Навчання в Польщі англійською мовою: розглянемо плюси та мінуси

9941
Facebook Twitter
Навчання в Польщі англійською мовою: розглянемо плюси та мінуси

Усе більше університетів пропонують студентам можливість навчатися англійською. Чи є це просто примхою або може вважатися більш практичним підходом до освіти? У будь-якому випадку, про таку можливість варто подумати.

Усе більше університетів пропонують студентам можливість навчатися англійською. Чи є це просто примхою або може вважатися більш практичним підходом до освіти? У будь-якому випадку, про таку можливість варто подумати. Завдяки міжнародному середовищу й постійному вдосконаленню своїх мовних навичок, випускники матимуть набагато більше шансів отримати престижні та високо оплачувані посади.

Переваги англомовного навчання

По-перше, це дозволить в майбутньому виділитися під час працевлаштування. Без знання англійської немає жодних шансів збудувати карʼєру в міжнародній корпорації, адже English fluent — це необхідна навичка навіть для працевлаштування на посаду секретаря. Освіта, яка дає можливість постійно тренувати англійську — це чудовий вихід, особливо для тих, хто хоче згодом стати частиною бізнес-середовища.

По-друге, вища англомовна освіта дозволить завести знайомства зі студентами з різних країн Європи та світу, адже саме цю мову навчання в Польщі найчастіше вибирають інтернаціональні студенти. Отримання знань у ВНЗ в такому середовищі адаптує до міжнародного спілкування. Якщо в майбутньому у студента є наміри посідати керівні посади або працювати в міжнародній компанії, то очевидним є факт, що така робота буде передбачати контакти з людьми різних національностей, культур і звичаїв.

Завдяки досвіду, отриманому в університеті, працювати співробітник буде ефективніше. Крім того, не варто забувати, що знайомства в університеті можуть згодом розвинутися в корисні бізнес-контакти.

По-третє, досконале знання світової мови збільшить шанси на участь у міжнародних програмах обміну. А що як не щоденний контакт з англійською допоможе швидше вдосконалити навичку? У Польщі діє безліч програм обміну для студентів. Найпопулярнішою з них є Erasmus. Не дарма студенти так прагнуть взяти в ній участь, адже це можливість перейняти досвід, поглибити знання у своїй спеціальності й завести безліч знайомств. Ну і, крім того, це відмінний шанс познайомитися з культурою іншої країни не просто як турист, а як студент, який приїхав сюди з метою отримати нові знання.

Що може завадити такому навчанню?

Заради справедливості відзначимо також і кілька мінусів англомовної освіти в Польщі. Одним із них є її ціна, яка в два рази перевищує вартість опанування спеціальності польською мовою. Саме цей чинник може зупинити абітурієнтів у їхньому бажанні здобувати освіту світовою мовою. Недоліком може бути і складність підготовки до першого року навчання, адже студенту з України для того, щоб успішно вчитися і в той же час комфортно себе почувати в Польщі, доведеться одночасно доводити до досконалості дві мови: і польську, і англійську. Однак, незважаючи на складність і порівняно високу ціну, така освіта варта зусиль і грошей.

Наскільки поширена англомовна освіта в університетах Польщі

Якщо освіта мовою лондонців відкриває такі перспективи, то постає запитання: які університети Польщі можуть запропонувати англомовне навчання? Серед університетів-партнерів UP-STUDY, є заклади, де діють такі програми: Академія Фінансів і Бізнесу Vistula (Варшава), Академія Леона Козмінського (Варшава), Міжнародний Університет Логістики та Транспорту (Вроцлав) та інші. Варто зазначити, що навчання англійською в них можливе не на всіх факультетах.

Академія Фінансів і Бізнесу Vistula має один із найсильніших колективів викладачів для англомовного навчання. На більшості факультетів є можливість вибрати цю мову викладання. Крім того, є можливість вчитися за двомовною програмою — 50% предметів будуть викладатися польською, 50% — англійською. Додатково в програмі передбачається вивчення ще однієї іноземної: німецької, іспанської або турецької. Двомовна програма можлива для таких факультетів:

1. Економіка (ступінь бакалавра і магістра).2. Фінанси та бухгалтерський облік (ступінь бакалавра і магістра).3. Менеджмент (ступінь бакалавра).4. Міжнародні відносини (ступінь бакалавра і магістра).5. Інформаційні технології (ступінь бакалавра).6. Журналістика та комунікація (ступінь бакалавра).7. Туризм і рекреація (ступінь бакалавра і магістра).

Для вступу потрібно володіти польською та англійською на рівні B1. Більше інформації про вступ до Vistula на англомовну або mix-програму ви можете дізнатися на сайті університету http://www.vistula.edu.pl/rus.

Ще один університет, який готує фахівців за англомовними програмами — це Академія Леона Козмінського. Тут вони діють на напрямках «Менеджмент», «Фінанси і бухгалтерський облік». Крім цього, є спеціальні англомовні програми, які включають навчання в університетах-партнерах Академії. Студенти цих програм проводять кілька семестрів у ВНЗах Франції та Німеччини, отримуючи після закінчення навчання подвійний диплом. Абітурієнтам, які бажають вступити на англомовну програму, крім інших документів, потрібно надати сертифікат про знання англійської мови (Академія приймає тільки окремі види сертифікатів, серед них IELTS — не нижче 6.5 балів, TOEFL IBT — не нижче 87 балів).

В Західнопоморському Університеті Бізнесу (Щецин) найкраща ціна навчання англійською мовою - 1400 євро/рік на факультеті:

1. Менеджмент (бакалавр і магістр).

Університет Логістики й Транспорту пропонує англійську мову для свого профільного напрямку «Логістика». Крім інших документів, від абітурієнтів вимагається сертифікат про знання відповідної мови на рівні вище середнього.

Як бачимо, університети Польщі готові приймати студентів на англомовні програми навчання, було б бажання! Переваг такого навчання безліч, адже володіння головною мовою міжнародного спілкування вже давно є обовʼязковою вимогою для фахівців у будь-якій сфері.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини