Навчання в Лодзі. Головні факти про місто, які потрібно знати студенту

9173
Facebook Twitter
Навчання в Лодзі. Головні факти про місто, які потрібно знати студенту

Це місто безлічі культур та контрастів, економічного розвитку та низького відсотка безробіття, сміливих архітектурних рішень та старовинних будинків, в якому розкіш живе по сусідству з заводом, з виготовлення цегли.

З маленького поселення, яким колись був Лодзь, став третім за величиною в Республіці Польща. Розташовується у вісімдесяти п'яти милях від Варшави, в самому центрі країни, та є столицею Лодзинського воєводства. Найбільш розвинена електронна промисловість тому, більше третини місцевого населення працює саме в цій сфері діяльності. Łódź набув статусу міста в 1423 році, і з того часу активно розвивається. Цікавий факт з історії цього міста оповідає про те, що за часів, коли Варшава фактично повністю була зруйнована, в 1945-1948 роках, Лодзь виконувала функції столиці Польщі. Це місто безлічі культур та контрастів, економічного розвитку та низького відсотка безробіття, сміливих архітектурних рішень та старовинних будинків, в якому розкіш живе по сусідству з заводом, з виготовлення цегли.

Особливості та пам'ятки Łódź

Густонаселений Лодзь налічує 696 700 громадян, серед яких значна частина єврейського походження. Завдяки своєму центральному розташуванню, а також тому, що в безпосередній близькості розмістилися логістичні центри кількох фірм та проходять дві автомагістралі державного значення А1 та А2, економіка та добробут тільки зростають. Сприятлива інвестиційна політика приваблює щорічно багато іноземного капіталу, що сприяє створенню нових робочих місць, та, як наслідок, значному зниженню безробіття. Що стосується розвитку туризму, місцева влада активно працюють в цьому напрямку, реставрують старі споруди, підтримують в хорошому стані нові, наприклад, вулиця Петрковська щорічно оновлюється квітами, деревами, у разі ламання або пошкоджень, все оперативно усувається.

Адже саме Пертковська є центральною міською вулицею та головною визначною пам'яткою, а також вважається найдовшою комерційною частиною. В рамках проекту «mia 100 kamienic», який відбувся з ініціативи місцевої влади, були відремонтовані всі багатоповерхові та багатоквартирні будинки, які були в центральній частині міста. Найблискучішим прикладом вдалої реставрації є комплекс «Мануфактура», який займає дві третини площі в колишній бавовняній фабриці XIX століття.

Навчання у Лодзі. ВНЗ та перспективи

Попит такого густонаселеного міста на освіту задовольняють 24 вищих навчальних заклади різної форми власності: державні та приватні/міжнародні. Тут можна навчатися будь-якою з двох мов: англійська або польська, а також передбачено навчання на стаціонарному, заочному, вечірньому та екстернатному відділенні. Вибір спеціальностей досить великий, а плата за навчальний рік трохи нижче, ніж в столиці. Маючи європейський диплом високої якості, який Ви отримаєте після закінчення будь-якого з рейтингових лодзінських установ вищої освіти, можна швидко працевлаштуватися. Правда, якщо Ви бажаєте іммігрувати на роботу до інших країн, краще обирати приватні університети, які допомагають своїм студентам та випускникам працевлаштуватися саме в іноземні корпорації. Завдяки кваліфікованому викладацькому складу, а також хорошій матеріально-технічній базі більшості ВНЗ, Ви будете вчитися у добре обладнаних аудиторіях, сучасних лабораторіях, та займатися саморозвитком у зручних та об'ємних бібліотеках.

Отже, підсумовуючи варто зауважити, що в Лодзі можна прекрасно поєднувати приємний відпочинок з інтенсивним навчанням, добре оплачувану роботу, з культурним дозвіллям. Це місто відоме не тільки кінематографом, а й різними фестивалями, наприклад, фестиваль чотирьох культур, адже саме на цій території проживали: поляки, євреї, німці та росіяни. Як підкреслюють спеціалісти UP-STUDY, не має значення, з якою метою Ви відвідали це місто, головне — Ви отримаєте незабутні враження та масу задоволення, як від культурних пам'яток, так і самої атмосфери, яка підштовхує на нові звершення.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини