Книги польською, які слід прочитати

13941
Facebook Twitter
Книги польською, які слід прочитати

В статті ми дізнаємося відповіді на такі питання, як: "Що почитати польською, та на які книги для вивчення мови варто звернути увагу?".

Попри технічний процес та інноваційні досягнення людства, читання книг залишається одним із дієвих способів розвитку пам'яті, мислення, світогляду особистості. Також, книги мають величезний вплив на спосіб життя людини, тому що вони є джерелом знань, ідей, стратегій, методів вирішення питань в різних сферах діяльності. Читаючи книги, можна надихнути себе на досягнення високих результатів особистого зростання та персонального розвитку. Крім того, книги — це хороший метод у вивченні іноземних мов.

Для того, щоб розуміти польську мову, грамотно говорити, висловлювати свої думки — необхідно тренувати пам'ять та поповнювати словниковий запас.

Тому, в статті ми дізнаємося відповіді на такі питання, як: "Що почитати польською, та на які книги для вивчення мови варто звернути увагу?".

Цікаві польські книги

Польська література менш відома, ніж російська чи німецька, але, вона ніколи не поступалася в якості написання, мистецтві викладу думок та професіоналізму письменників. Тому, далі ми розглянемо перелік популярних книг в Польщі, різних жанрів та епох:

1. Класична література. «Лялька» — була написана Болеславом Прусом в 1890 році, та є найвідомішим польським романом всіх часів. Даний літературний твір уособлює проблеми/характер польського суспільства 19 століття: польської буржуазії, аристократії та пролетаріату, поведінку євреїв та німців в Польщі. Ця книга про історію кохання марнославного купця Станіслава до красивої аристократки Ізабелли. Сюжет роману побудований на неможливості їх відносин, драматизмі моральних забобонів та нездоланності їх.

2. Мотиваційна література. Книгу «Любов та гроші» написала польська письменниця Агнешка Пшибиш. Вона відкрила у Варшаві свій коучинг центр з фінансового розвитку людини. «Любов та гроші» — це збір практичних порад для залучення грошей в своє життя, корисна для тих, хто потребує мотивації та методів, як заробити їх.

3. Сучасна література. «Сага про Відьмака» — це серія романів польського письменника Анджея Сапковського. На даний момент, сага є одним зі світових бестселерів. Написана вона була в жанрі фантастики. Сюжетна лінія книги побудована на боротьбі відьмака-мисливця Геральта з темними силами, які становлять небезпеку людству. Віддавши, ще дитиною, головного героя в стару фортецю чародіїв, він був підданий мутаціям, які підвищили його витривалість, швидкість реакцій, посилили супротив хворобам/отрутам.

Книги, для вивчення польської мови

У зв'язку з дією безвізового режиму України з Європейським Союзом та доступною освітою за кордоном, вивчення польської мови стало досить поширеним заняттям, серед українських громадян. Програма навчання будь-якої мови містить два напрямки — теоретичний та практичний. Тому, ми зупинимося на теоретичній частині — спеціалізована література для вивчення польської. Далі, буде представлена ​​збірка польських книг, які допоможуть Вам опанувати мову:

1. Hurra po polsku — один з популярних, ефективних, а також, часто використовуваних підручників, в програмах з вивчення польської. Поділений він на чотири основні частини, які розвивають наступні навички: читання, написання, мова та розуміння мови.

2. Проста польська — книга для початківців, написана Плотніковою Ольгою, та розбита на короткі уроки з лексики, граматики польської мови.

3. Od słowa do słowa toczy się rozmowa — підручник спеціально розроблений для іноземців. Після проходження підготовки за цією книгою, Ви зможете розвинути свою польську мову до рівня В1-В2, а також, комунікаційні навички.

У висновку, ми можемо сказати, що польська література досить розвинена в різнобічних жанрах. Ви легко зможете підібрати літературу для вивчення мови, підвищення рівня своїх знань, особистісного росту. Також, існує велика кількість інтернет-сервісів, з читанням книг в електронному форматі. Для тих, хто хоче отримати колосальний досвід в практиці польської мови та отримати вищу освіту за кордоном, фахівці UP-STUDY рекомендують Вам пройти навчання в кращих ВНЗ Європи. За більш детальною інформацією та консультацією з питань навчання в Польщі, звертайтеся до кваліфікованих співробітників UP-STUDY.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини