Навчання та робота в Києві. Чи доцільно повторювати досвід європейських студентів?

7646
Facebook Twitter
Навчання та робота в Києві. Чи доцільно повторювати досвід європейських студентів?

Серед студентів закладів освіти Європи склалася така позитивна практика, яка приносить поліпшення матеріального становища та набуття досвіду взаємодії в європейському трудовому колективі — підробіток під час навчання.

Серед студентів закладів освіти Європи склалася така позитивна практика, яка приносить поліпшення матеріального становища та набуття досвіду взаємодії в європейському трудовому колективі — підробіток під час навчання. Все частіше українські абітурієнти вибирають іноземні університети, до прикладу, це освітні структури Республіки Польща, та повторюють звичну практику. Деякі наші співвітчизники, які прийняли рішення здобувати освіту на Батьківщині також шукають додаткові джерела доходу. Але, такий вибір не виправдовує очікувань та не вартує витраченого часу. Звичайно, ті українські студенти, які мають скрутне становище та не мають інших джерел доходу, незалежно від виправданості будуть підробляти, але іншим краще ґрунтовно замислитися, оскільки, можна запустити навчання так, що наздогнати матеріал просто не вистачить сил.

Поєднання роботи з навчанням в Києві

Україна є нестабільною державою в усіх відношеннях. Економічна, політична та соціальна ситуації вимагають пильної уваги з боку посадових осіб та істотного зміцнення позицій. Зважаючи на це, українським студентам, які обрали столичні заклади вищої освіти потрібно, крім коштів на оплату навчання, гроші на проживання, харчування та транспорт, а це чималі суми. Саме тому, багато хто намагається повторити досвід європейських студентів: поєднати навчання на стаціонарі з підробітком. На жаль, в Україні така затія позначається негативно на навчанні, та практично не вирішує матеріальних проблем. Річ у тому, що вакансій на кілька годин в день не так багато, а ті, які існують, пропонують мізерну оплату. Наприклад, більшість учнів київських ВНЗ підробляють вантажниками, барменами, інтерв'юерами або роздають листівки. Це не погано, але от з оплатою реальні проблеми, адже за день вдається заробити не більше 5 євро за кілька годин роботи.

У таких випадках, багато жертвують навчанням, починаючи пропускати заняття на користь підробітку, а сесії вирішують з допомогою грошей. Через це, на ринок виходять низькокваліфіковані кадри, які не можуть працевлаштуватися за фахом, через те, що їх знання не відповідають вимогам.

Як змінити ситуацію в кращий напрямок?

Якщо є твердий намір вчитися лише в Україні, тоді краще зробити вибір на користь тільки одного заняття. Якщо такої можливості немає, тоді варто віддати перевагу роботі вдома. Можна працювати у вільний від навчання час, з допомогою інтернету, обрати те заняття, до якого є здібності та охота. Серед таких підробітків, можна влаштуватися: програмістом, копірайтером, модератором сайту, менеджером з оформлення замовлення, сео-оптимізатором та т.д. Якщо немає прив'язки до країни та є охота розвиватися в індустріально розвиненому європейському суспільстві, можна в будь-який час перевестися в одну з установ вищої освіти Польщі. В такому випадку, зміниться все кардинально. З'явиться можливість інвестувати в свою майбутню кар'єру, а не оплачувати примхи викладачів. Також, після отримання європейського диплома, можна влаштуватися на роботу в міжнародну компанію, оскільки диплом котується в багатьох країнах.

Ну і, природно, можна знайти підробіток, на який буде йти кілька годин на день, з гідною оплатою за роботу.Підсумовуючи, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що українським студентам дуже складно вчитися у ВНЗ, без підтримки батьків. Намагаючись заробити на дрібні витрати, студенти України можуть втратити можливість отримати необхідні знання в обраній професії. У такому випадку, краще вибрати щось одне, чи перевестися до Польщі, адже оплата за навчальний рік буде такою ж, а ось можливості відкриються набагато ширші.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини