Навчання та подорожі. На вихідні до Лісабона з Польщі

5090
Facebook Twitter
Навчання та подорожі. На вихідні до Лісабона з Польщі

Об'їздивши у перший час всі ближні країни, просуваючись все далі від РП, одним з пунктів призначення неодмінно стане самобутній Лісабон, та саме про його визначні пам'ятки ми поговоримо більш ґрунтовно у даній статті.

Подорожі для студентів є не тільки способом познайомиться з культурою, традиціями та визначними пам'ятками раніше незвіданих держав, а й імовірністю завести нові, іноді корисні знайомства. Попри те, які цілі переслідує кожен окремий турист, варто пам'ятати, що зміна звичного середовища проживання на незнайомі місця — це вже більш ніж половина відпочинку. Варто зауважити, що в останні кілька років, українці активно штурмують університети Республіки Польща з метою придбання якісного диплома, та, як приємний бонус до цього, завдяки чинній візі категорії D, у них з'являється можливість вільно подорожувати зоною Шенгену. Об'їздивши у перший час всі ближні країни, що входять до цього простору, студенти польських університетів розширюють свої горизонти, просуваючись все далі від РП. Одним з пунктів призначення неодмінно стане самобутній Лісабон, та саме про його визначні пам'ятки ми поговоримо більш ґрунтовно у даній статті.

Як правильно познайомитися з португальською столицею, щоб закохатися в неї раз та назавжди?

Розкинувшись одночасно на декількох пагорбах, які омиваються водами Атлантики, Лісабон вражає, як з висоти пташиного польоту, так і далечини океану. Прибувши до цієї величної столиці та уладнавши питання з проживанням, фахівці UP-STUDY рекомендують відвідати замок Святого Георгія, з якого відкривається неперевершений вид на пастельні будівлі старого міста, гирло потужної річки Тахо, а також підвісний міст імені двадцять п'ятого квітня. Продовжуючи оглядати це неповторне місто, варто приділити увагу наступним пам'яткам:

1. Вежа Белен. Справжнє диво, що розташувалося на річці Тежу, вона була споруджена в ім'я великого Васко да Гама, який відкрив шлях до Індії.

2. Палац Келуш. Яскравий приклад того, як у минулі часи жили монархи та знать Португалії. Крім зовнішньої величі, варто обов'язково заглянути всередину, де Ви знайдете безліч творів мистецтва, серед яких статуї, скульптури, картини та інші предмети розкоші.

3. Морський музей. Це дуже важливе місце, яке варто відвідати всім туристам, оскільки воно може розповісти історію не тільки міста, а й країни. Саме тут Ви знайдете велику кількість експонатів теми моря/океану (близько 17 тисяч), серед яких деякі будуть представлені у натуральному масштабі.

4. Музей маріонеток. Він є єдиним у своєму роді в усьому світі, адже всі експонати присвячені ляльковому театру та його безпосереднім учасникам — лялькам. Крім того, що тут зібрані ляльки буквально з усього світу, саме у цьому музеї по-справжньому можна перенестися у дитинство.

Як дістатися з Польщі до Лісабона?

Завдяки тому, що з різних польських міст здійснюють авіаперельоти великі лоукостер, дістатися найбільш оптимально до Лісабона, студенти університетів Польщі можуть повітрям. До слова, це найкращий варіант, у плані витрат часу та матеріальних засобів. Таким чином, переліт з компанією Ryanair відніме 4 години 20 хвилин та обійдеться у 60 євро в одну сторону. Для відстані у понад 3300 км (Варшава-Лісабон) — це дуже прийнятна плата та тривалість.

Підсумовуючи, особливо підкреслимо, що крім перерахованих достоїнств португальської столиці, тут є ще багато красот, яким варто приділити увагу. Відпочинок у Лісабоні можна організувати на будь-який смак та товщину гаманця. Звичайно, це далеко не найближча держава до Польщі, але тривалий переліт не перешкода для того, щоб польські студенти встигли насолодитися та вразитися цим європейським куточком надовго.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини