Навчання польської мови за фільмами

9017
Facebook Twitter
Навчання польської мови за фільмами

Які продукти польського кінематографа варто використовувати, щоб вивчити польську, дізнатися історію народу та почерпнути багато корисного? Про це Ви дізнаєтеся, прочитавши запропоновану статтю.

Багато українців, уродженці інших країн СНД та іноземці, які бажають отримати якісний європейський диплом відправляються до Республіки Польща для досягнень поставленої мети. Інші вибирають цю державу для офіційного працевлаштування на роботу з гідною оплатою, або для старту/рестарту бізнесу. Попри обставини, які сприяють приїзду до Польщі, для того, щоб тривалий час тут проживати, потрібно вивчити мову. Без цього, буде вкрай складно налагодити побут та виконати поставлені завдання. У разі абітурієнтів польських університетів, їм слід вчити локальну мову РП на спеціалізованих курсах. Іншим категоріям іноземців підійде будь-який з доступних методів, у тому числі й навчання за фільмами. До речі, в якості вдосконалення навичок, майбутні студенти, також можуть використовувати вказаний спосіб. Які продукти польського кінематографа варто використовувати, щоб вивчити польську, дізнатися історію народу та почерпнути багато корисного? Про це Ви дізнаєтеся, прочитавши запропоновану статтю.

ТОП 5 фільмів, за якими можна успішно вивчити польську мову та історію

Фахівці UP-STUDY підкреслюють, що, плануючи переїхати до Польщі на тривалий час, доречно вивчити не тільки локальну мову, а й історію, культуру, традиції, звичаї та інші особливості народу. У зв'язку з цим, ми підготували таку добірку фільмів, які допоможуть наблизитися до заповітної мети:

1. «Вогнем та мечем», «Потоп» та «Пан Володиєвський» — трилогія, написана Генриком Сенкевичем, яку екранізував Єже Гофман. Це шедевр польського кінематографа, який варто подивитися всім, попри національність, світогляд та інші фактори. Добре підібрані актори, правдиво викладені історичні події, феноменальна передача характеру того часу — не всі переваги фільмом.

2. «Піаніст». Драма 2002 року випуску, що оповідає про долю піаніста-єврея під час Другої світової війни. Разом з іншими земляками, він був висланий до варшавського гетто, звідки йому вдалося втекти. Через кілька років поневірянь, він, з нагоди долі, перетинається з німецьким офіцером, який, як не дивно, допоміг йому вижити. Стрічка відзначена світовими нагородами, у тому числі й за кращу режисуру був нагороджений Роман Поланський.

3. «Квиток на місяць». Драматична комедія з елементами мелодрами розповідає про події, що сталися у далекому 1969 році. Провінціал Адам покликаний на службу, місце якої знаходиться на іншому кінці Польщі. Він вирушає у дорогу зі старшим братом, котрий вирішив його супроводжувати. Подорож дозволить провідати старих знайомих та завести нових, а також призведе до зустрічі із загадковою жінкою, яка стане початком для непередбачених подій.

5. «Іда». Драматична стрічка, що отримала Оскар. Сирота, що провела дитинство у монастирі, Анна прийняла рішення стати черницею. Але, перед остаточним прийняттям обітниці, вона отримала дозвіл на те, щоб провідати єдину родичку. Від останньої Анна дізнається правду про сім'ю та своє походження, адже насправді вона — Іда Лібенштейн, єврейка, родичі якої загинули під час Голокосту. Разом вони відправляються на пошуки відповідей, під час яких їх віра буде подана безлічі випробувань. Лише одна з них зможе повернутися до колишнього життя.

5. «Ошукані». Заснована на реальних подіях, драматична стрічка оповідає про долю сестер, яких підмінили у пологовому будинку.

Підсумовуючи, варто зауважити, що без закладення бази, перейти до перегляду польських фільмів, навіть з субтитрами, не вийде. Потрібно вивчити алфавіт, послухати прості діалоги та лише тоді переходити до складніших етапів. Такий метод більше підійде для тих особистостей, які мають багато часу у запасі та самодисципліну. У разі абітурієнтів польських ВНЗ, перегляд фільмів можна використовувати лише як другорядний інструмент, що дозволяє поглибити знання, як основний метод обов'язково повинні бути мовні курси, розроблені за передовою програмою, такі які пропонує UP-STUDY.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини