Наскільки складна польська мова для початківців-українців?

20486
Facebook Twitter
Наскільки складна польська мова для початківців-українців?

У цій статті ми підкажемо, як краще вивчати польську мову, щоб отримати максимальний ефект, а також скільки для цього необхідно часу для українських громадян.

Вчити іноземну мову не так складно, якщо підійти до процесу з усією серйозністю справи, а також мати сильну мотивацію. Тільки доклавши сили, при систематичних заняттях можна домогтися бажаного результату. Деякі фахівці стверджують, що польську мову вчити українцям набагато простіше, ніж будь-яку іншу, оскільки вона належить до слов'янської мовної групи, має багато схожих слів та нескладну вимову. Можливо це й так, але, якщо якісь курси обіцяють, що вже через місяць Ви заговорите польською, не варто цьому вірити, оскільки для повноцінного засвоєння на впевненому розмовному рівні знадобиться приділити набагато більше часу. У цій статті ми підкажемо, як краще вивчати польську мову, щоб отримати максимальний ефект, а також скільки для цього необхідно часу для українських громадян.

Як краще вчити польську мову, збираючись вступати до університету Польщі?

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY рекомендують абітурієнтам, які вирішили навчатися в одному із закладів вищої освіти Республіки Польща вибрати для вивчення локальної мови спеціальні курси. Оскільки саме на якісних курсах або у спеціальних мовних школах можна отримати сертифікат, який підтверджує рівень, котрий було досягнуто. Також вони подбають про графік вивчення та методику, що допоможе досягти бажаного результату. Вибираючи школу або курси, необхідно приділити увагу наступним деталям:— чи є достатня кількість позитивних відгуків від колишніх учнів;— наявність багатьох років надання послуг такого характеру;— присутність серед викладачів носіїв мови;— приділення уваги придбанню практичного досвіду;— співвідношення між ціною та якістю.

До речі, абітурієнти, які вступають з нашою компанією дуже часто мають можливість пройти мовні курси за спеціально низькою ціною або зовсім безкоштовно, тому стежте за пропозиціями від UP-STUDY та у Вас буде можливість істотно заощадити.

Скільки необхідно часу для придбання рівня В2?

Як показує практика, при систематичних заняттях, виконанню самостійних занять, регулярним практичним заняттям, вивчити польську для українців не складе труднощів, але потрібно 6-9 місяців. Освоївши алфавіт та кілька базових словосполучень вже стане набагато простіше. Після закладення азів, українці стверджують, що польська їм далася легко, вчити її не складно, а розмовляти перший час навіть весело. Варто підкреслити, що, у разі, якщо Ви вирішили вчитися польську самостійно, для вивчення алфавіту використовуйте аудіо або відео матеріали. Дана мова має кілька літер з незвичними для українців поєднаннями звуків, якщо завчити їх неправильно, Ви будете вимовляти невірно слова, та, як наслідок, поляки не будуть Вас розуміти, старання будуть марними. Вивчивши алфавіт, можна переходити до перегляду дитячих мультфільмів та читанню дитячої літератури, оскільки там в основному прості та зрозумілі діалоги.

Отримуючи більше знань поступово можна освоювати все складніші матеріали: книги, преса, фільми без субтитрів та музика.З вищевказаної інформації випливає, що польська мова для вивчення українцями не є надто складною, не більш, ніж будь-яка інша іноземна мова. Бажаючи вступати до університету РП, краще віддати перевагу професійним курсам, для розширення кругозору — можна вчитися самостійно. Звичайно, з українською мовою у польської є кілька схожих слів, але це не означає, що вже через місяць Ви заговорите нею, як рідною.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини