Квартири у Варшаві для студентів

10344
Facebook Twitter
Квартири у Варшаві для студентів

Ця стаття буде цікавою для всіх абітурієнтів, які планують тривале навчання в польських вищих навчальних закладах тому, що розповідає про всі варіанти вирішення питання проживання на час навчання, і не тільки.

Якщо Ви прийняли рішення здобувати вищу освіту у ВНЗ Польщі, то вирішення житлового питання не примусити себе чекати. Варшава — столиця польської республіки і місто контрастів. Тут можна зустріти на одній вулиці прекрасну будівлю епохи Бароко, а по-сусідству — ідеально виконану будову зі скла і металу. Одні райони наповнені метушнею і бурливим життям, інші — випромінюють тишу і спокій. Як і в будь-якій інший столиці, тут можна відшукати пропозиції на будь-який смак і матеріальний стан. При виборі житла для студентів, необхідно орієнтуватися на особисті переваги кожного. Також, важливим є віддаленість від установи вищої освіти і громадських бібліотек. Ця стаття буде цікавою для всіх абітурієнтів, які планують тривале навчання в польських вищих навчальних закладах тому, що розповідає про всі варіанти вирішення питання проживання на час навчання, і не тільки.

Гуртожиток для студентів Варшави

Одним з доступних варіантів житла завжди виступає гуртожиток. Умови проживання не можуть зрівнятися, з вітчизняними пропозиціями. Такий різновид житла називають — академік. В середньому, вартість не перевищує ста євро, з умов: хороший ремонт, наявність необхідного меблювання кімнат, розвинена інфраструктура. Але, проблема полягає в тому, що гуртожитків не вистачає на всіх охочих, і надаються вони тільки державними ВНЗ для студентів стаціонарної форми навчання. Всім іншим необхідно шукати інші варіанти.

Де і яку квартиру можна орендувати студентам варшавських ВНЗ?

Орендоване житло — це найбільш вірогідний варіант вирішення питання. Першою перевагою є те, що, на відміну від гуртожитку, локацію якого Ви не можете обирати, в даному випадку є можливість підібрати район, умови і відповідну вартість. Також, не обов'язково знімання квартири буде обходитися дорожче. Якщо вибрати місце, віддалене від центру міста, і наймати житло по кілька чоловік, сума може бути навіть нижче, ніж в академік. Однокімнатна квартира, вона ж kawalerka, призначена для проживання однієї дорослої людини, але іноді її знімають на двох, а то й трьох, все залежить від квадратури. Вартість в центральному районі міста — €475. Але, далеко не всі прагнуть жити в центрі подій, і не кожен здатний оплачувати такі суми. Тому, вибирають більш віддалені райони, де плата за оренду складе до €300. Хоча, найчастіше, студенти обирають двокімнатні або трикімнатні квартири. По-перше, вартість, найчастіше, відрізняється незначно, по-друге, можна проживати від чотирьох чоловік, тому буде ще дешевше.Також, має попит оренда кімнат. І, якщо мета Вашого перебування в Польщі тільки старанне навчання, то цей варіант підходить за всіма параметрами. Наявність по-сусідству господині житлової площі, може також стати перевагою бо, під боком буде людина, яка обізнана в усіх сферах польського побуту. Вартість — не перевищує порогу в сто двадцять євро. Ви можете вибрати розкішну квартиру з видом на парк Лазенки, або, віддати перевагу затишній кімнатці в тихому, віддаленому районі. Все залежить від Ваших побажань і матеріального стану.

Купити квартиру в Варшаві для студентів

Можливий і такий варіант вирішення проблеми з проживанням. Якщо дозволяють кошти, то можна придбати власні квадратні метри. Тим більше, що держава не перешкоджає цьому. Для покупки квартири не потрібно спеціальних дозволів, досить візи або інших законних підстав перебування на польській території. Вартість в столиці м2: на первинному ринку — 7315 злотих; на вторинному — 7058. Спеціальний дозвіл потрібен лише при покупці будинку, або нерухомості від одного гектара в зоні, близькій до кордону. У таких випадках дозвіл необхідно отримати від Міністерства Внутрішніх Справ.Підбиваючи підсумок, відзначимо, що пропозиція щодо вибору орендованого житла в столиці Польщі — величезна. Можна знайти варіанти відповідно до будь-яких побажанням і за різної вартості. Якщо Ви вибираєте вступ до ВНЗ з допомогою фахівців компанії UP-STUDY, то можете розраховувати на підбір варіантів нижче ринкової вартості, і безкоштовний пошук житла для Вас — 2-3 пропозиції на вибір.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини