Національна віза в Польщу при безвізовий режим

6541
Facebook Twitter
Національна віза в Польщу при безвізовий режим

Дана стаття буде актуальна всім громадянам України, які мають необхідність виїхати з України в Республіку Польща, незалежно від цілей і терміну перебування.


Чекаючи, з величезним нетерпінням, заповітного укладення домовленості України з ЄС про безвізовий режим, багато хто не врахував той фактор, що довгострокове перебування в країнах Європи, все ще буде передбачати оформлення відповідного дозволу. Безвіз підійде для громадян, які багато, але не довго, люблять подорожувати, а також для студентів мовних курсів, або курсів підвищення кваліфікації, заняття на яких не перевищують дев'яноста днів. Для всіх інших категорій населення, які планують перебування на території Польщі до року, і більше, необхідно відкрити національну польську візу категорії D. Дана стаття буде актуальна всім громадянам України, які мають необхідність виїхати з України в Республіку Польща, незалежно від цілей і терміну перебування тому, як розглядає всі законодавчі аспекти перетину кордону між зазначеними державами.

Що таке безвіз, і як його можуть використовувати різні категорії громадян?

Розбираючись з даним поняттям, буде логічно дати визначення самому вихідного терміну. Віза, не що інше, як офіційний дозвіл перетину кордону країни (або декількох держав однієї угоди), з подальшим перебуванням на її (їх) території певний обмежений термін. Відповідно, режим «без візи» — має на увазі, відсутність потреби оформляти такий дозвіл. Умови режиму передбачають вільний перетин українцями кордонів, з тридцятьма державами. Важливо запам'ятати, що Великобританія і Ірландія веде власну візову політику, та, на ці країни, дане нововведення не поширюється. Термін легального перебування можна розрахувати за допомогою «калькулятора Шенгену», але він не буде перевищувати дев'яноста днів в півріччі. Одним з головних документів є наявність біометричного паспорта.

Категорії громадян, які можуть використовувати безвіз, у відповідності зі своїми цілями:

  1. Студенти. Це відноситься тільки до тих категорій студентської спільноти, які опановують польську мову, на її батьківщині. Курс повинен тривати не більше трьох місяці.
  2. Мандрівники. Любителі часто та активно відпочивати не зможуть пройти, та не порадіти такому нововведенню, бо воно дає можливість відмовитися від шенгенської візи С.
  3. Бізнесмени та підприємці. Для короткострокового відрядження, або підписання контракту тепер не треба оформляти ніяких дозволів.
  4. Спортсмени та активісти. Можна відвідати концерт, або захід за профілем, чи взяти участь в спортивному змаганні, не турбуючись про законодавчу сторону проходження митного контролю.

Для всіх інших, які обрали польські вищі навчальні заклади для досягнення ступеня бакалавра, магістра, та інших освітніх рівнів обов'язково оформлення національної візи в Польщу. Також, для тих, хто планує офіційне працевлаштування, та легальне проживання, віза D є обов'язковою вимогою.

Особливості польської національної візи

Цей тип документа підійде не тільки для вищевказаних категорій громадян України. Якщо у Вас паспорт старого зразка, часто їздите в тривалі відрядження, мовні курси більше півроку, або просто маєте підстави, та можливість оформлення такої візи, то це дуже продумане рішення. Так, сам процес досить трудомісткий, вимагає витрат часу та грошей, але, якщо покласти ці всі дії на наших кваліфікованих фахівців, Ви навіть не встигнете схаменутися, як національна віза буде у Вас в кишені. Для українських абітурієнтів, які вступили в установи вищої освіти в Польщі, підставою для оформлення і подальшої видачі національної довгострокової візи — є запрошення від університету.З вищевказаної інформації випливає, що безвізовий режим, хоч і корисний для українців, але не вирішує питання, які виникають при необхідності тривалого навчання, або роботи.

Національна віза відкриває можливість не тільки вчиться в польській державі, але і легально підробляти, проживати та подорожувати зоною Шенгену. Безвізовий режим таких повноважень не має. Оформляючи польську візу D, при наявності Карти поляка, можна, також, безкоштовно відкрити такий же документ для найближчих родичів, які, згодом, можуть Вас відвідувати за кордоном.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини