Оформлення візи при безвізовому режимі з ЄС

6108
Facebook Twitter
Оформлення візи при безвізовому режимі з ЄС

На сьогодні, найбільш обговорювана тема в Україні — це безвізовий режим з ЄС та його переваги. У червні 2017 року була прийнята і набула чинності угода про вільний перетин українцями кордону з країнами Шенгенської зони.


На сьогоднішній день, найбільш обговорювана тема в Україні — це безвізовий режим з ЄС та його переваги. У червні 2017 року була прийнята і набула чинності угода про вільний перетин кордону і переміщення українців по 30-ти країнах Шенгенської зони, за винятком Ірландії і Великобританії. Також, безвізовий режим діє на території Швейцарії, Ісландії, Норвегії та Ліхтенштейну.

Кому з українських громадян дозволено в'їзд в ЄС?

Громадяни, які можуть скористатися перевагами безвіза:

  • ті, які зможуть правильно і чітко обґрунтувати мету поїздки;
  • мають біометричний паспорт. Це документ з особистими даними і вбудованою мікросхемою — чіпом з інформацією про відбитки пальців.

Закордонний паспорт звичайного зразка не діє при безвізовій системі.

  • не знаходяться в списку заборонених персон для в'їзду в ЄС і не становлять загрози для громадського порядку.

Основний пакет документів для виїзду за кордон в умовах безвізового режиму

1. Для робочого візиту — документ, що підтверджує ділові відносини з закордонними бізнес-партнерами. Якщо мета поїздки виставки або семінари, то потрібен квиток або запрошення.

2. Для туристичних поїздок — бронювання житла або письмове запрошення від людей, у яких Ви збираєтесь зупинитися.

3. Для навчання на короткострокових курсах — довідка з місця навчання та бронювання житла.

4. Виписка з банківського рахунка із зазначенням суми, що покриває витрати на період Ваших подорожей або фінансова гарантія сторони, яка Вас приймає.

5. Зворотний квиток для доказу повернення на батьківщину.

6. Медичний страховий поліс на весь період закордонної поїздки.На кордоні, офіцер митної служби може відмовити Вам у в'їзді, якщо у Вас не будуть зібрані всі необхідні документи.

Умови безвізового режиму

Термін перебування українців на території зазначених країн — обмежений. Перебувати в Євросоюзі та інших державах, які беруть участь в Шенгенській угоду, можна до 90 днів протягом 180 днів. За допомогою «шенгенського калькулятору» можна контролювати кількість днів за кордоном. Також, цей режим не дає право працювати і навчатися у ВНЗ і коледжах. Тому, можна сказати, що безвіз підійде для туристичних і ділових поїздок, короткострокових курсів. Громадяни України, які мають дійсний закордонний паспорт старого зразка з дійсною шенгенською візою, зможуть в'їжджати на територію ЄС, не зачіпаючи нововведення.

Польська національна віза типу D і її перспективи

Якщо Вам необхідно перебувати в ЄС довше 90 днів, потрібно буде оформити візу. Для студентів, які хочуть поступати до польських ВНЗ, необхідна національна віза типу D. Вона відкриває ряд перспектив для комфортного навчання в Польщі. Студентам денної форми навчання у вищих навчальних закладах дає право працювати без отримання спеціальних дозволів. У вільний від навчання час, Ви спокійно можете заробляти собі на побутові витрати. Після перебування в Польщі на навчанні за студентською візою, отримати робочу візу буде набагато легше, ніж з «нуля». Вільні подорожі по ЄС. В'їзд в країну може бути не тільки одноразовим, а й багаторазовим. З вересня 2012 року візовий збір при відкритті національної візи типу D для громадян України скасований, але при терміновому оформленні — €35.

Так як оформлення візи — це трудомісткий і заплутаний процес, який має підводні камені, у Вас є велика ймовірність отримати відмову.Збір і подача всіх необхідних документів віднімає багато часу, сил і коштів, тому краще звернутися в компанію UP-STUDY, яка істотно полегшить процес отримання візи. Наші кваліфіковані співробітники допоможуть і підтримають не тільки в візових питаннях, а й можуть надати всі види освітніх послуг на кожному етапі вступу до вищих навчальних закладів Польщі.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини