Навчання в Польщі для білорусів з Картою Поляка

8442
Facebook Twitter
Навчання в Польщі для білорусів з Картою Поляка

Абітурієнти з Білорусії, як і з інших країн СНД, прагнуть отримати якісну освіту за кордоном, з доступною платою за неї, або зовсім безкоштовно.


Абітурієнти з Білорусії, як і з інших країн СНД, прагнуть отримати якісну освіту за кордоном, з доступною платою за неї, або зовсім безкоштовно. Виходячи з цього, багато білорусів шукають доступні та гідні варіанти, та зупиняють свій вибір на Республіці Польща, по-перше, через територіальну та культурну близькість, по-друге, через те, що крім основного загального конкурсу на бюджетне відділення, є величезна ймовірно на пільгове навчання з Картою Поляка. І, хоча цей документ не вирішує питання з перетином кордону, або не прирівнюється до громадянства, завдяки іншим вигодам, в тому числі й можливості вступу до вищих навчальних закладів Польщі, на правах, рівних з поляками, оформлення цього посвідчення поширене по всій території Білорусі.

Переваги Карти Поляка для білорусів

Карта Поляка являє собою офіційне посвідчення приналежності до народу Польщі, видається, в разі, якщо заявник може надати підстави у вигляді польських коренів, знає, на належному рівні, мову, або вносить вклад в розвиток цієї держави. Власники даного документа можуть користуватися рядом переваг, які стосуються не тільки сфери освіти, а й інших аспектів життєдіяльності. Серед них:— можливість безкоштовного оформлення польської довгострокової національної візи;— ймовірність офіційного працевлаштування без додаткових дозволів;— організація та ведення підприємницької діяльності;— як уже згадувалося, можливість вступу на бюджетне відділення в польські університети, а також безкоштовне навчання в технікумах;— шанс, отримати стипендію;

— отримання невідкладної медичної допомоги без плати за обслуговування;— знижка на рейковий транспорт в розмірі 37%;— дуже важливе нововведення, яке викликає непідробний інтерес полягає в тому, що з січня поточного року білоруси, які переїхали в РП можуть претендувати на матеріальну допомогу, від польської держави, протягом дев'яти місяців, з моменту переселення.

Магістратура з Картою Поляка для жителів СНД

Крім того, що існує величезний вибір спеціальностей польською та англійською мовами, також, є можливість вибрати форму навчання (стаціонарна, заочна, вечірня та дистанційна). Ще однією перевагою є те, що існує можливість обрати напрямок досліджень на власний розсуд, попри ту спеціальність, яка вказана в дипломі бакалавра. Жителі СНД (українці, росіяни, білоруси та інші), можуть претендувати на проходження магістратури, на безкоштовній основі, маючи у розпорядженні Карту Поляка. Правда, вступати потрібно в державні заклади вищої освіти, на польськомовну програму. Тривалість навчання на цьому щаблі 1-1.5, в залежності від обраного факультету. Магістратура англійською мовою обійдеться трохи дорожче тому, краще вивчити заздалегідь державну мову РП, та вступати на рівних з поляками. Наприклад, ступінь магістра в Академії Фінансів і Бізнесу Вістула у Варшаві обійдеться на топовій спеціальності Інформатика 1750 євро, а ця ж ступінь і напрямок англійською буде коштувати 2500 євро. Таких прикладів безліч, і це врахуйте, різниця тільки в приватних ВНЗ. У державних університетах вартість англомовних програм магістратури в два-три рази вище.

З викладеної інформації випливає, що Карта Поляка дає масу переваг, як для білорусів, так і для її власників інших національностей. Навчання в польських ВНЗ з таким документом може бути безкоштовним як на бакалавраті, так і на магістратурі. Також, якщо Ви вступаєте до приватного вищого навчального закладу, можна претендувати на знижку, або стипендію.Фахівці UP-STUDY нагадують, що якщо Ви не маєте підстав на оформлення даного документа, не варто засмучуватися, адже Польща лояльно ставиться до всіх іноземних абітурієнтів, та пропонує участь у загальному конкурсі на пільгове навчання, або участь в конкурсах на здобуття гранту. Тому, вихід є, головне бажання, і європейське майбутнє, яке починається з отримання якісного польського диплома, буде ближче, ніж здається.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини