На які пільги можуть розраховувати студенти польських університетів?

11267
Facebook Twitter
На які пільги можуть розраховувати студенти польських університетів?

Стаття зацікавить всіх абітурієнтів та студентів польських університетів, оскільки, ми розглянемо питання, що стосується знижок для студентства, у всіх сферах діяльності.

Навчатися у вищих навчальних закладах Європи — не тільки престижно, а й перспективно. Також, студенти іноземних університетів можуть розраховувати на знижки, які стосуються не тільки оплати навчання, а й повсякденного життя. Розмір знижок та їх специфіка відрізняються з країни в країну, але, справедливо зауважимо, що, в будь-якому випадку, вони значно помітні та відчутні, ніж на Батьківщині. Найближча сусідка та стратегічний партнер — Республіка Польща, надає не тільки лояльні умови для вступу в її установи вищої освіти, а й можливість претендувати на пільгове місце або отримати знижку на оплату навчання. Стаття зацікавить всіх абітурієнтів та студентів польських університетів, оскільки, ми розглянемо питання, що стосується знижок для студентства, у всіх сферах діяльності.

Пільгове навчання. На що можуть розраховувати іноземні абітурієнти польських ВНЗ?

Плануючи вступати на навчання до Польщі, варто відразу визначитися, на якій підставі буде відбуватися вступний процес. Власники Карти Поляка, наприклад, мають право вступати на рівних правах з польськими громадянами. В цьому випадку, при успішному завершенні вступного процесу, студенти зараховуються на безкоштовне (пільгове) відділення. Також, такі абітурієнти мають право на знижку, подорожуючи залізничним транспортом. Є інша категорія кандидатів на навчання, які, вступаючи до приватних освітніх установ Польщі, отримують, завдяки компанії-посереднику, як, наприклад, UP-STUDY, індивідуальну знижку, або можуть завоювати грант. Крім перерахованого, студенти, як іноземці, так і резиденти країни, можуть претендувати на різні стипендії, причому, не тільки від держави або ВНЗ, а й від різних організацій та бізнес-партнерів університету.

Які знижки надаються, для польських студентів?

Всі знижки, на які можуть претендувати учні польських вищих навчальних закладів умовно можна поділити на ті, які надаються завдяки студентському квитку (легітимації) та ті, які надаються з ініціативи деяких компаній, мереж, кафе, магазинів та інших підприємств. Розглядаючи пільги, які дає студентський квиток, варто зауважити, що вони можуть трохи відрізняться (у відсотковому співвідношенні) в залежності від воєводства, але, в цілому мають наступну знижку від початкової вартості:— зниження вартості проїзду в міському транспорті на 50%, причому — це стосується як разового проїзду, так і оформлення міської карти на проїзд у всіх видах громадського транспорту;— до 51% знижки на поїздки у залізничному транспорті, але, за умови, що студент не досяг 26-річного віку;— від 10 до 50% зниження вартості від початкової ціни в кінотеатрах, музеях та на виставках.

Також, деякі лабораторії, крім того, що надають знижку для студентів, виділяють один день в тиждень, де, абсолютно безкоштовно, всі охочі можуть прийти та взяти участь в експериментах. Не варто обійти увагою й той факт, що безліч недорогих ресторанів та місць громадського харчування, за особистою ініціативою, надають знижку на комплексні обіди, а іноді і всі позиції з меню, в розмірі до 20%. Деякі польські бренди, також, намагаючись підтримати молодь та вітчизняного виробника, розробляють акційні пропозиції для учнів ВНЗ.

Отже, бути студентом в Польщі — не тільки перспективно, з точки зору швидкої побудови успішної кар'єри, але і вигідно, завдяки наданим пільгам. Також, виходячи з ідеального співвідношення ціна/якість, Польща щорічно вітає десятки тисяч іноземних абітурієнтів. Крім цього, саме на території РП, студенти мають право працювати без обмежень за часом та додаткових дозволів, що дозволяє набути навичок роботи в європейському суспільстві та поліпшити матеріальне становище.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини