Безкоштовне навчання в Польщі для українців без карти поляка. Чи є шанси вступити?

12359
Facebook Twitter
Безкоштовне навчання в Польщі для українців без карти поляка. Чи є шанси вступити?

Стаття стане в нагоді українським випускникам шкіл, бакалаврам, магістрам і їх батькам. Європейський диплом спокійно отримують в польських ВНЗ наші українські громадяни.


Стаття стане в нагоді українським випускникам шкіл, бакалаврам, магістрам і їх батькам. Європейський диплом спокійно отримують в польських ВНЗ наші українські громадяни. З кожним роком — це стає все популярнішим і доступнішим. Маючи європейський диплом, можна знайти роботу не тільки в країнах ЄС, а й за його межами. Вартість навчання в ВНЗ Польщі в порівнянні з Німеччиною чи Францією, не така вже й висока. Ви навіть зможете претендувати на стипендії. Високий рівень життя і освіти, низькі ціни, схожість поляків за менталітетом з українцями — це все робить привабливим навчання в Польщі. Максимально спрощена система вступу Вас дуже сильно порадує. Далі, розберемося з чисто формальними питаннями, які документи необхідні, щоб вступити на безкоштовне навчання в Польщі, якщо у Вас немає Карти поляка?

При яких умовах навчання безкоштовне

По-перше, потрібно пам'ятати, що розраховувати на безкоштовне навчання в державних університетах мають можливість тільки громадяни Польщі та особи, у яких є Карта поляка (особи польського походження). Українцям не слід розраховувати на бюджетні місця в приватних ВНЗ, так як в Польщі їх мало. Певні ВНЗ пропонують студентам з України знижку і стипендії тим, хто має Карту поляка або групу інвалідності.

По-друге, кожен ВНЗ ставить перед українськими студентами різні умови вступу. Всю інформацію про процес вступу Ви можете дізнатися в центрі польської освіти UP-STUDY. З програмою UP-STUDY Вам буде набагато легше зорієнтуватися в питаннях гарантованого вступу в цікавий для Вас ВНЗ. Протягом усього навчального процесу надається підтримка студентам учасникам програми.

Гранти. Знижки на навчання

У разі, якщо у Вас немає Карти поляка, а саме це нас цікавить, і у Вас немає можливості її оформити, вступ для Вас буде на загальних підставах, як для іноземців. В першу чергу, Вам потрібно визначитися з університетом, в який бажаєте вступати. Потім вибрати спеціальність, визначитися з вибором мови викладання. Якщо вибрати англійську мову навчання (від 3 до 4 тис. евро в рік) в державних установах, то це обійдеться вам дорожче, ніж навчання польською (від 1 до 2 тис. евро на рік). У більшості приватних ВНЗ за успіхи в навчанні, іноземним студентам пропонується отримати стипендію. Також великим плюсом буде, якщо у вас хороші оцінки, і, якщо Ви успішно проявили себе в конкурсах. Все це підвищує шанси абітурієнтів на безкоштовну форму навчання.

Для українських випускників є кілька способів вступу до ВНЗ. В університетах, представлених на сайті UP-STUDY, таких як: Академія фінансів та бізнесу Вістула в Варшаві, Університет банківської справи у Вроцлаві проводитися конкурс для абітурієнтів України, в тому числі на отримання стипендії, але тільки на певні спеціальності. Існує багато видів стипендій підтримуваних ВУЗами: Erasmus Mundus Scolarship (€100 на місяць), Польський Еразмус для України ($200 для бакалаврату та магістратури, $350 для аспірантури), Міжнародний Вишеградський Фонд ($2000- $2500). Не полінуйтеся і більш детально вивчіть програму "Навчання в Польщі" UP-STUDY. Зважте всі реальні шанси для вступу. Будьте успішними і не бійтеся інвестувати в майбутнє.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини