На чому можна добре заробити в новому 2018 році?

5442
Facebook Twitter
На чому можна добре заробити в новому 2018 році?

Куди безпечно інвестувати, на чому можна багато заробити в новому році, вкладати кошти в нерухомість, фунти, біткоіни, акції компаній на ВФБ або в інші напрямки — всі ці питання хвилюють кожного свідомого громадянина.

Куди безпечно інвестувати, на чому можна багато заробити в новому році, вкладати кошти в нерухомість, фунти, біткоіни, акції компаній на ВФБ або в інші напрямки — всі ці питання хвилюють кожного свідомого громадянина. Які найкращі способи заощадити в 2018 році? Відповісти однозначно — вельми непросто. Єдине, що можна однозначно стверджувати — це те, що, на сьогодні, зберігати грошові кошти на звичайних депозитних рахунках означає нести реальну втрату. Процентні ставки за ними нижче, ніж інфляція в Республіці Польща та в багатьох інших європейських країнах, в тому числі й в Україні. Також, значну частину поглинають податки.

Кожен громадянин, який планує примножити свої заощадження, повинен шукати інші варіанти, не пов'язані зі зберіганням грошей на депозитних рахунках в банках. Але, варто пам'ятати, що будь-який інший варіант може бути пов'язаний з великими ризиками. Там, де шанс втратити свої заощадження найбільш низький, як у випадку з депозитами або казначейськими облігаціями, збільшення капіталу мінімальне. Прибуток більше може бути, якщо інвестувати в акції та облігації великих компаній. Вкладаючись в криптовалюти, валюти інших країн, виробничі інструменти та сировину, можна отримати хороші дивіденди або зазнати збитків.

Малі компанії на ВФБВ останній рік, відбулися позитивні зміни на фінансових ринках. Основні фондові ринки зафіксували індекси двозначних норм прибутку. Напередодні нового року, аналітик ISBnews Esaliens TFI, Лукас Майковський заявив, що інвестори з польськими акціями можуть розраховувати на торішній успіх.

Також, він пропонує звернути увагу на індекс найбільших компаній WIG20, котрий збільшився в 2017 на чверть, в той час, як індекс, який охоплює більш дрібні компанії, такі як sWIG80, змінився всього на 2%. Вже протягом багатьох років не спостерігалося такої великої диспропорції між зазначеними індексами.

Інвестування в біткоіни?
На початку минулого року, біткоін обходився менше тисячі доларів. За рік, ситуація змінилася та вже з грудня 2017 він коштував до 20 тисяч доларів. Уже під Різдво він раптово обвалився та втратив майже третину від своєї максимальної вартості. Трохи пізніше він відновив деякі втрачені позиції, але не можна прогнозувати, що така ситуація не буде повторюватися. Оскільки біткоін не пов'язаний з жодною валютою або сировиною, неможливо розрахувати його фундаментальну цінність.

Чи варто вкладати в фунт? Все залежить від переговорів

Ті, хто здатний спрогнозувати зміни на британській політичній арені та передбачити прогрес в переговорах між Лондоном та Брюсселем, може купити та продати британські фунти в потрібний момент. Обмінний курс Великобританії швидше за все зміниться в залежності від інформації, що стосується виходу Сполученого Королівства із ЄС та пов'язаної з цим позиції уряду Терезії. Якщо переговори будуть спрямовані в позитивне для англійців річище, тоді фунт буде рости. Якщо Терезія втратить політичну підтримку та з'явиться можливість проведення наступних парламентських виборів, фунт втратить свої позиції та значно ослабне.

Золото — це безпечний притулокУ світі інвестування, золото, на поточний рік є найбезпечнішим капіталовкладенням. Звичайно, існують ситуації, які можуть вплинути якимось чином на ціни на золото, наприклад, ймовірність виходу Італії з Європейського Союзу, але, в основному, його можна назвати одним з найстабільніших варіантів інвестицій. Плануючи вкласти кошти в сировину або нерухомість, варто аналізувати економічну та політичну ситуації на поточний момент інвестування.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини