Як вступити до магістратури Великобританії з польським дипломом?

9600
Facebook Twitter
Як вступити до магістратури Великобританії з польським дипломом?

Пакет документів для вступу досить стандартний, але, потрібно приділити багато часу деталям, про що ми поговоримо в даній статті.

Принадність диплома, який був отриманий в закладах вищої освіти Республіки Польща полягає в тому, що випускники мають високий рівень знань, а диплом котується в інших країнах, наприклад, в державах ЄС, Великобританії, США, Канаді та Австралії. Варто зауважити, що університети Польщі дають можливість отримати перший науково-кваліфікаційний ступінь — бакалавра як польською, так і англійською мовою. Попри те, що локальною мовою перелік спеціальностей значно ширший, англійською — теж є з чого вибрати, особливо такі топові напрямки, як ІТ, інформатика, архітектура та інші. Якщо абітурієнти спочатку знають, що проходити магістратуру будуть в Великобританії, варто відразу віддати перевагу англомовному курсові. Пакет документів для вступу досить стандартний, але, потрібно приділити багато часу деталям, про що ми поговоримо в даній статті.

Особливості вступу на британську магістратуру

Проблем з вступом не виникне, адже польські ВНЗ дають хороші знання. Але, без ретельної підготовки та врегулювання всіх деталей, можна зазнати фіаско. Вступний процес варто почати зі збору документів. Жорсткого регламенту, щодо термінів подачі не спостерігається, але, краще все надати до 15 січня кожного року. В основний пакет документів входить наступний перелік:— диплом, а також, виписка з оцінками, перекладена англійською мовою;— резюме;— мотиваційний лист;— есе;— професійні та академічні рекомендації;— результати тестів IELTS або TOEFL, які підтверджують рівень знання мови.

У кожного вищого навчального закладу свої вимоги, але, в усіх престижних та іменитих університетів, побажання до кандидатів досить високі. В основному, середній бал бакалаврського диплома повинен бути наближений до відмінного, рівень володіння англійською мовою з IELTS — 6.5 балів, з TOEFL (письмово та розмовною) — не менш як 24 бали. Написання есе — особливе випробування, до якого потрібно підійти з повною відповідальністю. По-перше, слід вказати детально, як саме повинна виглядати майбутня кар'єра, через 3, 5, 7 років. Яке відношення кандидата до науки та яка життєва позиція, і безліч інших моментів.

Альтернативний варіант отримання ступеня магістра

Варто зауважити, що навчання в Великобританії обходиться дуже дорого, як сама плата за освітній рік, так і поточні витрати на проживання, харчування, транспорт, навчальні матеріали та розваги. Якщо ступінь бакалавра була отримана в рейтинговому польському ВНЗ, то, витрати в Британії просто приголомшують, оскільки вони будуть вище в 3-5 разів. Варто зауважити, що магістерські програми в Польщі дуже цікаві, доступні та якісні. Вибір пристойний обома мовами, тому, без особливої ​​потреби переїжджати до Великобританії, більш доцільно та прагматично залишитися в РП та отримати ступінь в місцевих університетах. До того ж, завдяки програмам міжнародного обміну, можна кілька місяців, семестр або навіть рік навчатися за обміном в інших країнах, на вибір.

Такі програми мобільності корисні не тільки для студентів, аспірантів, а й для викладачів, адже вони мають можливість вивчити інші методики викладання. В такому випадку, не обов'язково їхати в іншу країну, для отримання ступеня магістра.

Підсумовуючи, експерти UP-STUDY помічають, що можна довчитися у вже знайомій Польщі, отримати якісний диплом, водночас, набути практичного досвіду в іншій країні та шанс на працевлаштування в міжнародному середовищі. Не обов'язково їхати на магістратуру до Великобританії, якщо немає дійсної причини. Необхідно розуміти, що рівень цін на проживання та харчування, а також, на оплату навчального року — дуже високі, тому, приймаючи рішення на користь британської магістратури, краще тричі зважити всі за та проти.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50%

Акція 499 євро 250 євро

Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини