Чи багато українців у польських ВНЗ планують повертатися на Батьківщину для працевлаштування?

8781
Facebook Twitter
Чи багато українців у польських ВНЗ планують повертатися на Батьківщину для працевлаштування?

Що відбувається після отримання диплому? Чи багато хто з дипломованих українців повертаються в Україну для пошуку роботи у рідних пенатах? Про це ми більш ґрунтовно поговоримо у даній статті.

На сьогодні, в Україні справи з працевлаштуванням йдуть дуже складно. Навіть якщо є потрібні вакансії, заробітна плата настільки не відповідає вимогам потенційних працівників, що вони продовжують підшукувати варіанти в інших державах. Бачачи все це, та, тим самим, уявляючи свої майбутні перспективи, українські абітурієнти обирають придбання кваліфікації за кордоном. Оскільки найкращим варіантом для наших співвітчизників є отримання професії в університетах Республіки Польща, адже там високий рівень якості поєднується зі справедливою платою, вони віддають перевагу одному з польських ВНЗ. Але, що відбувається після отримання диплому? Чи багато хто з дипломованих українців повертаються в Україну для пошуку роботи у рідних пенатах? Про це ми більш ґрунтовно поговоримо у даній статті.

Чому українців так приваблюють польські освітні структури?

Дуже багато факторів, які залучають українських та інших іноземних абітурієнтів до закладів вищої освіти Польщі. Серед них, фахівці UP-STUDY рекомендують звернути увагу на наступні:

  • справедлива плата за навчальний рік гармонійно поєднується з високим рівнем викладання;
  • обопільні договори з іноземними університетами, а також участь багатьох польських ВНЗ у проектах мобільності студентів — дозволяють учням установ РП вчитися протягом значного часу (місяць, семестр, рік) за кордоном, перейнявши новий досвід та випробувавши інші методики отримання інформації;


Часто українці з польським дипломом повертаються на Батьківщину для працевлаштування?

Тут варто зауважити, що люди, які відправляються в іншу країну, у тому числі і до Польщі, для придбання кваліфікації, цілеспрямовано йдуть до того, щоб влаштуватися на легальних підставах за кордоном. Повертаються студенти лише у кількох випадках: їх очікує побудований раніше батьками бізнес, та вони здобували освіту за кордоном для того, щоб у майбутньому розширювати його та виходити на міжнародний ринок; будь-які інші життєві обставини, які вимагають повного повернення в Україну. В основному, після придбання якісного європейського диплома, наші співвітчизники працевлаштовуються у великі місцеві компанії, або переїжджають до сусідніх Польщі держав, наприклад, до Німеччини, Франції, Бельгії та так далі.

На закінчення, хотілося б особливо підкреслити, що рішення здобувати вищу освіту за кордоном, вже, найчастіше, за замовчуванням має на увазі облаштування на території європейської держави. Дипломовані фахівці повертаються тільки з об'єктивних причин. Як би не було це прикро, але навчання в Польщі — це, для молодих українців, шанс на легальну та безпроблемну міграцію до Європи.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2025 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини