Міфи про освіту у Польщі

1823
Facebook Twitter
Міфи про освіту у Польщі

Багато хто вважає, що навчання у ВНЗ Польщі неможливо через фінансові причини та через рівень складності у процесі вступу до них. Дана стаття буде присвячена розбору помилкових суджень і їх спростування.

Всупереч тому, що на просторах Інтернету розміщений значний обсяг докладної інформації про отримання освіти за кордоном, а саме в університетах Польщі, все одно ця тема оповита великою кількістю міфів. Багато українських абітурієнтів та їх батьків вважають, що навчання у ВНЗ Польщі неможливе через фінансові причини та через рівень складності у процесі вступу до них. Однак, система освіти у РП націлена на розвиток міжнародних відносин, тому іноземним студентам польські університети пропонують ряд можливостей, які полегшують процедуру вступу та сам період навчання. Внаслідок цього, дана стаття буде присвячена розбору помилкових суджень з приводу закордонної системи освіти та їх спростуванню.

Топ-5 домислів про польську освіту

  • ВНЗ Польщі не приймають українські атестати. Такий міф виник на основі різниці у системі освіти, але на офіційних сайтах польських університетів Ви знайдете іншу інформацію з цього приводу. Процес зарахування іноземних абітурієнтів проводиться на основі середнього балу атестату/диплому бакалавра та гарних знань польської або англійської мови, що дозволяють студенту вільно спілкуватися та писати мовою, необхідною для навчання.
  • Польська освіта — дороге задоволення. Багатьох лякають суми, названі в євро або злотих, за період навчання у РП. Однак, при конвертації у гривню, ціна за рік навчання, на проживання та їжу, є аналогічною українським, а іноді виходить навіть дешевше. У тому випадку, якщо студент буде наймати житло один та харчуватися у кафе/ресторанах, — це може «вдарити по гаманцю». В основному, іноземцям пропонують місце у гуртожитку, якщо він входить до інфраструктури ВНЗ. Також, більшість українців винаймають житло по дві-три людини, що значно зменшує витрати на проживання.
  • Іноземним випускникам складно знайти роботу за кордоном. Європейський диплом, який котирується в усьому світі, відкриває великі перспективи для отримання високооплачуваної посади за кордоном. На пошук роботи за кордоном впливає фактор попиту Вашої спеціальності на ринку праці, а також якість придбаних знань, практичних навичок. Крім того, при університетах є спеціалізовані бюро, що займаються пошуком вакансій, наданням стажувань/практик під час навчання та свіжих новин з міжнародного ринку праці, тому, завдяки цій студентській організації, в іноземних випускників проблем з працевлаштуванням за кордоном не повинно виникнути.

  • Державні університети краще, ніж приватні. Міжнародні університети Польщі стабільно займають провідні позиції у рейтингах кращих ВНЗ країни за якістю та рівнем викладання. У приватних університетах розробкою програм освіти, які затверджуються Міністерством освіти Польщі, займаються відомі вчені, кандидати наук та професори з усього світу. Також, недержавні університети запрошують для викладання знаменитих політичних, наукових та культурних діячів, членів уряду, провідних бізнесменів.
  • У Республіці Польща вчитися легко, тому рівень знань буде поганим. Дане судження пішло від того, що польську освіту побудовано за Болонською системою, яка відводить багато навчального часу на самостійне освоєння матеріалу студентами. З цієї причини, більшості громадянам з України може здатися, що процес навчання у Польщі проходить досить легко, але насправді це не так. Дана особливість Болонської системи дозволяє студентам правильно розподіляти пріоритети у житті, управляти своїм часом, та розвиває відповідальність, дисципліну.

Виходячи з отриманої інформації, ми можемо зробити висновок, що освіта у Республіці Польща не поступається в якості іншим світовим системам навчання та є відмінним фундаментом для побудування успішної кар'єри для іноземних громадян. Крім того, українці, які отримали європейський диплом бакалавра, зможуть продовжити своє навчання на магістратурі в інших країнах. Також, фахівці UP-STUDY рекомендують молоді закінчувати школу/училище в Україні, а поступати вже у ВНЗ Польщі — це допоможе заощадити на витратах, що стосуються проживання та харчування, та зменшити кількість років навчання.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини