UP-STUDY все про Польщу: Навчання, освіта, культура

8301
Facebook Twitter
UP-STUDY все про Польщу: Навчання, освіта, культура

Польща, Республіка Польща (пол. Polska, Rzeczpospolita Polska) — держава у Центральній Європі, член Європейського союзу. Чудове місце для здобуття європейської освіти.

Польща, Республіка Польща (пол. Polska, Rzeczpospolita Polska) — держава у Центральній Європі, член Європейського союзу. Чудове місце для здобуття європейської освіти.

Найбільші міста Польщі (2007)

  • Варшава (Warszawa) — 1 707 тис.
  • Краків (Kraków) — 756,6 тис.
  • Лодзь (Łódź) — 753,2 тис.
  • Вроцлав (Wrocław) — 632,8 тис.
  • Познань (Poznań) — 560,9 тис.
  • Гданськ (Gdańsk) — 455,7 тис.
  • Щецин (Szczecin) — 416,7 тис.
  • Бидґощ, Люблін, Катовіце

Адміністративний поділ

Складається із 16 воєводств (пол. województwo). Воєводства, в свою чергу, поділяються на 308 повітів (пол. powiat), які розділені на 2489 ґмін (пол. gmina), включаючи 65 міст, що мають статус міських повітів. (Новий адміністративний розподіл введено 1 січня 1999 р.)

На півночі омивається водами Балтійського моря, на північному сході межує з Росією (Калінінградською областю) і Литвою, на сході – з Білоруссю і Україною, на півдні – з Чехією і Словаччиною, на заході – з Німеччиною.

Навчання у Польщі по програмі UP-STUDY

Система освіти в Польщі розвивається дуже динамічно у порівнянні з іншими країнами Європи. За останні 10 років кількість університетів збільшилася в 5 разів, а кількість студентів в 4 рази.

Щорічно приплив міжнародних студентів зростає. Наданий момент приблизно півмільйона молодих людей отримують освіту в університетах і коледжах.

Студенти з України радо вітаються у Польщі. Це стало можливим, не без вкладу програми UP-STUDY "Навчання в Польщі"

Недавня історія

1947-1989 — Польська Народна Республіка. Відповідно до угод між СРСР, США і Великобританії в Ялті і Потсдамі Польща передала Радянському Союзу 177 847 кв. км своєї довоєнної території (історичні українські землі, але без Холмщини, Підляшшя, Надсяння та Лемківщини). Натомість вона отримала від Німеччини більшу частину Східної Пруссії, Помор'я, Сілезію та частину землі Бранденбурґ — загалом 100,9 тис. кв. км.

Польща займає 9-е місце в Європі за площею і 8-е за кількістю населення. Довжина польського кордону — 3511 км, з них 440 км припадає на морський кордон (лінія узбережжя Балтійського моря, яка не є лінією державного кордону, повинна бути 770 км).

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини