Майбутні професії 2020/2030

1556
Facebook Twitter
Майбутні професії 2020/2030

Фахівці UP-STUDY разом з експертом одного з рейтингових кадрових агентств РП готові представити у статті рейтинг професій та навичок, які будуть затребувані роботодавцями та зможуть гарантувати хороший заробіток.

Вибір професії — важливе рішення, як у випадку молодих людей, так і досвідчених фахівців, які бажають поліпшити знання спеціалізації або змінити напрямок діяльності. Не завжди це дається легко. Фахівці центру польської освіти UP-STUDY разом з експертом одного з рейтингових кадрових агентств РП готові представити рейтинг професій та навичок, які будуть затребувані роботодавцями та зможуть гарантувати хороший заробіток та безліч можливостей для кар'єрного зростання.

Заняття, на які є та буде попит у майбутньому

У яких сферах обов'язково буде робота, та можна бути впевненими, що навіть через багато років після закінчення навчання вдасться легко влаштуватися на роботу? Розглянемо напрямки більш детально:

  • Медична промисловість. З точки зору демографічних змін в Європі, тобто старіння суспільства, цікавою діяльністю, за якою обов'язково буде робота, та заробітна плата буде зростати, є медична галузь у широкому його розумінні. Ґрунтуючись на наявних дослідженнях та прогнозах, протягом наступного десятиліття майже напевно збільшиться попит на персонал як мінімум на 10%, а у наступні 30 років — на 25%, якщо дивитися тільки з точки зору європейських країн. Це відноситься до всього спектру посад: лікарі, медсестри, фізіотерапевти, інструктори, парамедики, персонал, який доглядає за літніми людьми, або дієтологи.
  • Інженери відновлюваної енергії. Згідно зі статистикою у США, у 2016-2026 роках попит на інженерів, що спеціалізуються на фотоелектриці, збільшиться на 115%, а на вітроенергетиці — на 95%. Ці зміни торкнуться більшості країн, чим більше буде приділятися уваги екологічному способу отримання енергії, тим це актуальніше.

На даний час це нішеві спеціалізації у Польщі, але багато що має змінитися у найближчі кілька років.

Кваліфіковані та некваліфіковані робітники

Серед 10 найбільш важливих на даний момент професій (представлених у звіті Trenkwalder «Ринок праці очима роботодавців. Плани підвищення ефективності та набору персоналу»), роботодавці вказали такі, як: механік, електрик та електромеханік, оператор навантаження, робочий на виробництві, комірник. Це переважно професії, якими польська система освіти нехтувала в останні двадцять років, звідси й такий дефіцит.

Попри автоматизацію та застосування нових технологій в усе більшій кількості областей, кваліфіковані робітники завжди будуть необхідні.

Професії, які гарантують економічний успіх

Де буде найпростіше отримати найвищу зарплату? Якими професіями тече молоко та мед?

  • IT та програмування. Протягом багатьох років заробіток в ІТ-індустрії буде значно вище середнього. Це пов'язано як з постійною нестачею фахівців, так і з високою цінністю, яку приносить ця галузь праці. Однак варто стежити за тим, які мови набирають популярності та завжди тримати руку на пульсі. До недавнього часу Java, Ruby, Python та C були серед найбільш високооплачуваних мов, а тепер (у глобальному масштабі) це Go, Clojure, F# та Scala. У Польщі у 2019 році Scala безумовно святкувала свій тріумф (10-15 тисяч на місяць), але Java все ще краще оплачується, особливо на високому рівні кваліфікації.
  • BPO/SSC. Сектор BPO дуже динамічно розвивається у Польщі та буде продовжувати працювати у 2020 році. Будуть шукати людей з дуже хорошим знанням іноземних мов, бухгалтерів та фінансів. Заробіток у сучасному секторі послуг також привабливий для людей, початківців професійної кар'єри.
  • Бізнес-аналітика. На думку StackOverflow, інженери Data Engineer та фахівці Data Science — одні з найприбутковіших та бажаних робочих місць у 2019 та наступних 3-5 роках. Попит на цих фахівців буде рости, тому що потенціал даних у кожній області бізнесу величезний.

Підсумовуючи, зауважимо, що зараз варто ретельно стежити за тенденціями ринку праці не тільки конкретної локації, а й світу. Молодим людям, крім вивчення обраної спеціалізації, варто придбати м'які навички, що дозволяють швидко перепрофілюватися та виділитися серед натовпу конкурентів. Більш того, навіть після присвоєння кваліфікації, варто продовжувати активно вчитися, тоді Ви ніколи не залишитеся без роботи, що приносить високий дохід та моральне задоволення.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини