Зміцнення гривні: Наскільки подешевшала спеціальність «Бізнес-аналітика» у Польщі

8363
Facebook Twitter
Зміцнення гривні: Наскільки подешевшала спеціальність «Бізнес-аналітика» у Польщі

Пропонуємо Вам подивитися наскільки подешевшала спеціальність «Бізнес-аналітика» в обраних польських університетах, а також поговоримо про те, що вивчають студенти у процесі освоєння даної професії.

Зміцнення української національної валюти на 20% по-різному вплинуло на одні й ті ж категорії населення. Для абітурієнтів, які прийняли рішення навчатися у локальних освітніх установах, даний факт не має ваги, але для тих прагматичних молодих людей, які бажають отримати якісний європейський диплом, що відкриває можливість глобального працевлаштування, це додатковий вагомий аргумент на користь закордонного навчання. Наші земляки активно мігрують з метою придбання потрібної професії до Республіки Польща, а тепер, коли вчитися у цій країні стало часом дешевше, ніж в Україні, відсоток українських учнів у польських ВНЗ ще більше зросте. Крім ціни, варто звернути увагу на вибір напрямку досліджень. Зараз великий попит в європейських країнах мають бізнес-аналітики. Зважаючи на це обговоримо, наскільки подешевшала дана спеціальність в обраних польських університетах, а також поговоримо про те, що вивчають студенти у процесі освоєння професії бізнес-аналітика.

Чого очікувати студентам від навчання у напрямку «Бізнес-аналітика»?

Бувши фахівцем, котрий використовує методи бізнес-аналізу для дослідження діяльності організацій, бізнес-аналітик націлений на визначення проблем бізнесу з подальшою пропозицією їх швидкого та ефективного розв`язання. Також, фахівцем з аналізу у бізнес-середовищі можна назвати особу, яка виступає посередником між зацікавленими сторонами для збору, аналізу, підтримки комунікації та перевірки вимог щодо зміни бізнес-процесів, регламентів та інформаційних систем. Аналітик у бізнесі розуміє суть проблеми та можливості справи у контексті вимог та рекомендує рішення, що дозволяють організації досягти поставлених цілей. Даний терен вимагає від професіонала не тільки вищої освіти, але також м'яких навичок та наявності додаткових компетенцій. У процесі навчання, студенти вивчають наступні дисципліни:

  • Міжнародні розрахункові та фінансові операції
  • Фінансова діяльність організацій
  • Фінансові ринки
  • Банківські операції
  • Інвестування
  • Принципи податкового та валютного законодавства
  • Центральний банк та грошово-кредитна політика
  • Фінансове посередництво
  • Стратегічний та фінансовий аналіз
  • Алгоритмічні та інструментальні засоби бізнес-аналітики
  • Системний аналіз та проєктування

Середня місячна заробітна плата (медіана) для цієї посади складає 7500 злотих брутто. Кожен другий бізнес-аналітик отримує винагороду від 6230 до 9400 злотих. 25% найменш високооплачуваних фахівців з аналітики у бізнесі заробляють до 6230 злотих брутто. Дивлячись на такі цифри, можна заявити, що професія є добре оплачуваною, а також має перспективи на майбутнє, тому її сміливо можна вибирати в якості кар'єрного шляху.

Наскільки подешевшала бізнес-аналітика в обраних польських ВНЗ, та як ще можна заощадити, вступаючи до Польщі?

Українцям й іншим іноземцям у РП варто віддати перевагу приватним вищим навчальним закладам. Вони дозволяють поринути в інтернаціональне середовище (наприклад, в Академії Вістула навчаються представники більш ніж 70-ти країн світу, приносячи їй титул найбільш інтернаціонального ВНЗ Польщі за версією рейтингу «Перспектива»). Навчання у непублічних установах обходиться у середньому у два рази дешевше, ніж у державних, водночас відкриваючи перспективи працевлаштуватися у будь-який індустріально розвинутій країні. Вибираючи даний напрям, варто зупинитися на одному з наступних університетів:

Говорячи про те, як можна заощадити на вступі до зазначених та не тільки ВНЗ, варто нагадати, що компанія UP-STUDY часто пропонує акції, що дозволяють скоротити витрати на оплату повного спектра послуг нашого центру. Зараз доступні пропозиції для тих молодих людей, які націлені на вступну кампанію 2020/21 — «Вступ на осінь 2021 всього 5000 грн + Безкоштовний курс польської мови», а також для абітурієнтів, які вступатимуть у тандемі — «Вступай з другом за пів ціни». Це не всі переваги вибору посередницьких послуг UP-STUDY, оскільки на ексклюзивних правах абітурієнтам, які вступають з нами до певних установ, може бути надана знижка: Академія Вістула — до 300 євро, Вроцлавський університет бізнесу — до 200 євро, Ольштинський університет — 200 євро. Більш того, віддавши перевагу будь-кому з цих ВНЗ, або Університету банківської справи у Вроцлаві, можна завоювати грант на покриття 50% вартості першого року навчання.

Підбиваючи підсумки, зауважимо, що з придбанням гривнею більшої стабільності (близько 20%), українцям стало ще вигідніше вчитися у РП.

Середня сума річної економії на оплаті освіти у Польщі становить 10-15 тисяч гривень, у залежності від напрямку. Часом навчання у сусідній країні обходиться дешевше, ніж в Україні, але на відміну від вітчизняного, воно здатне відкрити масу можливостей глобального працевлаштування та повної реалізації потенціалу.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини