Магістратура в Польщі для білорусів. Що потрібно щоб вступити в Польщу з Білорусі?

11154
Facebook Twitter
Магістратура в Польщі для білорусів. Що потрібно щоб вступити в Польщу з Білорусі?

У житті кожного учня випускного класу постає питання: «Продовжувати навчання на батьківщині, або віддати перевагу іноземній установи вищої освіти?».

У житті кожного учня випускного класу постає питання: «Продовжувати навчання на батьківщині, або віддати перевагу іноземній установі вищої освіти?». Багато абітурієнтів схиляються до вибору другого варіанта, оскільки, виникає бажання дізнатися іншу культуру, систему освіти, та отримати переваги, які може запропонувати обрана країна. Якщо вибір зупиняється на одній з європейських країн, тоді, можна бути впевненим в якості освітніх послуг та в тому, що диплом буде цінуватися не тільки в Європі, але й далеко за її межами, наприклад, в США та Канаді. Як і безліч інших жителів СНД, абітурієнти з Білорусі віддають перевагу здобуттю вищої освіти в установах Республіки Польща. Це стосується не тільки бакалаврату, а й магістратури, або інших видів післядипломної освіти. Такий крок обґрунтовується безліччю причин, які ми розглянемо в даній статті.

Навчання в Польщі на магістра для білоруських громадян

Польща дуже лояльно ставиться до іноземних громадян, тим самим, щорічно спрощуючи систему, котра дозволяє легально перебувати на її території, в тому числі й навчатися. Це стосується не тільки білорусів, українців, росіян, а й інших іноземних громадян. Абітурієнти з Білорусі вважають за краще вступ до магістратури у ВНЗ Польщі, незалежно від того, де був завершений бакалаврат. На це є кілька причин: по-перше, вступаючи в польський університет, можна вибрати напрямок, який не сходиться зі спеціальністю в бакалаврському дипломі. При чому, не потрібно підтверджувати кваліфікацію рівня. По-друге, вартість проходження магістратури, на тому ж рівні, що і на Батьківщині, але можливості, які відкриваються, після отримання диплома, значно ширше.

По-третє, білоруси, які мають Карту Поляка, тобто, офіційне підтвердження приналежності до народу РП, можуть вступати на рівних з польськими громадянами, та претендувати на бюджетне відділення в державних університетах.

ВНЗ Польщі для білорусів

На поточний момент, в РП успішно надають послуги освіти майже 500 вищих навчальних закладів, які відповідають європейським стандартам та діють, відповідно до Болонського процесу. Попри те, що державні навчальні структури дають можливість, при деяких умовах, претендувати на бюджетне відділення, вчитися резидентам інших країн варто в приватних університетах. Це обумовлено наступними обставинами:— річна вартість навчання в 2-3 рази нижче, при такому ж рівні якості;— індивідуальний підхід до кожного студента;— налагоджені контакти польських приватних ВНЗ з іноземними університетами, що дозволяє проходити стажування за кордоном, а також, вчитися в інших країнах за обміном, протягом декількох місяців, або року;— більша кількість можливостей, що відкриваються, оскільки, приватні навчальні структури мають налагоджені контакти з іноземними роботодавцями.

Важливу роль відіграє локація вищого навчального закладу. Таким чином, більш цінний диплом, отриманий в університетах західної частини РП, або у столиці. У таких містах, наприклад, як Вроцлав та Варшава, студенти мають можливість не тільки отримувати безпосередні знання в обраному ВНЗ, а й відвідувати відкриті бізнес-зустрічі, конференції, референдуми, семінари, що дозволяють перейняти досвід успішних людей, локального та міжнародного масштабу. Попри те, що державні навчальні структури дають можливість, при деяких умовах, претендувати на бюджетне відділення, кваліфіковані співробітники з UP-STUDY рекомендують вчитися резидентам інших країн в приватних університетах.Підсумовуючи, особливо підкреслимо, що для білорусів, як і для українців та інших іноземців, досить комфортно навчатися в університетах РП. Цивілізоване суспільство, культурні та виховані городяни, цікаві освітні програми, сильна матеріально-технічна база — неповний список того, на що можуть розраховувати іноземні абітурієнти в Польщі. Білоруські студенти не тільки мають можливість отримати якісний європейський диплом, а й працевлаштуватися в Європі, та навіть далеко за її межами.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини