Магістратура в Польщі англійською мовою. Переваги і недоліки

8028
Facebook Twitter
Магістратура в Польщі англійською мовою. Переваги і недоліки

Стаття буде цікава всім студентам, які досягли ступеня бакалавра, незалежно від країни навчання, та прийняли рішення вступити на магістра в польський ВНЗ, але тепер вирішують дилему, якій мові віддати перевагу.

Республіка Польща дає можливість українським абітурієнта отримати європейський диплом з усіма перевагами, при цьому, істотно заощадити на оплаті навчання, та вибрати мову викладання. Якщо Ви націлилися на проходження магістратури в польських установах вищої освіти, знайте, що є можливість не тільки обрати напрямок досліджень, який може не збігатися зі спеціальністю в бакалаврському дипломі, а й визначитися, якою мовою вчитися спеціальності, польською, або англійською. Стаття буде цікава всім студентам, які досягли ступеня бакалавра, незалежно від країни навчання, та прийняли рішення вступити на магістра в польський ВНЗ, але тепер вирішують дилему, якій мові віддати перевагу.

Як правильно обрати мову викладання магістратури?

Незалежно від вибору, Вам потрібно буде надати сертифікат, що підтверджує знання мови. Для вивчення програми досліджень англійською, підійде рівень володіння В2, тобто впевнена розмовна мова, та навички в правописі. Польською, в основному, досить В1. Вибір залежить, в першу чергу, від Ваших фінансових можливостей. Врахуйте, що англомовні магістерські програми завжди дорожче, в державних вищих навчальних закладах в два-три рази вище від польськомовних програм, а в приватних (міжнародних) — в півтора-два рази. До того ж, з огляду на той факт, що Ви будете проживати на території Польщі, та значну частину часу проводити поза університетом, польську Вам доведеться вивчити.

Українські студенти мають можливість претендувати на безкоштовне проходження магістратури в польських ВНЗ, вибираючи програму іноземною, для Польщі, мовою, Ви втрачаєте таку можливість. Тому, варто зважити всі за і проти, та прийняти для себе єдино правильне рішення, до того ж, польською — факультетів та спеціальностей значно більше.

Переваги навчання на магістра в Республіці Польща

Незалежно від того, яку саме програму Ви оберете (польськомовну або англомовну), крім європейського диплома, який визнається країнами Європейського Союзу, та іншими державами, Ви, також, отримуєте ряд наступних переваг:1. Можливість вибору будь-якої спеціальності, крім тих варіантів, які передбачають неподільну магістратуру.2. Проживання в європейському середовищі, та навчання в інтернаціональному колективі.3. Тривалість другої ступінь вищої освіти становить 1-2 роки, за цей час можна не тільки досконально вивчити майбутню професію, а й влаштується на легальний підробіток, для забезпечення побуту, покриття витрат, та напрацювання досвіду.4. Можливість стажування як на території країни навчання, так і за її межами.5. Магістратура польської держави — одна з найдешевших в Європі, до то ж час, ні краплі не поступається в питаннях якості.

З викладеного матеріалу випливає, що проходження програми магістратури в Польщі — це, вже само по собі, відмінне та правильне рішення, не враховуючи вибір мови. Хоча, навчання на англомовних курсах допоможе опанувати не тільки тонкощі професії, а й удосконалити мовні навички, краще тричі подумати, чи варто так сильно переплачувати. Освіта польською відрізняється величезним вибором спеціальностей, низькою вартістю, якістю, відмінними практичними заняттями та, що не менш важливо, існує величезна ймовірність потрапити на бюджетне відділення. Також, якщо українці навчаються в приватних закладах вищої освіти, то у них, в будь-якому випадку, є великий шанс, працевлаштуватися на престижну, високооплачувану роботу, відразу після закінчення ВНЗ, в міжнародні компанії.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини