Магістратура в Польщі або чому українці їдуть отримувати ступінь магістра за кордон?

7918
Facebook Twitter
Магістратура в Польщі або чому українці їдуть отримувати ступінь магістра за кордон?

Даний нарис буде актуальний в першу чергу для студентів, які прийняли рішення про освоєння магістратури в іноземних ВНЗ.

Основними критеріями вибору проходження магістратури для більшості студентів є якість, визнання диплома, вартість навчання та комфортне середовище. Подолавши перший ступінь вищої освіти, гостро постає необхідність визначитися з подальшим навчанням. Даний нарис буде актуальний в першу чергу для студентів, які прийняли рішення про освоєння магістратури в іноземних ВНЗ. Так як Польща є сусідньою країною, то закінчення магістратури саме в цій країні найбільш ймовірний і зручний варіант.

Перспективи ступеня магістра в Польщі

Останнім часом дуже часто виникає питання: «Чому українські студенти прагнуть закінчити магістратуру саме в Польщі»? Все досить просто, переваги настільки очевидні, що ігнорувати їх просто неможливо:

1. Навчання за Болонською системою, яке практикують фактично всі ВНЗ Європи, так як процес створений для гармонізації та уніфікації освіти.

2. Доступна вартість освіти. Так, Центр польської освіти UP-STUDY надає інформації про один з найпрестижніших університетів «Академія Леона Козмінського» (Akademia Leona Koźmińskiego) і повідомляє, що здобуття ступеня магістра коштує від €1524 до €2595, в залежності від обраної спеціальності. Можливо деяким абітурієнтам сума здасться високою, але в порівнянні з іншими країнами ЄС — це дуже лояльна плата.

3. Тривалість навчання найчастіше становить 1.5-2 року.

4. Великий вибір факультетів та спеціальностей, а також магістратура нероздільного характеру.

Варіанти цього напрямку часто використовуються при виборі медичного спрямування або психології та права.

5. Можливість вибору мови навчання (англійська або польська) і її повсякденна практика.

6. Магістра в Польщі не вимагає обов'язкового дублювання зі спеціальністю, зазначеної в бакалаврському дипломі.

7. Маючи домовленості на спільні програми навчання другого ступеня освіти можна отримати диплом відразу двох країн. Так, магістратура в Університеті Лазарського (Uczelnia Łazarskiego) у Варшаві співпрацює з Університетом Ковентрі (Coventry University) і видає відповідні дипломи.

Особливості вступу українців в польську магістратуру

Прагнення отримати освіту в європейських країнах для українських громадян виправдано. Перш за все — якість і визнання грають тут ключову роль, але магістратура в Польщі приваблива і тим, що з усіх країн Європейського Співтовариства має найменшу кількість бар'єрів при вступі. Для отримання студентської візи потрібен стандартний набір документів і зовсім низький відсоток відмови в ній. Сусідство з цією країною, близькість культури і традицій, а також належність до Слов'янської групи мов допомагають з легкістю закінчити курси польської мови, проходження яких включені в пакет документів для зарахування на магістратуру (вибираючи курс польською). При наявності Карти поляка в державних навчальних закладах можна претендувати на зниження вартості або на бюджетне місце. Також високий середній бал диплому бакалавра і видатні успіхи в навчанні можуть підвищити шанси на безкоштовне навчання.

Відгуки про польську магістратуру

Кількість похвальних відгуків просто приголомшує. Магістратура в Польщі - це реальний шанс на перспективну роботу і світле майбутнє. Перебуваючи в тісному співробітництві з підприємницьким сектором, коледжі, інститути та університети відкривають доступ роботодавцям до майбутніх співробітників, що значно підвищує шанси на швидке придбання гідного робочого місця магістрантом. Грамотно складані програми навчання допомагають освоїти величезний обсяг інформації в короткий термін, а, найчастіше, практикуючий викладацький склад, набути безцінного досвіду і практичних навичкок.Дійсно, студенти України часто вважають за краще проходження магістратури в ВУЗах Польщі, але це дуже гарне рішення як для самого майбутнього магістранта, так і для країни. Багато студентів по закінченню навчання повертаються на батьківщину, тим самим здійснюється приплив кваліфікованих кадрів, які володіють новими знаннями і досвідом, набутим в іншій країні і серед іншої культури. Крім європейського диплома, студент отримує незабутнє враження від красот країни і тонкощів душевної організації народу.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини