Магістратура в Польщі. Вартість в порівнянні з Україною

5672
Facebook Twitter
Магістратура в Польщі. Вартість в порівнянні з Україною

Спочатку, поняття магістратури (майстер, graduate) передбачало розвиток фахівця в науково-дослідному руслі, але тепер, дане поняття охоплює більш широкий спектр категорій.


Спочатку, поняття магістратури (майстер, graduate) передбачало розвиток фахівця в науково-дослідному руслі, але тепер, дане поняття охоплює більш широкий спектр категорій. Закінчивши цю частину повної вищої освіти, магістр зміцнюється в знанні своєї спеціальності, отримує глибокі теоретичні і практичні навички, підтверджує кваліфікацію і має можливість ретельно досліджувати більш вузьке спрямування своєї професії. Плата за другий етап вище, ніж перший ступінь — бакалавріат, але варто розглядати даний процес не через призму ціни, а щодо цінності для студента і перспектив для його майбутнього зростання і розвитку.

Порівняльний аналіз вартості навчання graduate програм

Отримавши диплом бакалавра, питання про продовження навчання є досить актуальним. З огляду на витрати, які супроводжують навчання, необхідно зважувати всі аргументи. На сьогоднішній день, магістерська програма в Київському Інституті Бізнесу і Технологій обійдеться в €860. На противагу їй Академія Фінансів і Бізнесу Вістула (Akademia Finansów i Biznesu Vistula) у Варшаві пропонує освоєння такого ж напряму підготовки за €1450. Але суть криється в подальшій можливості дипломованого майстра. Закінчена ступінь в академії Вістула дає можливість працювати як на території даної держави, так і в країнах Євросоюзу. Тільки 10% українських ВНЗ здатні надати послуги такого характеру.

Академія Леона Козмінського (Akademia Leona Koźmińskiego) пропонує ступінь магістра спеціальності бізнес-право з річною платою в €1524. За цей напрям в Університеті ім. Т.Г. Шевченка в Києві необхідно сплатити €1693. З огляду на те, що Академія в Варшаві може видавати подвійний диплом, так як співпрацює з британським Університетом в Бредфорд, а також є одним з найпопулярніших і престижних закладів Східної і Центральної Європи, graduate рівень привертає особливу увагу. Свіжі дані про тарифи навчальних послуг в українських ВУЗах свідчать про підняття плати до €310 в топових установах і до €200 в інших, що провокує абітурієнтів вибирати магістру за межами батьківщини.

Відгуки про graduate програмах польських університетів

Магістратура в Польщі — очевидний варіант, не дарма ж спільнота студентів українського походження, одна з найбільших. Сотні тисяч вдячних випускників, які по закінченню отримали перспективні робочі місця, відкрили власну справу на території навчання, займаються дослідницькою діяльністю, вступили до аспірантури і докторантури, викладають в університетах і займають високу урядову посаду. Десятки майстрів, які працюють в країнах ЄС і за межами, з гідною оплатою праці та перспективою кар'єрного росту. Підводячи підсумки, слід зазначити, що оплата освіти рівня магістра в Польщі істотно нижче, ніж в Німеччині, Франції та інших державах Євросоюзу, але якість на тому ж рівні.

Щодо вітчизняних ВНЗ, вартість вище на 20-30%, але супровідні витрати, такі як: витрати на проживання, харчування, навчальні матеріали, медичну страховку та транспортні витрати, фактично однакові. Досягнення другого ступеня вищої освіти за кордоном - це можливість доторкнутися до культури і традицій країни, в якій проходить навчання. Шанс подорожувати зоною «Шенгену», так як віза дозволяє вільно пересуватися по європейським державам і високоякісний диплом, який підтверджує Вашу кваліфікацію в усьому світі.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини