Люблін, Польща. Коледжі чи університети?

11911
Facebook Twitter
Люблін, Польща. Коледжі чи університети?

Дана стаття корисна для всіх абітурієнтів з України, випускників 9-11 класів та їхніх батьків, бо розглядає перспективність вступу в ВНЗ Любліну, як один з прийнятних варіантів.


Прекрасний Люблін — одне з найдавніших міст Польщі, що розташоване на мальовничому березі річки Вісла, і таїть у собі безліч загадок минулого і теперішнього. Щорічно, тисячі туристів відвідують це місце тому, що тут можна знайти будівлі, споруди та пам'ятки, котрі збереглися від середньовіччя до наших днів. Не обійшли й увагою його, студенти з різних країн. Освіту представлено п'ятьма державними університетами та декількома приватними вищими навчальними закладами. Всупереч цій, у порівнянні з іншими польськими містами, невеликій кількості установ освіти, вони вміщують до вісімдесяти тисяч польських та іноземних студентів. Дана стаття корисна для всіх абітурієнтів з України, випускників 9-11 класів та їхніх батьків, бо розглядає перспективність вступу в ВНЗ Любліну, як один з прийнятних варіантів. Також, буде приділена особлива увага питанню котре стосується вибору між польськими коледжами та університетами.

Що краще обрати: коледж чи університет Польщі?

Цей вибір досить суб'єктивний тому, що у кожного абітурієнта різні запити, можливості та уявлення про освіту, в цілому. Розглянемо та зважимо всі за і проти з неупередженої позиції. В польські коледжі, українські абітурієнти можуть вступити після закінчення 9 класу, до досягнення 18-ти літнього віку. Тривалість процесу — 4 роки, під час яких, учень отримує базову підготовку в професії. По закінченню — диплом про середню спеціальну освіту. Навчання буде відбуватися безкоштовно — це, мабуть, всі переваги. Головним недоліком є ​​той факт, що, при оголошеному бюджетному навчанні, додаткові витрати на проживання, харчування, навчальні посібники, страхування та інше — складають до трьох тисяч євро щорічно, за умови економії. Також, по закінченню коледжу обов'язково треба вступати до ВНЗ тому, що для хорошої роботи потрібна вища освіта.

Університети Польщі надають можливість отримати європейський диплом, визнаний цивілізованим світом і країнами ЄС. Навчання може бути на бюджетній основі, зі знижкою, зі стипендією або грантом, що покриває весь або частину витрат, ну, або на платних засадах. Попри якість, отримання практичних навичок, та можливості працевлаштування, одразу після закінчення першого ступеня вищої освіти — бакалавріату (3-3,5 років). З недоліків, можна виділити лише те, що, якщо український абітурієнт обрав державний університет, то пошуки гідного місця роботи віднімуть багато часу і сил. Відбувається це через те, що публічні ВНЗ просувають, перш за все, польських випускників на вітчизняний ринок праці. Тому, обираючи установи вищої освіти в Польщі, українцям варто розглянути приватні університети.

Пріоритетність польських міст для навчання українців

До великого жалю, Люблін — далеко не саме перспективне місто для отримання вищої освіти в ньому. Майбутнім студентам з України варто розглядати і схилитися до вибору вищих навчальних закладів на заході Республіки Польща. Це викликано тим, що там зосереджені центри логістики, економіки та бізнесу. Також, безліч європейських корпорацій розташовували свої центральні офіси в західних містах, що вирішує проблему швидкого працевлаштування в міжнародні компанії. Огляньте уважно Вроцлав — столицю Силезії, з його Університетом Банківської Справи. Це профільний ВНЗ зі значним відсотком українських студентів, і бездонними показниками влаштування на роботу. Ще, потрібно відзначити Академію Фінансів та Бізнесу Вістула в Варшаві, котра готує спеціалістів безлічі різних напрямів, і має відмінне співвідношення між ціною та якістю послуг освіти. Але, якщо все ж таки вирішили обрати Люблін, тоді, варто зупинитись на Університеті Бізнесу та Управління.

З викладеної інформації випливає, що, якщо вибір стає між коледжами та ВНЗ, то, очевидно, варто надати перевагу закладу вищої освіти. Бо, з заявленої безкоштовної освіти, коледж перетворюється в структуру, навчання в якій дорожче престижного університету. Що стосується Любліна, то більш доцільно підшукати інші варіанти тому, що вартість навчання практично не відрізняється, але перспективність, наприклад, у Вроцлаві — у рази вище.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини