Квартира або гуртожиток — що краще для студента польського ВНЗ?

1601
Facebook Twitter
Квартира або гуртожиток — що краще для студента польського ВНЗ?

Рішення про проживання у гуртожитку або квартирі мучить кожного студента. Приймати рішення варто, зваживши позитивні та негативні сторони, тому викладемо лише факти, щоб допомогти зробити правильний вибір.

Рішення про проживання у гуртожитку або квартирі мучить кожного студента, що приїжджає до будь-якого з міст Республіки Польща. У кожного учня польського ВНЗ своє уявлення про комфорт, як і розмір бюджету. Думка з приводу того, чому краще віддати перевагу розділилися. Приймати рішення варто, зваживши позитивні та негативні сторони, тому викладемо лише факти, щоб допомогти зробити правильний вибір.

Особливості оренди квартири у будь-якому з польських міст

У першу чергу, фахівці центру польської освіти UP-STUDY підкреслюють, що, підшукуючи варіанти оренди квартири, порівнюючи вартість, варто розуміти, що на сайтах та у друкованих оголошеннях вказується плата, яка безпосередньо передається орендодавцю. Часто на орендаря лягають комунальні платежі та чишн. Останній включає такі платежі, як податок на майно, відрахування до фонду обслуговування будинку, плата за утилізацію рідких відходів та інші подібні статті, з огляду на це, варто подбати про те, щоб чинш входив в обов'язок орендодавця, оскільки сума може бути майже однаковою з орендою. Щоб припустити витрати на комунальні платежі, варто орієнтуватися на 35-45% від орендної плати. Винаймання цілого приміщення коштує дорого, але можна скоротити витрати, орендуючи житло зі знайомими. Спільне використання кімнати з однією людиною дозволить отримати ціну, яку можна порівняти з вартістю кімнати у гуртожитку. Крім того, у разі співоренди можна сподіватися на більший обсяг конфіденційності та комфорту. Можна повертатися додому, коли побажаєте, виходити на вулицю та запрошувати гостей.

Специфіка проживання у польських гуртожитках

Якщо учні вибирають гуртожиток, слід брати до уваги, що контроль буде присутній на кожному етапі. Щоразу необхідно повідомляти консьєржа, що прийдуть гості, також обтяжує те, що час закриття регламентовано, та після нього не можна потрапити всередину. Особливо проблематично, якщо студент хоче влаштуватися на роботу.

Тут особливу увагу варто приділити тому, що місць на всіх охочих студентів не вистачає. Перейдемо до ситуації у кімнатах. Тут більше проблем. Велика кількість людей у невеликому приміщенні може привести до того, що студенти не можуть вільно вчитися. Додамо часті події у гуртожитках, а також той факт, що у кімнатах немає туалетів та ванних кімнат. Вони розташовані у коридорах, тому доводиться рахуватися з великими чергами. Єдиною перевагою є ціна, яка може бути низькою, якщо Ви вирішите жити у багатолюдній кімнаті.

Доречно звернути увагу учнів з України, які вступають з центром польської освіти UP-STUDY, що вони можуть розраховувати на безкоштовний підбір житла. Наші студенти, попри обране місто навчання, отримають кілька варіантів житла на вибір. Головними перевагами такої пропозиції є наступні:

  • ціни на житло, запропоноване експертами UP-STUDY, істотно нижчі за ті, які є актуальними на польському ринку оренди нерухомості;
  • батьки можуть бути спокійні за дітей, оскільки мають зв'язок з координаторами на території РП;
  • при виникненні непередбачених обставин із запропонованим житлом з боку орендодавця, компанія запропонує гідні варіанти заміни.

Підсумовуючи, звернемо увагу на те, що квартира може бути кращим вибором. Звичайно, це залежить від думки кожного студента, але цей варіант явно комфортніше та забезпечує свободу, незалежність та конфіденційність. Проте, рішення варто приймати самостійно, враховуючи індивідуальні чинники, такі як бюджет, вимоги, потреби, особливості характеру та інше.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини