Куди вступають польські студенти та чому?

9281
Facebook Twitter
Куди вступають польські студенти та чому?

Для загального огляду, стаття буде цікавою всім абітурієнтам та студентам європейських університетів, оскільки, ми розкриємо питання, що стосується локації навчання поляків, а також, специфіки навчання в європейських ВНЗ.

Куди та чому вступають українські абітурієнти — зрозуміло, адже майже всі наші співвітчизники шукають варіанти отримання якісного європейського диплома з найбільш доступною платою за навчальний рік.

Таким чином, українці, часто, вибирають установи вищої освіти Республіки Польща та задоволені результатами. Але, куди ж, в свою чергу, вважають за краще вступати польські громадяни? Ситуація, практично, така ж, як в інших державах, поляки віддають перевагу сусіднім державам, наприклад, Франції, Німеччині, Бельгії та Великобританії. Чому так відбувається? В основному, через те, що, молоді люди схильні піддаватися бажанню самостійно облаштовувати своє доросле життя та обирають інші країни. Для загального огляду, стаття буде цікавою всім абітурієнтам та студентам європейських університетів, оскільки, ми розкриємо питання, що стосується локації навчання поляків, а також, специфіки навчання в європейських ВНЗ.

Які освітні установи вибирають поляки на батьківщині

Більшість абітурієнтів мріють здобувати вищу освіту не в рідній державі й поляки тому не виключення. Вибираючи місце навчання, польських громадян можна розділити на дві категорії:— ті, хто обирають вітчизняні ВНЗ;— ті, хто вибрав університети інших країн.Резиденти Польщі, які вирішили залишитися в країні, в основному, вибирають державні заклади вищої освіти, що обґрунтовується можливістю навчання на бюджетному відділенні та тим, що самі ВНЗ такого типу, активно просувають своїх громадян на відкриті вакансії в локальні компанії. Тому, бажаючи отримати безкоштовну освіту, студенти-резиденти, вибирають громадські установи.

У разі, якщо не вдалося вступити на пільгове відділення, студенти вибирають приватні університети, оскільки у них висока якість освіти поєднується з лояльною платою за навчальний рік. Також, саме з дипломом приватного ВНЗ Польщі набагато легше вийти на міжнародний ринок праці, через те, що структури мають налагоджені взаємини з іноземним бізнесом.

Вища освіта в Європі. Університети яких країн приваблюють польських абітурієнтів?

Якщо польські абітурієнти вирішують отримати науково-кваліфікаційний ступінь поза межами батьківщини, вони, найчастіше вибирають освітні установи Німеччини, Великобританії, Канади або Сполучених Штатів. Вибираючи одну з європейських країн, звикати до специфіки навчання не доведеться, тому що більшість держав підписало Болонську декларацію та слідують єдиній освітній системі. Вступити до ВНЗ зазначених країн не складе труднощів, через те, що з кожною існує взаємне визнання дипломів. Але, варто зазначити, що в будь-якій із запропонованих держав, плата за навчальний рік буде значно вище. Хоч Польща — європейська країна з відповідним рівнем заробітних плат, для деяких абітурієнтів, суми будуть непосильними. Завжди потрібно зважувати всі за та проти, а також, враховувати, чи будуть виправданими вкладені кошти та що зміниться, при кожному зі зроблених виборів.

Якщо мета переїзду в іншу країну для навчання — просто бажання змінити локацію, тоді, краще подумати двічі. Крім більш високої плати за навчання, супровідні витрати на проживання, харчування, транспорт, дорогу додому та розваги — будуть вище, ніж удома в 2-4 рази.

Отже, як показує практика фахівців UP-STUDY, польські абітурієнти, як і молодь інших країн, намагаються їхати до іноземних держав для отримання диплома, оскільки, вважають, що там зможуть краще себе реалізувати. Насправді, ВНЗ РП дають хороші знання та готують конкурентоспроможних фахівців, тому, без чітких підстав, не варто вибирати щось, за межами батьківщини. Особиста справа кожного, куди йти вчитися, але, завжди варто враховувати основні фактори, щоб розуміти, чи є рішення доцільним та доречним.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50%

Акція 499 євро 250 євро

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини