Куди відправитися на прогулянку в Познані? Музеї, собори та пам'ятники архітектури

7624
Facebook Twitter
Куди відправитися на прогулянку в Познані? Музеї, собори та пам'ятники архітектури

На поточний момент, це п'ятий за кількістю громадян, котрі проживають у ньому град, який є одним з найбільших промислових, торгових та освітніх центрів країни.

На річці Варті, в центральній частині західної Республіки Польща, розкинулося місто, яке є адміністративним центром Великопольського воєводства — Познань (Poznań). На поточний момент, це п'ятий за кількістю громадян, котрі проживають у ньому град, який є одним з найбільших промислових, торгових та освітніх центрів країни. Це досить розвинене європейське місто, що має міжнародний аеропорт, освітні структури, промислові підприємства, культурні пам'ятники та безліч пам'яток, подивитися на які щорічно приїжджають десятки тисяч іноземних громадян. Головними визначними місцями вважаються Археологічний та Національний музеї, але, крім цих двох величних споруд, існує багато пам'ятників мистецтва, яким варто приділити особливу увагу, та саме розповіді про такі гарні місця Познані буде присвячена ця стаття.

ПРОГУЛЯНКА МІСТОМ ПОЗНАНЬ. ЩО СПОЧАТКУ ПОДИВИТИСЯ?

Найкраще почати знайомство з центральної площі — Старий ринок. Вона була заснована в середині тринадцятого століття, та являла собою головне місце, де відбувалася покупка-продаж різних товарів та послуг. Порівнюючи за розмірами всі польські площі, виходить, що ця, займає третє почесне місце. Особливою популярністю користується палац, побудований для Вільгельма II — Імператорський замок. Всі архітектурні рішення прийняті Францем Генріхом Швехтеном з Німеччини. Бажаючи знайти зелений куточок Познані, варто відвідати один з найбільших міських парків — Цитадель. Його будівництво закінчилося в 1970 році та займає він площу, в більш ніж сто гектарів. Парк відзначений званням історичної пам'ятки у 2008 році. Також, обов'язково потрібно побувати на острові, який знаходиться між рукавами річки Варти — Острові Тумських. Він став одним з головних достоїнств країни, оскільки, саме там були побудовані перші городища (VIII-IX століття).

Які споруди відвідати, щоб отримати масу позитивних вражень?

Познань, як підкреслюють фахівці UP-STUDY, — польський куточок, в якому не складно знайти все, що завгодно душі та що дозволяє обсяг гаманця. Брендові магазини, супермаркети, аутлети, музеї, костели, замки та інше. Прогулюючись його затишними вуличками, не забудьте відвідати:

1. Новий Зоопарк, який розкинувся біля озера Мальта. Він розташувався на 117-ти гектарах та налічує понад 3000 жителів фауни зі ста сорока видів. Створено дуже сприятливі умови для проживання тварин, які максимально наближаються до реальних.

2. Ботанічний сад. Він виконує дві функції: по-перше, служить суспільним парком відпочинку та культури, по-друге, є науково-освітнім центром при Університеті імені Адама Міцкевича. Унікальний сад, на двадцяти двох гектарах якого зібрали більш ніж 7000 сортів та різновидів рослин, здатних рости в різних кліматичних зонах.

3. Водосховище Мальта. Більш відоме під назвою озера Мальта, яке штучно створено у `52 року, як результат будівництва дамби на річці Сібіна.

4. Костел Діви Матері Неустанної Помочі та св. Марії Магдалини. Головний римсько-католицький храм в Познані, який носить статус малої базиліки.

5. Музей озброєння. Чинний музей військової зброї, що знаходиться на території важливого історичного пам'ятника Форту Віняри.

Отже, приїхавши в Познань, варто відвідати музеї та пам'ятники історії, оскільки, вони допоможуть зрозуміти культуру не тільки міста, а й країни в цілому. Познань активно розвивається у напрямку туризму, промисловості та освіти. Європейський диплом, отриманий в одній з установ вищої освіти, відкриє безліч перспектив як на локальному, так і на міжнародному ринку праці.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини