Куди поїхати навчатися: Польща або інші країни Європи?

6582
Facebook Twitter
Куди поїхати навчатися: Польща або інші країни Європи?

Головним питанням, яке хвилює абітурієнтів та їх батьків є доцільність навчання в Польщі та розумність вибору інших європейських ВНЗ, про що ми поговоримо більш ґрунтовно.

Молоді люди XXI століття, вирішуючи питання з отриманням вищої освіти, приймають більш зважені рішення, оскільки, мають доступ до великих обсягів інформації, що дозволяє об'єктивно оцінити країну та освітню установу, яка привернула увагу. Ось і українські абітурієнти, які планують вступати в період вступної кампанії 2018-2019 року, оцінивши економічну та політичну ситуації на Батьківщині, віддають перевагу навчанню за кордоном. Якісний диплом можна отримати в багатьох європейських країнах, але різниця у вартості та перспективності досить істотна. Оскільки Республіка Польща близька українцям за менталітетом, схожа в плані мови та відкриває багато додаткових можливостей перед емігрантами з України, наші співвітчизники часто вибирають польські установи вищої освіти, для отримання науково-кваліфікаційного ступеня, котрий потрібен. Головним питанням, яке хвилює абітурієнтів та їх батьків є доцільність навчання в Польщі та розумність вибору інших європейських ВНЗ, про що ми поговоримо більш ґрунтовно.

Переваги польських вищих навчальних закладів

Чим відрізняється процес освіти в Польщі від європейського? Істотних відмінностей не спостерігається, оскільки, країни Європи підписали Болонську декларацію та утворюють єдиний міжнародний освітній простір. Звичайно, у ВНЗ кожної країни є свої особливості, але вони не на стільки істотні, щоб кардинально міняти розуміння навчання. Проте, дуже важливо правильно підібрати країну для навчання, адже від цього залежать матеріальні витрати та перспективність побудови кар'єри, після отримання диплома. Розглянемо більш детально переваги університетів РП, перед вищими навчальними закладами інших європейських країн:

— доступна плата за навчальний рік, яка поєднується з високою якістю викладання;

— низькі витрати на оренду квартири та харчування;

— пільги для студентів, які поширюються на багато сфер життєдіяльності;

— додаткові переваги під час вступу та навчання для абітурієнтів з країн СНД, які мають підтвердження наявності польських коренів (Карти поляка);

— зручне місце розташування, тобто близькість до багатьох європейських столиць.

Також, якщо розглядати Польщу, як варіант навчання для українців, то, варто ще зазначити близькість розташування до України, котра дозволяє швидко та без проблем приїжджати додому. Ще, наші співвітчизники, зважаючи на великі схожості, швидко проходять період адаптації.

Де краще вчитися, в РП або інших ВНЗ?

Звичайно, варто орієнтуватися відповідно до ситуації та особистих вподобань, але, для іноземців, які бажають отримати якісний диплом з мінімальними інвестиціями Польща — ідеальний варіант. Для тих, хто ніколи не стикався з навчанням за кордоном, особливо підкреслимо, що, вибираючи один з польських установ вищої освіти, потрібно розуміти, що локація навчання на цьому не закінчується. На сьогодні, багато університетів РП підписують двосторонні договори про співпрацю, які дозволяють польським студентам вчитися кілька місяців, семестр або навіть рік в іншій країні. Також, подібні можливості відкривають інші програми мобільності, такі як ERASMUS та інші проекти від Євросоюзу.

Підбиваючи підсумки, варто зауважити, що, на сьогодні, для українців та більшості інших іноземців найоптимальнішим варіантом отримання європейського диплома є ВНЗ Польщі.

Саме в цій країні ідеально поєднується висока якість навчання з низькою річною платою. В інших країнах Європи вчитися не менш престижно та комфортно, але, варто розуміти, що, в цьому випадку, всі потенційні витрати збільшаться в два, а іноді і в 4 рази.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини