Особливості програми Erasmus. Як взяти участь?

10617
Facebook Twitter
Особливості програми Erasmus. Як взяти участь?

Стаття буде цікава не тільки для студентів з різних країн, а й молодим викладачам, аспірантам та іншим науковим співробітникам, бо ми розглянемо всі тонкощі цієї програми обміну.

Багато студентів, які навчаються у вищих навчальних закладах за кордоном думають, що географія їх освіти обмежується тільки обраним ВНЗ. На щастя, це не так, адже є унікальна можливість взяти участь в програмі міжнародного обміну студентами ERASMUS+. Раніше, це були дві програми, які фінансувалися Європейським Союзом: ERASMUS та ERASMUS MUNDUS. Тепер, об'єднавшись в одне ціле, проект дозволяє студентам з різних країн та установ вищої освіти, пройти семестр, іноді навіть рік навчання, в іншому університеті, познайомитися з іншим навчальним процесом, дізнатися тонкощі культури та менталітету. При чому, ВНЗ, в які можуть відправитися студенти-учасники програми, можуть знаходитись далеко за межами ЄС. Стаття буде цікава не тільки для студентів з різних країн, а й молодим викладачам, аспірантам та іншим науковим співробітникам, бо ми розглянемо всі тонкощі цієї програми обміну.

Особливості програми та її учасники

ERASMUS + розмежовує поняття країни-програми та держави-партнери, тому, якщо Ви бажаєте взяти участь, потрібно строго розуміти, в якій категорії знаходиться Ваша країна. До держав проекту належить 28 країн, ВНЗ яких приймають та відправляють студентів для обміну досвідом та отримання знань в нових обставинах. ERASMUS є програмою ЄС, який сприяє та підтримує навчальні проекти, заходи, партнерські взаємини, переміщення та мобільність в сфері освіти, спорту та молоді. Еразмус передбачає отримання стипендіальних виплат. На неї можуть розраховувати студенти, наукові співробітники, молоді викладачі з країн ЄС, з тих держав, котрі не входять в союз, а тепер і перераховані категорії громадян з Partner Countries Neighbouring The Eu, серед яких, в тому числі й Україна. Але, потрібно врахувати, що самостійно, фізична особа не може стати претендентом на стипендію, потрібно звернеться до відповідного відділення в своєму університеті.

Вимоги до учасників та подачі заявки

Якщо Ви успішно навчаєтесь та маєте непоганий рівень (хоча б В1) володіння англійською, або іншими мовами, тоді сміливо можна підшукувати відповідний напрям та подавати заявку. У зв'язку з тим, що напрямків багато, потрібно строго контролювати терміни подачі заяви на участь в програмі та отримання стипендії. До вимог варто віднести: високий середній бал оцінок в університеті; хороший рівень володіння іноземною мовою; активну участь в науковому житті ВНЗ, наприклад, конференції, дослідницькі проекти; Ваше особисте прагнення, яке потрібно викласти в есе. У Еразмус можуть взяти участь не тільки претенденти, які навчаються на бакалавраті, а й магістранти, аспіранти, та навіть наукові групи та проекти. Для українських студентів, які навчаються у вищих навчальних закладах Республіки Польща варто знати, що дуже багато університетів РП є учасниками даної програми, тому Ви можете використовувати свій шанс, та пройти навчання протягом від півроку до року в Великобританії, Бельгії, Данії та інших цивілізованих країнах.

З викладеної інформації варто підкреслити, що ERASMUS об'єднує студентів, сприяє міжнаціональному обміну досвідом та знаннями. ЄС виділяє величезні кошти на фінансування даної програми, тому учасники отримують гідні стипендіальні виплати. Рік за роком розширюються межі та напрямки, що дозволяє десяткам тисяч студентів та молодих викладачів активно розвиватися в науковій та дослідницькій діяльності.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини