Чи часто польські студенти відвідують з метою огляду визначних пам'яток Єреван?

1085
Facebook Twitter
Чи часто польські студенти відвідують з метою огляду визначних пам'яток Єреван?

Варто відвідати Єреван, оскільки місто може бути цікавим, та це відмінна відправна точка для поїздок на південь та до центру країни. Що саме у ньому подивитися? Обговоримо це у статті.

Єреван є столицею Вірменії. Довгий час місто залишалося у туристичній стороні. Однак в останні роки все більше відвідувачів, у тому числі й студентів польських університетів, приїжджають сюди щоб познайомитися з ним ближче. Варто відвідати Єреван, оскільки місто може бути цікавим, та це відмінна відправна точка для поїздок на південь та до центру країни. Що саме у ньому подивитися? Обговоримо це у статті.

Сьогодні столиця Вірменії має більш ніж мільйон жителів та є одним з найбільших міських центрів на Кавказі. Попри безрадісну пострадянську архітектуру, тут також є багато цікавих пам'яток. Вірмени роблять все можливе, щоб з гордістю приймати туристів, що приїжджають до їх столиці.

Скільки часу Вам потрібно мати щоб дослідити Єреван?

Хоча в Єревані (ORM. Երեւան, Jerewan) не так багато пам'яток, як у метрополій Європи, але двох днів вистачить, щоб пізнати столицю Вірменії, та студенти польських ВНЗ цим користуються. Якщо Вам подобаються музеї, Ви повинні витратити 3-4 дні, щоб познайомитися з цим містом.

Як пересуватися містом?

У Єревана є лінія метро, ​​яка з'єднує його найважливіші пункти. Крім того, столицю Вірменії обслуговують автобуси та маршрутки (тобто мікроавтобуси). Наприклад, якщо Ви їдете в Еребуні або до зоопарку, Вам, ймовірно, доведеться скористатися послугами громадського транспорту. Також фахівці UP-STUDY підкреслюють, що у цій столиці дуже дешеве таксі.

Які пам'ятки Єревана варто оглянути?

  1. Центр. Він відрізаний від решти напівкруглими вулицями Московська та Ханьцзянь. На його півдні знаходиться собор св. Григорія Просвітника — одна з найважливіших вірменських церков. Він був побудований до 1700-річчя введення християнства у Вірменії (будівництво було завершено у 2001 році). Його характерний жовтий блок є частиною традицій вірменської релігійної архітектури.
  2. Каскад та околиці. На північ від центру підносяться каскади — незвичайна галерея, яка є гордістю жителів Єревана. Вони були побудовані на крутому схилі розташованого там пагорба та є одним з найоригінальніших мистецьких музеїв у світі. Вони будувалися багато років, та відкриття стало можливим завдяки підтримці американського вірменського мільйонера Джерарда Кафесчяна. Перші твори мистецтва (у вигляді скульптур) вітають відвідувачів вже на площі перед каскадом, потім можна побачити сходження сходами, розташованими у середині скелі (є також ліфти або ескалатори). З вершини відкривається вид на столицю Вірменії та (у хорошу погоду) на снігову вершину Арарату, яка підіймається над нею.
  3. На захід від центру. Там височить пагорб зі шпилем, котрий видно здалеку. Це так звана Твердиня ластівки або Ластівчиний замок (Ціцернакаберд) — пам'ятник, присвячений геноциду вірмен (бойня 1915 року, під час якої турки вбили 1,5 мільйона вірмен). Нагорі горить вічний вогонь та підіймається обеліск довжиною понад 44 метрів. Посеред гірських залів викуваний сучасний музей. Щорічно тут починається урочисте святкування річниці бійні.
  4. На південь від Ластівчиної фортеці дорогою, що веде до столиці Вірменії, мандрівників зустрічають дві монументальні будівлі (тому що по обидва боки від річища річки Раздан). Це алкогольні заводи! Саме тут виробляються знамениті вірменські коньяки Ной та Арарат. Обидві фабрики можна відвідати. Якщо Ви підете на північ вулицею Месропа Маштока від моста через річку Раздан (з якого Ви також можете побачити Арарат), Ви досягнете єдиної мечеті у місті. Будівля була побудована у 18 столітті та відокремлена від дороги садом.

Підсумовуючи, зауважимо, що Єреван не є тим пунктом, який позначений на туристичній карті, але його варто відвідати. Пам'ятники, кухня, гори — це не все, що можна знайти, прибувши до цього міста. Також, якщо є можливість виїхати за місто, варто приділити увагу таким місцям, як Цахкадзор, Гарні, Гегерд або Севан.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50%

Акція 499 євро 250 євро

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини