Безкоштовна магістратура в Польщі. Міф чи реальність?

10528
Facebook Twitter
Безкоштовна магістратура в Польщі. Міф чи реальність?

Ступінь бакалавра вже досягнута і вибір освоєння магістратури впав на один з престижних університетів Польщі, але як же зробити це абсолютно безкоштовно?

Ступінь бакалавра вже досягнута і вибір освоєння магістратури впав на один з престижних університетів Польщі, але як же зробити це абсолютно безкоштовно? Таким питанням задається кожен свідомий абітурієнт, який хоче отримати європейський диплом виняткової якості, практичні навички і досвід ВНЗ з багатовіковою історією і при цьому зберегти свій бюджет або кошти батьків. Актуальність цієї статті зумовлена чинником вартості проходження магістратури в Польщі, яка трохи вище більшості вітчизняних вищих навчальних закладів, але має ряд беззаперечних переваг, через які настільки необхідна.

Умови вступу на безкоштовне відділення магістратури в Польщі

Для когось безкоштовна магістратура в Польщі звучить як міф, але можемо вас запевнити, що це дійсно реально для українців. Існує кілька варіантів, які розглянемо більш детально:

1. Одним з найбільш перспективних і можливих методів закінчення магістратури безкоштовно — наявність Карти поляка. Цей документ не прирівнюється до громадянства, але дає можливість вступу до державних навчальних закладів на тих же підставах і правах, що й польські громадяни. Якщо вступити на конкурсній основі на бюджетне відділення не вдалося, можна претендувати на знижку в розмірі сорока відсотків від вартості платної програми.

2. Карта поляка не єдиний шанс безкоштовної освіти на магістратурі для іноземних громадян. Понад сто бюджетних місць пропонуються різними польськими ВНЗ для українських студентів. Інформацію про них можна відшукати на сайті посольства.

3. Якщо попередні варіанти складно реалізувати, є шанс взяти участь в отриманні гранта або стипендії

4. Наявність Карти Побуту (Karta czasowego pobytu). Посвідчення, що підтверджує постійне проживання на польській території, яке можна прирівняти до громадянства. При оформленні документів про постійне місце проживання в Польщі студент, який хоче навчатися на магістратурі може подавати документи в державний ВНЗ на бюджетне відділення. Даний варіант підходить не кожному, але викреслювати його не варто.

Стипендії і гранти на навчання в магістратурі Польщі

Для отримання гранту, який дозволить повністю або частково покрити витрати на навчання необхідно мати талант і видатні здібності в навчанні. Для старанних і обдарованих студентів отримання гранту або стипендії є своєрідним підтвердженням, що їх зусилля оцінюють по заслугах. Однією з найпопулярніших стипендіальних програм є Erasmus Mundus Scholarships, метою якої є міжнародний обмін студентами для отримання останніми диплома магістра за кордоном. Дана програма дуже важлива для українців, сума стипендіальних виплат трохи змінюється з кожним роком, але за тринадцять років, за допомогою цієї програми ступінь магістра змогли отримати 158 наших співвітчизників. Існують також спеціальні стипендії або гранти від конкретних університетів і для абітурієнтів конкретно відведених країн: Gaude Polonia, Фонд імені Королеви Ядвіги, Стипендіальні програми імені Скубішевського і інші програми, що надають шанс на безкоштовну магістратуру в Польщі.

Навчання на освітньо-кваліфікаційний рівень магістра — це дуже трудоємкий і відповідальний процес, який триває 1.5-2 року. Витрати на проживання, харчування, навчальні матеріали та додаткові витрати в європейських країнах становлять чимало, тому освічені люди і прагнуть навчатися на бюджеті чи отримати стипендію, яка покриє частину витрат. Безкоштовна магістратура в Польщі дозволить отримати знання і досвід викладачів європейського рівня, доторкнутися до історії і культури настільки чудовою і гостинної країни.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини