Як студентам польських ВНЗ заробити додаткові гроші на канікулах?

7688
Facebook Twitter
Як студентам польських ВНЗ заробити додаткові гроші на канікулах?

У цій статті ми розповімо де шукати роботу та яку сферу краще обрати, якщо Ви є студентом одного з університетів Республіки Польща.

Літні місяці для багатьох молодих людей — це не тільки відпочинок від навчання, а й робочий час. Не дивно, адже канікули — відмінна можливість відновити бюджет та заробити зайві гроші. Де шукати роботу та яку сферу вважати за краще, якщо Ви є студентом одного з університетів Республіки Польща? Про це ми розповімо у статті.

Де шукати літню роботу студентам польських установ освіти?

Фахівці UP-STUDY підкреслюють, що більшість сезонних пропозицій про роботу з'являються у червні, але багато підприємців, які шукають додаткові руки для роботи, починають свій пошук у травні, тому варто перевірити оголошення якомога швидше. Випадкову роботу можна шукати різними способами, але найбільш популярними є:

1. агентства тимчасової роботи;

2. рекламні портали з розділом «робота»;

3. офіси студентської кар'єри;

4. дошки оголошень;

5. рекламні стовпи;

6. портали з позаштатними замовленнями.

В яких сферах варто підшукувати пропозицію про роботу для студентів на час канікул?

1. Гастрономія. Гастрономічна індустрія має велику популярність серед молоді на канікулах, та й у звичайний час як підробіток. Більшість сезонних пропозицій роботи можна знайти на польських курортах, розташованих на Балтійському морі, що є додатковою перевагою — заробіток можна поєднувати з відпочинком. Власники невеликих та великих гастрономічних закладів часто пропонують безкоштовне житло для співробітників, тому не потрібно покривати витрати на оренду квартири чи кімнати. Найпопулярніші позиції: офіціант, кухар, бармен, бариста.

Люди на ці посади потрібні у ресторанах, кафе, ресторанах з десертами та барах. Досвід роботи у сфері громадського харчування зазвичай не потрібен, але роботодавці прихильно ставляться до тих, хто спілкується іноземними мовами.

2. Курорти та готелі. Вищий попит на додаткових співробітників, особливо влітку, також відзначається власниками готелів та курортів (особливо ті, які розташовані у привабливих туристичних напрямках). У таких місцях можна працювати співробітником, відповідальним; за чистоту та порядок; за спілкування з гостями (адміністратор або рецепціоніст); за усунення дрібних дефектів та контроль пристроїв.

Унікальною перевагою цієї роботи також є можливість виїзду за кордон — літні роботи пропонуються центрами, розташованими, серед іншого, у Греції або Іспанії.

3. Літні табори та бази відпочинку. У роботу аніматора у літніх таборах та оздоровчих центрах входить організація вільного часу для дітей та дорослих. Це робота мрії для тих, хто любить активно проводити час та швидко встановлювати контакти, але аніматор також повинен відрізнятися креативністю та здатністю нестандартного мислення. У його щоденні обов'язки входить організація змагань, розробка та контроль командних ігор та навіть проведення спортивних заходів. Пропозиції роботи для аніматорів можна знайти в основному у польських прибережних містах та у горах, але найпривабливіші пропозиції знаходяться за кордоном. Таку подорож можна поєднати з відпочинком в екзотичній країні, зі шліфуванням мови та розширенням знань про культуру регіону.

Підсумовуючи, хочеться відзначити, що відмінним варіантом для студентів польських ВНЗ на час канікул є стажування та практика. Це хороша альтернатива сезонній роботі, яку пропонують, серед іншого, великі підприємства, такі як, наприклад, http://bridgestone-stargard.pl/kontakt/.

Це гарна можливість перевірити свої знання на практиці та познайомитися з галуззю зсередини. Досвід, отриманий таким чином, також є цінним записом у резюме, завдяки чому знайти постійну роботу у майбутньому буде легше — роботодавці прихильно ставляться до людей, які вже зробили свої перші професійні кроки під час навчання. В яких сферах можна знайти стажування? До них відносяться: IT, маркетинг, адміністрація, фінанси, логістика, HR. Але, остаточний вибір щодо того, чи варто проходити стажування або просто знайти роботу на літо, завжди залишається за студентами, хоча краще його робити крізь призму пріоритетів.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини