Кращі підручники для вивчення польської мови

12202
Facebook Twitter
Кращі підручники для вивчення польської мови

Для того, щоб скласти належну конкуренцію на міжнародному ринку праці, крім отриманих, в школі та вищому навчальному закладі, знань, необхідно постійно здобувати нові навички, які підвищать особистий рівень компетенції.

Для того, щоб скласти належну конкуренцію на міжнародному ринку праці, крім отриманих, в школі та вищому навчальному закладі, знань, необхідно постійно здобувати нові навички, які підвищать особистий рівень компетенції. Вчитися потрібно завжди та всьому корисному, адже, ніколи не знаєш, що може стане в нагоді вже в наступну хвилину. Закінчивши школу, українські абітурієнти, в основному, володіють англійською мовою, але, плануючи навчання за кордоном, варто завчасно вибрати країну та вивчити локальну мову. Річ у тому, що, в яку частину Європи не поїхати для досягнення науково-кваліфікаційного ступеня, місцевою мовою вибір спеціальностей набагато ширше, та, навіть, з'являється шанс вступити на бюджетне відділення. Вибираючи навчання в університетах Республіки Польща, можна почати вивчати мову самостійно, а вже потім вибрати школу, в якій закріпити навички та отримати необхідний сертифікат.

Як починати самостійне мовне навчання?

Вивчити одну зі слов'янських мов, для українців, не надто складно, але, до процесу потрібно підійти дуже відповідально. Якщо немає самодисципліни, наполегливості, умінь організувати особистий час, тоді варто відразу вибирати мовну школу. Якщо з вищепереліченими якостями немає проблем, тоді можна розробити власну програму, та вивчити польську з допомогою книг. Якщо часу на вивчення польської досить, тоді можна приділяти 3 дні на тиждень, по півтори-дві години. Для отримання більш швидких результатів, можна займатися 1 годині, щодня. Поетапно, самостійне вивчення польської мови буде виглядати наступним чином:

— вибір навчальних посібників (краще підбирати ті, які мають не тільки теоретичні матеріали, але й дозволяють набути практичних навичок);

— читання дитячої елементарної літератури;

— прослуховування пісень, перегляд фільмів мовою оригіналу;

— читання новин та перегляд декількох каналів YOUTUBE польською;

— безпосереднє спілкування з носіями мови.

Дотримуючись такого плану, результати не змусять себе чекати. До всього перерахованого, можна ще під`єднати перегляд відповідних навчальних програм. Також, варто зауважити, що, якщо абітурієнт хоче вчити польську мову, з метою вступу до установ вищої освіти Республіки Польща, але, не хоче нести фінансові витрати, можна вибрати таку компанію-посередника, яка пропонує безкоштовні мовні курси. UP-STUDY є саме таким надійним партнером, який, крім успішного вступу та надання житла, розробляє акції, завдяки яким, можна вивчити польську абсолютно безкоштовно.

Топові навчальні посібники, для вивчення польської

На сьогодні, чимало існує літератури, яка обіцяє зробити з Вас поліглота за кілька місяців. Але, варто розуміти, що вивчення нової мови — це «біг на довгу дистанцію», тому, через тиждень ніхто не зможе підтримати конструктивний діалог. Що стосується літератури, то, варто придивитися до таких посібників:1. HURRA «Po Polsku 2» — поділений на 4 частини, які сприяють розвитку мовлення, письма, читання та розуміння польської.2. HURRA «Po Polsku 3» — третє, більш вдосконалене перевидання польського підручника.3. «Підручник польської мови» автори Василевська Д., Кароляк С. — ідеальний варіант для початківців.4. «Іспит на Карту Поляка» — крім навчання мови, книга дає практичні рекомендації, для складання іспиту.

5. Польська мова. Підручники для ВНЗ. Спеціальна література — нетипова книга, специфіка якої криється в первісному читанні польською, потім зіставленні його зі словником та перекладом. Поступово, учень приходить до того, що йому не потрібно дивитися в словник.

Підсумовуючи, зауважимо, що для українців, вивчення польської не викликає труднощів. Існує досить багато співзвучних слів, які допомагають відразу вловлювати зміст. Але, починаючи навчання самостійно, краще, при вивченні алфавіту, використовувати аудіоуроки, адже, неправильна вимова призведе до того, що поляки не будуть Вас розуміти, та доведеться перевчати все наново.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини