Як цікаво провести вік-енд у Вільнюсі?

5334
Facebook Twitter
Як цікаво провести вік-енд у Вільнюсі?

На вік-енди, багато польських студентів вважають за краще відкривати для себе нові країни та міста, та одним з перших, яке вони прагнуть відвідати є Вільнюс. У даній статті ми розповімо, як цікаво провести час у литовській столиці.

Погодьтеся, у кожній країні є що подивитися, особливо якщо це столиця. Поки кров кипить у жилах та є велике бажання побачити незвідані раніше місця, студенти та активна молодь всіх країн світу прагнуть до подорожей. В Україні вже деякий час діє безвізовий режим, який безперешкодно дозволяє пересуватися країнами Європейського Союзу. Але, як йдуть справи, якщо для здобуття вищої освіти була обрана сусідня Республіка Польща? Все просто, наші співвітчизники, які віддали перевагу отриманню якісної вищої освіти у польських університетах, мають можливість на підставі візи або Карти Побиту вільно переміщатися Шенгенською зоною, хоча і є деякі часові обмеження.

На вік-енди, багато польських студентів вважають за краще відкривати для себе нові країни та міста, та одним з перших, яке вони прагнуть відвідати є Вільнюс.

У даній статті ми розповімо, як цікаво провести час у литовській столиці.

Що обов'язково варто подивитися під час вихідних у Вільнюсі?

Звичайно, все залежить від того, які інтереси у кожного окремого туриста, але сміливо можна заявити, що столиця Литви зуміє порадувати та вразити людей з найрізноманітнішими запитами. Розглянемо, які основні пам'ятки та видатні місця варто відвідати, приїхавши на 2 дні:

1. Кафедральна площа, яка є центром міста та одним з тих місць, де найбільший наплив туристів, оскільки тут знаходяться й інші не менш прекрасні витвори мистецтва, такі як: Кафедральний собор Святих Станіслава та Владислава, пам'ятник Гедиміна, а також палац Великих князів литовських. У цих прекрасних місцях можна не тільки зробити вдалі фотопоінти, а й провести час за шопінгом, наприклад, прогулюючись проспектом Гедиміна.

2. Ботанічний сад Ж.Е.Желібера. Це справжній витвір мистецтва з сотнями різних екзотичних рослин та приємною атмосферою повного єднання з природою.

3. Вільнюський університет. Студентам, які приїхали на вихідні до Вільнюса, обов'язково варто відвідати цю установу вищої освіти, по-перше, для того, щоб побачити, в яких умовах навчаються їх литовські колеги, а по-друге, помилуватися одним з найстаріших навчальних закладів, де кожен куточок просочений духом старовини, у поєднанні з останніми новинками сучасності.

Крім цього, у Вільнюсі можна знайти безліч пам'яток архітектури, будівель різних епох, костелів, а також президентський палац. А чого варті прогулянки мальовничими вуличками, де можна випити смачну каву, спробувати традиційну кухню та придбати сувеніри?!

Як дістатися з Польщі до столиці Литви?

Студенти польських освітніх структур, для того, щоб не звертатися за грошима до батьків, а також з метою придбання безцінного трудового досвіду, дуже часто підробляють під час навчання. Іноді зароблених коштів вистачає не тільки на подорожі, але, і, щоб оплачувати навчання. Проте, ніхто не любить витрачатися на дорогу, адже зекономлені кошти можна прилаштувати цікавіше. Але, збираючись з будь-якого польського міста до Вільнюса цього й не доведеться робити, адже автобусом подорож обійдеться всього у 5 євро. Також є можливість поїздки за допомогою залізниці. Фахівці UP-STUDY нагадують, що у Польщі мають свої офіси авіакомпанії лоукостери, котрі пропонують перельоти у багато напрямків Європи та світу, тому плануючи вік-енд у Вільнюсі, не забувайте моніторити сайти таких компаній.

Отже, прогулюючись Вільнюсом можна не тільки побачити багато нового та цікавого, але й просочитися духом, атмосферою цього чарівного куточка. Крім костелів, пам'ятників, садів та палаців, тут Ви зможете прекрасно провести час навіть при переміщенні від одного історичного об'єкта до іншого. Також, варто підкреслити, що для польських студентів литовські вихідні не влетять у копієчку, оскільки як поїздка автобусом, спланована самостійно, так і готовий тур обійдуться не дорожче 100 євро.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини