Краків для студента. Перспективи навчання в Кракові

9128
Facebook Twitter
Краків для студента. Перспективи навчання в Кракові

Дана стаття буде пізнавальною для всіх іноземних громадян, які планують відвідати Малопольську столицю через те, що ми розглянемо всі особливості, визначні пам'ятки та специфіку навчання в Krakowe.

Один з найстаріших міст Республіки Польща, Краків є другим за величиною та налічує понад 762 550 жителів. Починає свою багатовікову історію ще в VII столітті, але право називатися містом придбав в 1257 році. Урочисто розташовуючись на річці Вісла, він вже 18 років є столицею Малопольського воєводства. Яскравий представник культурного та мистецького життя, він також цікавий як академічний центр. З непримітного села у Вавель-Хіллі, він динамічно розвивався, та вже в 965 році став важливим слов'янським торговим центром Європи. Має кілька визнаних статусів, наприклад, у двотисячному році був відзначений званням Культурної Європейської столиці, а вже у 2013 році став Містом Літератури ЮНЕСКО. Дана стаття буде пізнавальною для всіх іноземних громадян, які планують відвідати Малопольську столицю через те, що ми розглянемо всі особливості, визначні пам'ятки та специфіку навчання в Krakowe.

Життя та пам'ятки столичного королівського міста Кракова

Дуже цікава структура Кракова, який складається з внутрішнього міста та семи передмість. Тут збереглися монастирі, каплиці, синагоги та костели, а також залишки фортеці XV століття. Такою великою кількістю свят та фестивалів не може похвалитися жодне з польських міст тому, тут у будь-яку пору року дуже багато туристів з різних країн світу. Завдяки багатовіковим розробкам, Kraków можна назвати вітриною безлічі архітектурних стилів. По мірі його розширення, він накопичував все нові архітектурні рішення свого часу, та на сьогодні, легко пізнаваний через різницю в містобудуванні та стилях. Через те, що місто добре опікували та його минули руйнування, яких не уникли інші міста, пам'ятники історії та архітектури тут можна споглядати в хронологічному порядку.

Не менше трьох важливих споруд, таких як Вавель, Старе місто та Казимеж — були включені до переліку об'єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Також, міська влада дуже піклується про озеленення тому, тут можна нарахувати не менше 40 парків, паркових зон, садів та лісів.

Навчання та університети Krakow

У двадцяти чотирьох закладах вищої освіти навчаються понад двісті тисяч студентів, що становить 26% від загальної чисельності населення міста. З різноманітності спеціальностей можна вибрати будь-яку, котра до душі, а також мову викладання. Вищі навчальні заклади державного та приватного типу пропонують стаціонарну, вечірню, заочну та дистанційну форми навчання. Як нагадують спеціалісти UP-STUDY, з європейським дипломом високої якості, який Ви отримаєте після закінчення ВНЗ, можна працевлаштуватися не тільки у Польщі, або повернутися на Батьківщину висококласним фахівцем, але й переїхати з метою роботи до будь-якої європейської країни. Завдяки лояльній вартості навчання більшості університетів, а особливо приватної форми власності, отримання вищої освіти не буде в тягар. Існує кілька програм грантів, а також шанс на завоювання стипендій, які можуть покрити частково або повністю навчальні витрати.

Також, крім навчання тут є де провести дозвілля, улюбленим заходом, яке очікується усіма студентами не тільки польських ВНЗ, а й іноземців є Фестиваль студентських пісень, який проходить щорічно в квітні.Отже, Краків є одним з найкрасивіших польських міст, який наповнений пам'ятками архітектури, культури та історії. Як відвідувати, так і проживати тут приємно та комфортно. Що стосується навчання, то воно проходить в атмосфері доброзичливості, яка, до того ж, підштовхує на пізнання нового та незвіданого. Безліч фестивалів скрасять робочі та навчальні будні, а також допоможуть познайомитися з новими людьми, дізнатися щось цікаве, розвиватися не тільки як професіонал, але і як особистість.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини