Кожним четвертим програмістом буде жінка? Розвиток IT-технологій

5729
Facebook Twitter
Кожним четвертим програмістом буде жінка? Розвиток IT-технологій

Сфера IT-технологій є однією з найперспективніших, серед всіх тих, які динамічно розвиваються, та має місце для різноманіття.

Сфера IT-технологій є однією з найперспективніших, серед всіх тих, які динамічно розвиваються, та має місце для різноманіття. Хоч, на сьогодні, 90% всіх чинних висококваліфікованих кадрів, які залучені в ІТ-індустрії — чоловіки, ситуація може кардинально змінитися, оскільки, жінки активно почали здобувати освіту та розвиватися в цьому річищі. Леді, все сміливіше стали проникати в цю галузь, оскільки простежують прибутковість ІТ, рівень заробітних плат та пільги, які отримують європейські співробітники. Варто зауважити, що, кількість студенток, які навчаються у вищих навчальних закладах Польщі та інших європейських країн становить майже 28% та, з кожним роком, зростає.

Згідно з наданими Європейською комісією даними, якби жінки були представлені в ІТ-індустрії, як і чоловіки, ВВП Європейського союзу збільшився б на 9 мільярдів євро на рік. Варто, також, особливо підкреслити, що, на сьогодні, частка сектора ІКТ в створенні польського ВВП становить близько 8%, за оцінками Міністерства економіки Республіки Польща, до 2020 року він зросте до 15-16% кадрів.Такий стрімкий розвиток сфери ІТ призводить до того, що відчувається гостра нестача кваліфікованих співробітників, та, як зауважує Європейська комісія, дефіцит, в наступні чотири роки, може зрости до 825 тисяч. Позитивно здатний вплинути тільки інтерес до цієї сфери, котрий зростає. За даними, які надала онлайн-школа програмування Kodilla.com, процентна частка жінок в програмуванні становить 28 та постійно зростає.Сфера ІТ-технологій залучає фахівців та майбутніх експертів обох статей, та, не останню роль в цьому відіграє винагорода, яке можна отримати за виконану роботу.

Програмісти з великим досвідом, незалежно від статі, заробляють вище середнього в Польщі (така ситуація в багатьох країнах), після декількох років роботи. Програмісти, що підтримують JavaScript, отримують заробітну плату від 3800 до 8 000 брутто злотих на місяць, згідно з рапортом, Sedlak [&] Sedlak. Для фахівців, які працюють в галузі протягом декількох років, максимальна винагорода як в Західній Європі, так і в США, сягають сотень тисяч євро на рік. Працюючи в цьому напрямку, фахівці відчувають безпеку та впевненість у завтрашньому дні. Польща, як і інші держави в Європі, бореться з дефіцитом програмістів. Варто зауважити, що, для вирішення цієї проблеми, у багатьох польських вищих навчальних закладах можна отримати спеціальність в цьому напрямку, як польською, так і англійською мові.

Чи можна заявити, що жінки в ІТ-індустрії краще?
Все частіше програмісти працюють дистанційно, та ця форма праці дуже приваблива для жінок, які перебувають у декретній відпустці та виховують дітей. Для роботодавців не має знання стать, головне — досвід та професійні навички. Більшість жінок вибирають програмування bootcampy завдяки яким, вони можуть трансформуватися та почати кар'єру в ІТ-індустрії.В даний час, фахівці-жінки в ІТ складають стабільних 10%. Проте, багато жінок зараз знаходяться на стадії навчання та відповідально підходять до процесу. Марцин Кодедовскі з онлайн-школи програмування Kodilla.com додала, що сьогодні, учнів-леді значно більше, ніж у попередній рік та це становить від 22 до 34% випускників IT-буткампов. Велика частина з них отримують добре оплачувану роботу вже в перші кілька місяців, після завершення навчання.До речі, Google та Facebook, також, роблять високі ставки на програмістів-жінок.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини