Короткий путівник для першокурсників

8491
Facebook Twitter
Короткий путівник для першокурсників

У даній статті ми складемо короткий путівник для студентів першого курсу університетів Республіки Польща та викладемо рекомендації, як діяти в різних непередбачених ситуаціях та що потрібно/не потрібно робити у перший рік навчання.

Вступаючи до вищого навчального закладу, після школи (ліцею, гімназії, коледжу чи технікуму), кожен студент відчуває хвилювання перед невідомістю, тим більше ті, хто вважав за краще здобувати вищу освіту за кордоном. До слова, ті абітурієнти, які вибирають іноземні установи вищої освіти хоч і переживають трохи більше, оскільки, крім нової структури навчання, їм ще доводиться проходити період адаптації у кардинально іншому середовищі, серед людей іншого менталітету та мови, надалі, перед ними відкриється значно більша кількість перспектив. У даній статті ми складемо короткий путівник для студентів першого курсу університетів Республіки Польща та викладемо рекомендації, як діяти в різних непередбачених ситуаціях та що потрібно/не потрібно робити у перший рік навчання.

Поради першокурсникам з України в університетах Польщі

Природно, немає неправильних рішень при отриманні освіти, але, варто знати, що система навчання у польських ВНЗ трохи відрізняється від вітчизняної, а тому краще бути підготовленим. Зверніть увагу на такі особливості:

1. Навчальний рік розділений на два семестри, після яких слідують сесії. При провалі предмета або всього курсу у кожного студента буде тільки два шанси на зміну результатів у позитивну сторону, тому потрібно ґрунтовно готуватися, щоб не мати проблем та «хвостів».

2. Викладачі в польських університетах при ввічливому ставленні до предмета та лектора можуть піти на невеликі поступки, але не більше. Також, врахуйте, що у ВНЗ відсутня корупція, тому потрібно ретельно вчитися.

3. Кожна структура вищої освіти РП стежить за дисципліною студентів. Фахівці UP-STUDY підкреслюють, що не варто нехтувати дотриманням правил, адже за грубе порушення можна бути виключеним без права відновлення.4. Не варто підробляти у перший рік навчання. Як показує практика, краще спочатку зарекомендувати себе як перспективного та наполегливого ​​студента, а вже з наступних курсів можна знайти підробіток для поліпшення матеріального становища та отримання досвіду роботи в європейському трудовому колективі.5. Як викладачі, так і майбутні роботодавці цінують більше тих студентів, які ведуть активну діяльність не тільки у ВНЗ, а й за його межами. В такому випадку: беріть участь у виставках, ярмарках, конференціях, міжнародних програмах студентської мобільності та соціальних проектах.

Переваги вступу з UP-STUDY

При прийнятті рішення вступати до польського університету, перед абітурієнтами постає дилема: «Вступати самостійно або з компанією посередником?». Це особистий вибір кожного, але ми пропонуємо розглянути переваги, які отримують українці, котрі обрали вступ з нашою кваліфікованою допомогою:

1. Професійна допомога у виборі міста навчання, університету та факультету.

2. UP-SUPPORT безкоштовно, 3 роки підтримки у Польщі, яка полягає в наданні консультацій з приводу різних непередбачених ситуацій 24/7.

3. Допомога у поселенні та безкоштовний підбір житла.

4. Інші додаткові послуги, щодо відкриття візи для абітурієнта та батьків, консультації при подачі документів та інших важливих аспектів.

Підсумовуючи, особливо підкреслимо, що українським студентам дуже комфортно навчатися в польських ВНЗ, оскільки створені всі необхідні умови. Не варто побоюватися невідомості, адже це буде дуже захоплююче, а головне — перспективно. Випускники університетів Польщі отримують якісний європейський диплом, який котується у всіх індустріально розвинених країнах. З отриманими знаннями та досвідом можна швидко працевлаштуватися як за місцем локації, так і за кордоном, а також стрімко рухатися кар'єрними сходами в обраній сфері діяльності. Користуючись нашими порадами, українці будуть комфортно та успішно вчитися в РП, оскільки попереджений студент — це озброєний студент.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини