Конкурси на навчання за кордоном. Безкоштовний вступ до Польщі

10248
Facebook Twitter
Конкурси на навчання за кордоном. Безкоштовний вступ до Польщі

Поговоримо про гранти, стипендіальні програми і конкурси, тому, нарис варто прочитати абітурієнтам, які хочуть заощадити власні кошти, або гроші батьків.


Завіси давно відкриті, тепер нікого не дивує здобуття вищої освіти за кордоном. Але яка ситуація з його доступністю? Польща — одна з небагатьох країн Європейського Союзу, яка люб'язно запрошує українців на доступне і якісне навчання. Вартість послуг освіти трохи вище, або на рівні з вітчизняними вищими навчальними закладами, але, в окремих випадках, може бути набагато нижче. Сьогодні, ми розглянемо саме ті варіанти, які можуть істотно здешевити навчання в Польщі, або звести витрати на навчання, практично, до нуля. Поговоримо про гранти, стипендіальні програми і конкурси, тому, нарис варто прочитати абітурієнтам, які хочуть заощадити власні кошти, або гроші батьків.

Як вступити до польського ВНЗ на підставі конкурсу?

Такий різновид вступу на бюджетне відділення практикується усією Європою, і вже дуже тривалий період. Польські навчальні заклади виставляють дуже лояльні вимоги, серед яких:

  • всі охочі учасники повинні надати підтвердження високих знань (успішності), відміток шкільного атестата зрілості (їх середній бал), або оцінки диплома;
  • володіння польською мовою не нижче рівня В2. Без надання сертифікату, виданого державною комісією Польщі, необхідне підтвердження у вигляді здачі тестів (аудіо, співбесіда, або письмово). А далі, справа за малим, порівнюються результати всіх претендентів, перемагають ті, у кого показники вище за інших.

Отримання гранту, як варіант економії на навчанні в польських ВНЗ?

На сьогодні, отримання гранту на навчання — це складний і відповідальний процес, але один з найбільш гідних поваги. Тут потрібна ретельна підготовка та чимало сил, досягнень, щоб серед тисяч кандидатів, обрали саме Вас. Також, обов'язково виконати всі вимоги, і вкластися у відведені терміни. Перевагою гранту є можливість покрити витрати на навчання, аж до ста відсотків. Після закінчення програми, необхідно скласти звіт, щодо доцільного використання виділеної фінансової допомоги. Найпопулярнішими програмами грантів є:

  1. Study tours to Poland. Програма надає можливість приєднатися до туру по Польщі, найталановитішим студентам зі Східної частини Європи.
  2. Знаменита в країнах ЄС ERASMUS MUNDUS. Фінансова допомога виділяється для покриття витрат навчання в Польщі, та ще деяких держав, наприклад: Франція, Бельгія або Німеччина.
  3. Фонд К.Скубішевского. Дозволяє розраховувати студентам, які навчаються за політичним і правовим напрямками, на стипендіальну підтримку.

Чи є шанс отримати стипендію?

Безумовно є, і дуже значний. Провівши моніторинг безлічі форумів, що стосуються освіти в польських навчальних закладах, на яких студенти ділилися інформацією такого роду було виявлено, що існує навіть можливість отримувати кілька стипендій одночасно. Цих сум вистачало не тільки на компенсацію витрат на навчання, а й на особисті витрати, навіть на подорожі. Ми розглянемо стандартні варіанти чинних стипендій, які може отримати український абітурієнт:

  1. Від уряду Польщі. Видається на основі двосторонньої угоди. Заява-прохання подається в одне з представництв, його перенаправляють за кількома відповідними органами, та міністр науки приймає остаточне рішення.
  2. Від Фонду Іоанна Павла II. Для охочих навчатися в магістратурі, на бакалавраті, аспірантурі та здійснювати наукові дослідження. Передбачає проживання в будинку Папи, або гуртожитку KUL.
  3. Від ім. С.Грабского. Призначається для студентів-громадян колишнього СРСР, які обрали економічний напрямок дослідження.
  4. Програма імені Кіркланда. Призначена для молодих вчених з видатними лідерськими якостями, які прагнуть до вивчення всіх тонкощів демократії, соціуму і економіки, та застосування знань на батьківщині.На закінчення, відзначимо, при великому бажанні, можна вступити до ВНЗ Польщі на безкоштовне відділення, або спробувати свої сили в отриманні гранту/стипендії.

Варіантів багато, всі вони мають свої умови, критерії та параметри, але цілком доступні для реалізації. Крім цього, можна, на законних підставах підробляти, навіть при стаціонарній формі навчання. У підсумку, Ви не тільки будете самостійно оплачувати отримання освіти, але і фінансувати свої додаткові витрати на розваги і подорожі. Все в Ваших руках, а можливості є завжди.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2025 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини