Конкурси на навчання за кордоном. Безкоштовний вступ до Польщі

10015
Facebook Twitter
Конкурси на навчання за кордоном. Безкоштовний вступ до Польщі

Поговоримо про гранти, стипендіальні програми і конкурси, тому, нарис варто прочитати абітурієнтам, які хочуть заощадити власні кошти, або гроші батьків.


Завіси давно відкриті, тепер нікого не дивує здобуття вищої освіти за кордоном. Але яка ситуація з його доступністю? Польща — одна з небагатьох країн Європейського Союзу, яка люб'язно запрошує українців на доступне і якісне навчання. Вартість послуг освіти трохи вище, або на рівні з вітчизняними вищими навчальними закладами, але, в окремих випадках, може бути набагато нижче. Сьогодні, ми розглянемо саме ті варіанти, які можуть істотно здешевити навчання в Польщі, або звести витрати на навчання, практично, до нуля. Поговоримо про гранти, стипендіальні програми і конкурси, тому, нарис варто прочитати абітурієнтам, які хочуть заощадити власні кошти, або гроші батьків.

Як вступити до польського ВНЗ на підставі конкурсу?

Такий різновид вступу на бюджетне відділення практикується усією Європою, і вже дуже тривалий період. Польські навчальні заклади виставляють дуже лояльні вимоги, серед яких:

  • всі охочі учасники повинні надати підтвердження високих знань (успішності), відміток шкільного атестата зрілості (їх середній бал), або оцінки диплома;
  • володіння польською мовою не нижче рівня В2. Без надання сертифікату, виданого державною комісією Польщі, необхідне підтвердження у вигляді здачі тестів (аудіо, співбесіда, або письмово). А далі, справа за малим, порівнюються результати всіх претендентів, перемагають ті, у кого показники вище за інших.

Отримання гранту, як варіант економії на навчанні в польських ВНЗ?

На сьогодні, отримання гранту на навчання — це складний і відповідальний процес, але один з найбільш гідних поваги. Тут потрібна ретельна підготовка та чимало сил, досягнень, щоб серед тисяч кандидатів, обрали саме Вас. Також, обов'язково виконати всі вимоги, і вкластися у відведені терміни. Перевагою гранту є можливість покрити витрати на навчання, аж до ста відсотків. Після закінчення програми, необхідно скласти звіт, щодо доцільного використання виділеної фінансової допомоги. Найпопулярнішими програмами грантів є:

  1. Study tours to Poland. Програма надає можливість приєднатися до туру по Польщі, найталановитішим студентам зі Східної частини Європи.
  2. Знаменита в країнах ЄС ERASMUS MUNDUS. Фінансова допомога виділяється для покриття витрат навчання в Польщі, та ще деяких держав, наприклад: Франція, Бельгія або Німеччина.
  3. Фонд К.Скубішевского. Дозволяє розраховувати студентам, які навчаються за політичним і правовим напрямками, на стипендіальну підтримку.

Чи є шанс отримати стипендію?

Безумовно є, і дуже значний. Провівши моніторинг безлічі форумів, що стосуються освіти в польських навчальних закладах, на яких студенти ділилися інформацією такого роду було виявлено, що існує навіть можливість отримувати кілька стипендій одночасно. Цих сум вистачало не тільки на компенсацію витрат на навчання, а й на особисті витрати, навіть на подорожі. Ми розглянемо стандартні варіанти чинних стипендій, які може отримати український абітурієнт:

  1. Від уряду Польщі. Видається на основі двосторонньої угоди. Заява-прохання подається в одне з представництв, його перенаправляють за кількома відповідними органами, та міністр науки приймає остаточне рішення.
  2. Від Фонду Іоанна Павла II. Для охочих навчатися в магістратурі, на бакалавраті, аспірантурі та здійснювати наукові дослідження. Передбачає проживання в будинку Папи, або гуртожитку KUL.
  3. Від ім. С.Грабского. Призначається для студентів-громадян колишнього СРСР, які обрали економічний напрямок дослідження.
  4. Програма імені Кіркланда. Призначена для молодих вчених з видатними лідерськими якостями, які прагнуть до вивчення всіх тонкощів демократії, соціуму і економіки, та застосування знань на батьківщині.На закінчення, відзначимо, при великому бажанні, можна вступити до ВНЗ Польщі на безкоштовне відділення, або спробувати свої сили в отриманні гранту/стипендії.

Варіантів багато, всі вони мають свої умови, критерії та параметри, але цілком доступні для реалізації. Крім цього, можна, на законних підставах підробляти, навіть при стаціонарній формі навчання. У підсумку, Ви не тільки будете самостійно оплачувати отримання освіти, але і фінансувати свої додаткові витрати на розваги і подорожі. Все в Ваших руках, а можливості є завжди.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини