Про що та як запитати роботодавця у Польщі під час співбесіди?

3057
Facebook Twitter
Про що та як запитати роботодавця у Польщі під час співбесіди?

Доцільно знати, які питання і як задати для створення іміджу. Ця інформація однаково знадобиться як студентам ВНЗ Польщі, так і молодим фахівцям, тому цим категоріям населення варто прочитати статтю.

Інтерв'ю — не тільки можливість опинитися під перехресним вогнем запитань рекрутера. На зустрічах є момент, коли кандидат може проявити ініціативу та поставити роботодавцю питання. Це важливий елемент, який визначає успіх при прийнятті на роботу. Ось чому так доцільно знати, які питання та як ставити для створення іміджу. Ця інформація однаково знадобиться як студентам університетів Польщі, так і молодим фахівцям, тому цим категоріям населення варто прочитати статтю.

На додаток до того, що варто запитати, чи не менш важливо, як повідомити про сумніви, щоб вони читалися не як свідоцтво невігластва, а як невіддільна частина процесу наймання. Пам'ятайте: питання від кандидата будь то на роботу, підробіток або проходження стажування є важливою частиною співбесіди. Слабке відчуття того, що розмова наближається до бажаного кінця, може привести до того, що нетерпляче побудований образ кандидата як залученої людини, що володіє численними перевагами, у результаті може змінитися.

Коли кандидату на роботу варто ставити питання: наприкінці або на початку?

Який момент під час інтерв'ю є доречним для того, щоб ставити питання? Зазвичай рекрутери пропонують ставити питання наприкінці зустрічі. Це логічне припущення, тому що більшість сумнівів кандидата розсіюються у ранніх частинах зустрічі. Якщо, наприклад, на початку співбесіди роботодавець не сигналізує про хід зборів та не вказує час для запитань від кандидата, заявник може виступити з ініціативою, коли відчує, що співбесіда добігає кінця.

Запитувати або не ставити питання, які важливі для потенційного співробітника?

Багато людей перебувають у сумніві щодо того, чи не будуть питання негативно впливати на результат набору.

Вони вважають за краще створювати враження безпроблемного, що, має підвищити комфортність розмови. Це не найкраща ідея. З іміджевої точки зору доречно готувати та ставити вдумливі питання. Таким чином, кандидат підкреслює прихильність до процесу наймання. Негативна відповідь на питання «Чи у Вас виникли питання?» може сприйматися, як відсутність готовності приступити до роботи та ігнорування рекрутера.

Що запитати під час інтерв'ю?

Це залежить від інтересів та потреб кандидата. Якщо міжособистісні відносини у команді важливі, непогано ставити кілька питань про кількість людей у відділі та їх характеристики. Таким чином, кандидат може дізнатися про клімат, переважний серед співробітників, та зрозуміти, чи підходить йому така атмосфера.

У сьогоднішній професійної реальності важливо постійно підвищувати кваліфікацію та набувати нових навичок, тому варто підняти таке питання. Часті питання під час інтерв'ю стосуються можливостей розвитку (участі у курсах, проєктах, тренінгах) або просування службою.

Важливо розпитати про деталі позиції — не заробітна плата, система бонусів, а необхідність працювати понаднормово, особливості виходу у відпустку. У багатьох компаній є внутрішні механізми для кращого повсякденного одягу.

Добре знати їх, щоб не дивуватися обмеженням, наприклад, за кольорами або формальним стилем.

Підбиваючи підсумки, фахівці UP-STUDY звертають увагу на те, що рекрутер рідко оголошує результат відразу після співбесіди. Та не потрібно просити про це. Проблема повинна бути розв’язана інакше — ставлячи питання про подальші процедури набору персоналу. Ви повинні з'ясувати, коли здобувач отримає відповідь від компанії та в якій формі з ним зв'яжуться (електронною поштою, телефоном). Попри те, що, на думку фахівців, питання повинні займати 20% від загального часу співбесіди, а відповіді — 80%, правильний вибір та підготовка сумнівів, які будуть задані під час співбесіди, можуть допомогти створити професійний, зацікавлений образ кандидата та домогтися успіху при наборі на підробіток/роботу або стажування.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини