Кому не варто їхати вчитися до Польщі? Руйнуємо міфи

6726
Facebook Twitter
Кому не варто їхати вчитися до Польщі? Руйнуємо міфи

Дана стаття буде корисна всім абітурієнтам та їх батькам через те, що ми детально розповімо, як зробити навчання в польських вищих навчальних закладах менш витратним, та комфортним.

Випускники українських шкіл виявляють бажання поїхати здобувати освіту в Республіці Польща, але не знаючи всіх деталей, можуть бути дезінформовані. Насправді, потрібно сприймати освіту за кордоном не як щасливий квиток, до якого все додається саме по собі, а як наполегливу працю, орієнтовану на результат. Завдяки тому, що Польща активно змінює законодавчу базу, яка полегшує перебування та працевлаштування іноземних громадян, іммігрувати з метою роботи та навчання може кожен охочий. Дана стаття буде корисна всім абітурієнтам та їх батькам через те, що ми детально розповімо, як зробити навчання в польських вищих навчальних закладах менш витратним, та комфортним.

Як організувати та полегшити навчання в Польщі

Не варто боятися вступати в іноземні вищі навчальні заклади, все що Вам потрібно знати — при володінні інформацією, і докладанні зусиль, Ви отримаєте європейський диплом, який допоможе побудувати блискучу кар'єру, та організувати свій побут в європейському, цивілізованому суспільстві. Ми дамо Вам декілька порад, які допоможуть вчитися в Польщі так, щоб відкрити для себе перспективне майбутнє:

  1. У перший рік навчання всі сили направте на те, щоб добре зарекомендувати себе в установі вищої освіти. Приділяйте достатньо часу освіті та вивченню предметів тому, що надалі, завдяки рекомендації викладачів, а також отриманим знанням, зможете влаштуватися на хорошу роботу.
  2. Беріть участь в наукових конференціях, проявляйте себе не тільки в навчанні, але й в суспільному житті університету. Цікавтеся програмами обмінів студентами, та Ви зможете придбати досвід закордонних викладачів, при цьому, буде шанс подивитися нові країни, розширити горизонти.
  3. З наступних курсів можна знайти підробіток. По-перше, Ви зможете заробити, як на поточні витрати, так і на оплату навчання. По-друге, іноземні компанії застосовують таку практику, що для того, щоб зайняти високу посаду, кандидат повинен мати досвід роботи на низьких посадах. Тому, не варто гребувати роботи касира, або помічника — це може принести неймовірні плоди.
  4. Шукайте варіанти оплачуваної практики в іноземних компаніях. Часто, якщо Ви будете старанно виконувати свої обов'язки, роботодавці придивляться до Вас, і можуть запропонувати, після закінчення ВНЗ, постійне працевлаштування.
  5. Слідкуйте за життям міста, в якому Ви проживаєте та навчаєтесь, адже в багатьох містах проходить маса заходів та фестивалів, можна знайти можливість не тільки розважитися, але і заробити, або отримати безцінний досвід, який може стати в нагоді в самій непередбачуваній ситуації.

Польща та нововведення для іноземців

РП дуже лояльно ставиться до іноземних громадян та допомагає не тільки швидко адаптуватися до навчання, але і не перешкоджає, як в питаннях підробітку для студентів, так і в придбанні майна. З останніх нововведень, які впливають на різні сфери життя іноземців, можна відзначити наступні:

  • зняття правила 45 днів для оформлення Карти Побиту (посвідка на проживання);
  • можливість придбання квартири без додаткових дозволів, головне — легальне перебування на території;
  • шанс на підробіток для студентів стаціонарної форми навчання без обмежень за часом та додаткових дозволів;
  • можливість оформлення національної візи для близьких, за умови, що студент відкриває візу D на підставі Карти Поляка;
  • відкриття довгострокової візи всім родичам, громадянином з чинною Картою Побиту.

Отже, якщо кажуть, що не варто вчитися в Польщі — значить, люди самі не поінформовані в цьому питанні, або дезінформовані. Польська освіта є якісною та доступною. Якщо хочете отримати все, одним своїм переїздом, навряд чи це реально. Але, при правильно розставлених пріоритетах, докладанні зусиль та активній життєвій позиції — все вийде.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини