Пошук роботи після закінчення навчання в Польщі

7849
Facebook Twitter
Пошук роботи після закінчення навчання в Польщі

В умовах сьогодення пошук роботи для молодого спеціаліста — це справа непроста і дуже клопітка. Не варто очікувати, що вже після закінчення університету на Вас посипляться гори пропозицій.

В умовах сьогодення пошук роботи для молодого спеціаліста — це справа непроста і дуже клопітка. Не варто очікувати, що вже після закінчення університету на Вас посипляться гори пропозицій, а роботодавці стоятимуть в черзі і проситимуть Вас працювати в їх команді.

Пошук роботи після закінчення навчання в Польщі

В умовах сьогодення пошук роботи для молодого спеціаліста — це справа непроста і дуже клопітка. Не варто очікувати, що вже після закінчення університету на Вас посипляться гори пропозицій, а роботодавці стоятимуть в черзі і проситимуть Вас працювати в їх команді.

Зрозуміло, що проблем під час пошуку роботи виникає чимало. В першу чергу, потрібно пам'ятати, що пошук роботи є завданням нелегким, та для успішного виконання якого потрібні ресурси, сили та час. Незалежно від того, як добре Ви підготувалися, слід бути готовим до того, що пошук відповідної посади може зайняти більше часу, ніж Ви розраховували — тиждень, місяць, а то і роки.

Правильний підхід до пошуку роботи

Звичайно, всім хотілося б знайти собі роботу перспективну, гарно оплачувану та, що не менш важливо, — знайти роботу, яка буде приносити задоволення. Але що потрібно для цього зробити? Як же правильно спланувати свій день, щоб організувати і пошук роботи, і мати час для власного розвитку?

По-перше, визначтесь з метою пошуку: яку Ви хотіли б займати посаду, в якому напрямку чи сфері Ви бажаєте працювати, тощо.По-друге, розставте власні пріоритети: подумайте, що для Вас важливо зробити першочергово, що можна відкласти на потім, а що зовсім неважливе та, можливо, зайве у досягненні поставленої мети.По-третє, розплануйте свій час, створіть алгоритм дій, опрацюйте його і реалізовуйте щодня. Правильне планування часу — це планування успіху. Головне у плануванні виконувати все регулярно, систематично і послідовно.По-четверте, щодня визначайте собі конкретні цілі і контролюйте ступінь їх виконання. В кінці тижня підсумовуйте власні прогреси в пошуках.По-п'яте, не марнуйте власний час, а витрачайте його з користю для Вас. Тоді час, витрачений на пошуки роботи, буде для Вас більш конструктивним і результативним.

Як підготуватись до співбесіди?

В період пошуку роботи дуже важливо, щоб Ви не зневірялися у власних силах і не впадали в песимізм чи меланхолію. Усім відомий такий факт, що Ваші думки - це і є Ви. Саме тому Ваше відношення до тієї чи іншої ситуації безпосередньо вплине на перше враження, яке Ви справите на потенційного роботодавця. Пошук роботи буде більш ефективним, якщо Ви збережете внутрішню гармонію і здоровий оптимізм. Крім того, збережіть відповідну рівновагу між пошуком роботи і приватним життям. Знайдіть час на зустріч з друзями, спорт, хоббі, подумайте про свої переваги, професійні досягнення, виняткові вміння, які Ви можете запропонувати потенційним працедавцям, та дійте.

Перспективні напрямки працевлаштування після навчання в польському ВУЗі

Ні для кого не таємниця, що є галузі перенасичені кадрами, а є галузі, які відчувають дефіцит кваліфікованих фахівців. Тому проаналізувавши дослідження керівника рекрутинг відділу InterviewMe, ми підготували інформацію про найбільш популярні та перспективні факультети для навчання студента в Польщі.

Станом на сьогодні до них ми можемо віднести наступні напрями:

Фінанси
Розглянувши динаміку створення робочих місць, можемо сказати, що сьогодні прогресивною є фінансова сфера, а конкретніше – сфера бізнес-послуг. Тому фінансова галузь постійно має потребу у висококваліфікованому персоналі. Фінансова сфера пропонує вам цікаву, розвиваючу роботу з конкурентоспроможним рівнем заробітної плати. Для прикладу зі старту починаючий фінансист отримує заробітну плату в межах 3 - 4 тис. злотих. З досліджень, отриманих компанією Antal можна сказати, що у фінансовій сфері рівень заробітної плати постійно підвищується. Вже приблизно через 2-3 роки роботи, звичайно, все ще залежить від ваших вмінь, набутого досвіду та знань - Ви можете заробляти від 6 до 9 тис. злотих. Залежно від спеціалізації посада фінансового менеджера або керівника відділу дозволяє заробляти від 12 до 22 тис. злотих. На самій верхній щаблині знаходяться фінансові директори, заробітки яких сягають 30 тис. злотих і більше.

ІнформатикаТак як час не стоїть на місці і ера інформаційного суспільства постійно прогресує. Сьогодні іноваційною, динамічною та зростаючою сферою є ІТ-сфера. Обираючи ІТ Ви маєте постійно вчитись, розвиватись і практикуватись. Вам має бути цікаво дізнаватись різні новинки, слідкувати за розвитком технологій, тобто йти в ногу з часом і навіть інколи випереджати його. Без цього всього Ви завжди залишатиметися на середньому рівні розвитку. Закінчуючи ІТ факультет Ви, як правило(можливі і винятки) отримаєте посаду junior developera - молодшого програміста з заробітком близько 5 - 6 тис. злотих. Коли Ви отримаєте нові вміння, опануєте досконало мови програмування то зможете заробляти вже від 7,5 до 14 тис. злотих. Якщо ж Ви матимете на своєму рахунку цікаві проекти і Вас цікавить управлінська робота, то заробітна плата керівника оцінюється від 12 до 20 тис. злотих. Крім того, якщо Ви маєте гарні знання, навички і вміння Ви можете працювати фріланс і заробляти навіть більше. Тут все залежить тільки від Вас.

Напрями в інженеріїНе менш перспективною, багатообіцяюючою і важливою є інженерська освіта. Ринок інженерів наразі характеризується недостачею кваліфікованих працівників, а тому хороший інженер роботу матиме завжди. Великим плюсом для пошуку роботи в інженерній сфері є знання іноземних мов. Якщо Ви хороший інженер та знаєте іноземну мову, то Ви легко знайдете роботу як в Польщі так і за її межами.

Після першої роботи і здобуття основного досвіду Ви станете інженером (процесу, досліджень і розвитку, продукції, конструктором, тощо) і зможете заробляти від 5 до 12 тис. злотих. Керівні посади залежно від галузі і спеціалізації дозволять Вам отримувати від 12 до 25 тис. злотих. Водночас, технічний директор має заробітну плату 15 до 20 тис. злотих, а директор підприємства від 25 до 35 тис. злотих. Тому в інженерній сфері є багато переспектив до яких варто рухатися.Право
Юриспруденція – перспективний та гарно оплачуваний фах, але обираючи його Ви суттєво звужуєте можливості Вашого подальшого працевлаштування. Вивчаючи польське право Ви зможете його застосувати або на території Польщі, або в інших європейських країнах. Для правового факультету також властива неподільна магістратура, тому щоб стати хорошим юристом вам потрібно безперервно навчатися протягом 5 років. Прогресивним напрямком на сьогодні для Вас може стати право в бізнесі, адже створити власний бізнес з нуля можливо завдяки знання законодавства. За умови гарного навчання, проходження практик, знання іноземної мови перед Вами відкриються нові горизонти. Звичайно, на самому початку кар'єри юристи заробляють не так багато. Так, посада молодшого юриста або "юніора" забезпечує заробітну плату на рівні 3 - 8 тис. злотих. Гарний юрист в канцелярії заробляє від 10 до 18 тис. або навіть 20 тис. злотих. Розраховувати на найкращу заробітну плату Ви можете працюючи на посаді партнера канцелярії, заробітна плата якого коливається від 30 до 60 тис. злотих щомісячно. Якщо Ви не хочете працювати в канцелярії, а бажаєте кар'єру у внутрішньому юридичному відділі, Ви зароблятимете менше. Як внутрішній юрист Ви заробите від 8 до 20 тис. злотих. Керівник юридичного відділу може розраховувати на 12 - 18 тис. злотих.Логістика та транспорт
Якщо Ви любите планувати процеси і маєте аналітичний склад розуму, тоді відповідною галуззю для Вас може стати логістика. Сьогодні логістика є складовою частиною сфери послуг. Без логістичної допомоги організація не зможе перемістити матеріали, не виконає відповідні операції, не доставить продукти і не матиме змоги обслуговувати споживачів. Скільки ж можна заробляти в логістичній сфері? Спеціалісти у справах логістики можуть розраховувати на заробітки в околицях 3 - 6 тис. злотих. Заробітки керівників складу коливаються від 10 до 15 тис. злотих. А працюючи директором логістичного складу можна розраховувати на 15 - 25 тис. злотих.

Щоб спробувати свої сили, абітурієнту потрібно лише встигнути зареєструватися на участь (стежте за оновленнями на нашому сайті і ви не проґавите початок реєстрації). Зазвичай Олімпіади проходять у декілька етапів:

1. Першим із них є онлайн-тест із запитаннями, які стосуються майбутньої спеціальності абітурієнта.2. Другий етап — більш важкий challenge: учасникам доведеться відповісти на запитання підвищеної складності (іноді в присутності представників ВНЗ).

Варто спробувати свої сили в такому конкурсі, адже на кону можливість безкоштовно отримати освіту в одному з найкращих польських ВНЗів.

«Бюро кар'єри» допоможе тобі знайти роботу

Ви ще зовсім не знаєте, з чого почати свій пошук? Зайдіть до «Бюро кар’єри», яке допоможе кожному бажаючому з пошуком роботи. Там Вам можуть допомогти створити резюме, проконсультувати з приводу співбесіди, запропонувати актуальні вакансії, допомогти з вибором вакансії, тощо. Жоден студент, який дійсно чогось прагне, не залишиться непоміченим. Пам’ятайте, що дуже важливо бути активним в процесі навчання. Найчастіше на брак перспектив нарікають особи, які не вчилися, які не мають будь-якого досвіду роботи або які невдало вибрали напрям навчання. Плідне навчання, саморозвиток, Ваші практики, стажування та навіть студентський підробіток допоможуть прокласти Вам успішну стежину у майбутнє.

Вдалого Вам вибору! І як кажуть: «Через терни до зірок!!!»

Безкоштовна освіта в Польщі, як і в Україні, — це привілей, який можуть отримати абітурієнти, що демонструють високі знання й успішність. І цей привілей доступний не кожному поляку, не кажучи вже про іноземців (нехай навіть і власників Карти Поляка). Щоб домогтися права на безкоштовне навчання, українцю, який має Карту Поляка, доведеться пройти встановлену процедуру. Основною складністю цієї процедури є обовʼязкове проходження консульського іспиту. Абітурієнту необхідно буде звернутися в Консульство (за місцем прописки) для отримання інформації про те, які документи потрібно надати, щоб мати можливість пройти консульський іспит. Він передбачає:

1. Перевірку знань із двох предметів у рамках обраної спеціальності.2. Тест на знання польської мови.


Не бійтеся пробувати сили в стипендіальних програмах


Підводячи підсумок, зазначимо, що абітурієнту з України буде досить складно отримати шанс на безкоштовну освіту в Польщі. Але варіанти досягнення цієї мети існують. UP-STUDY всіляко сприяє появі нових можливостей для своїх клієнтів. За підтримки нашої компанії проводяться Університетські Олімпіади. Сподіваємося, що з кожним роком звʼязки між нашою державою та Польщею будуть ставати все тіснішими, і як результат зʼявляться нові привілеї для українських абітурієнтів.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини