Кіноконкурс «Ідентифікація дії HCV» — інформація про правила та нагороди

6167
Facebook Twitter
Кіноконкурс «Ідентифікація дії HCV» — інформація про правила та нагороди

До 23 серпня проводиться конкурс фільмів для студентів II-VI курсів медичних установ освіти Республіки Польща. Про всі деталі та подробиці Ви зможете дізнатися прочитавши наш огляд.

До 23 серпня проводиться конкурс фільмів для студентів II-VI курсів медичних установ освіти Республіки Польща. Щоб взяти у ньому участь, необхідно зняти короткометражний фільм (максимум 30-45 секунд) за допомогою мобільного телефону, фотоапарата або відеокамери. Тема полягає у тому, щоб сприяти поширенню знань про гепатит С та заохочувати тестування на ВГС-інфекцію. IFMSA Польща взяла шефство над конкурсантами.

Правила змагань, які варто враховувати під час підготовки короткометражного проєкту

Фільм повинен бути відправлений до 23 серпня 2019 року за допомогою WeTransfer за наступною адресою: kontakt@leczhcv.pl у форматі, який можна відтворити за допомогою програмного забезпечення Microsoft Windows, наприклад, mov або mp4. Результати будуть визначені до 27 вересня 2019 року, а нагороди знайдуть своїх переможців на конгресі IFMSA у листопаді 2019 року.

Тема конкурсу надзвичайно важлива, як у масштабах Польщі, так і світу, у загальному. Всесвітня організація охорони здоров'я поставила перед собою мету ліквідувати ВГС серед населення до 2030 року. Охоплення заражених людей різних вікових категорій є найбільшою перешкодою на шляху реалізації цієї стратегії. На жаль, у Польщі майже 80% з них не знають, що живуть з вірусом, який, якщо його не лікувати, може

привести до дуже серйозних захворювань, таких як цироз або гепатоцелюлярна карцинома. Завдяки своєчасній безкоштовної сучасної терапії у Польщі, ефективність лікування становить понад 98 відсотків. Більш того, інфіковані люди можуть бути вилікувані за все за 8 або 12 тижнів, рідше за 24. Однак спочатку медичним співробітникам необхідно діагностувати їх. У цьому випадку може допомогти ідентифікація дій, елементом якої є конкурс фільмів.

На які нагороди можуть сподіватися учасники? Основні деталі конкурсу

Автори кращих фільмів отримають цінні нагороди: 5 планшетів Samsung Galaxy Tab A 32 ГБ та 15 браслетів Fitbit Charge. Спеціальним призом стане реалізація кращого, на думку журі, фільму професійною командою та його презентація на одному із загальнонаціональних інтернет-порталів.

Коротка інформація про те, що робити у разі позитивного результату тесту

Перш за все, потрібно зберігати спокій. Позитивний тест на антитіла проти HCV говорить тільки про те, що людина контактувала з вірусом, у результаті чого організм виробляє антитіла. Це не повинно бути поганою новиною.

Наступним кроком після отримання позитивного результату повинна бути перевірка того, чи знаходиться вірус в організмі або він був переможений. Наявність вірусу гепатиту С в організмі людини можна визначити за допомогою аналізу крові методом РНК-ПЛР.

Потім варто перевірити, чи вдалося вірусу викликати зміни печінки у зараженої людини. Ці тести на наявність вірусу та подальшу діагностику для вивчення фіброзу печінки можна проводити у спеціалізованих центрах з лікування захворювань печінки або інфекційних захворювань. Ці центри зазвичай називають «амбулаторним диспансером» або «амбулаторною установою з інфекційних захворювань». Їх повний список можна знайти за посиланням: www.leczhcv.pl/. Варто пам'ятати, що для того, щоб потрапити до спеціалізованої клініки, необхідно отримати направлення від лікаря загальної практики. Головне — не зламатися. Як раніше згадувалося, сьогодні гепатит С можна вилікувати максимум за 8-12 або 24 тижні. Інфекція ВГС, на відміну від циркулюючих та, на щастя, помилкових думок, не є кінцем світу.

Детальну інформацію про конкурс та специфіку захворювання можна знайти на сайті: www.leczhcv.pl/konkurs

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини