Керівництво для першокурсника польського ВНЗ

1439
Facebook Twitter
Керівництво для першокурсника польського ВНЗ

У поточній статті ми висвітлимо основні проблеми, запропоновані рішення яких можуть стати корисними для студентів першого року навчання будь-якого з університетів Польщі.

Для багатьох людей час здобуття вищої освіти — найкращий період у житті. Однак перші дні, проведені в університеті Польщі, можуть бути напруженими. Основною причиною цього є, як правило, надлишок нової інформації про організацію процесу навчання в обраній структурі освіти. У поточній статті ми висвітлимо основні проблеми, запропоновані рішення яких можуть стати корисними для студентів першого року навчання будь-якого з університетів Польщі.

Особливості першого дня навчання

Ви почнете навчання з академічної церемонії. Під час заходу, Вас зустріне група студентів, з якими Ви проведете не менш ніж 6 семестрів (якщо це бакалаврат). У деяких установах, студентські посвідчення (легітимація) видаються на початку року. В іншому випадку, необхідно піднятися в офіс декана або зробити це в електронній формі. У перший день навчання Вас навчать користуватися бібліотекою, та Ви напишете тест з іноземної мови. Якщо з якихось причин Ви не зможете брати участь у програмі зрілості, у залежності від університету, буде кілька днів або тижнів, щоб врегулювати всі формальності.

Які основні опції деканату?

Офіс декана — це місце, яке нерозривно пов'язане з навчанням. Студент може проводити там багато часу. Тут займаються всіма організаційними

питаннями, відправляють листи та заявки, видають студентські посвідчення або пропуски до бібліотеки. Наприкінці семестру сюди потрібно повернути індекс з усіма введеними оцінками. В офісі декана можна подати заявку на стипендію чи соціальну допомогу.

Що таке «Дні ректора та декана»?

Протягом навчального року, першокурсники можуть зустрітися з оголошенням про дні ректора або декана, які вільні від занять. Іноді, тільки заняття, які відбуваються у певний час, скасовані. Також бувають годинник ректора або декана, коли звільнення йде лише на деякий навчальний час. Слід пам'ятати, що, якщо є вихідні ректора, вони чинні для всього університету, а у разі днів декана, це поширюється тільки на конкретний факультет.

USOS та ECTS, що це?

USOS — це університетська система обслуговування студентів, яка використовується для управління курсом навчання у ВНЗ. На веб-сайті USOSWeb можна зареєструватися для занять, перевірити оцінки або подати заявки. У кінці семестру, буде надана можливість завершити опитування, що оцінює конкретного лектора. Також можна перевірити, чи згоден студент з кількістю пунктів ECTS (кількість кредитів, набраних за відведений навчальний період), необхідних для проходження етапу навчання.

Глосарій концепцій, який стане у пригоді всім іноземцям, котрі навчаються в університетах РП

1. Лекції — у них представлені теоретичні знання в обраній галузі. Закінчуються іспитом. У більшості університетів відвідування не обов'язково.

2. Вправи — це класи, на яких застосовують на практиці всі знання, отримані у ході лекції.

3. Labolatorium — це також практичні заняття. У них використовується устаткування, що надається інститутом. Вони можуть бути, наприклад, у комп'ютерному залі.

4. Семінари — вони можуть бути доповненням до лекцій. Під час занять, лектор розмовляє зі студентами та у процесі дискусій пояснює незрозумілий матеріал або вислуховує думку студентів на тему.

5. Просемінари — ці заняття призначені для підготовки до написання дисертації.

6. Seminarium — під час цих занять студенти беруть участь у підготовці та написанні дипломної роботи.

Отже, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що вчитися у польських університетах не складно, але у перший рік доводиться стикатися з великим обсягом нової інформації щодо організації процесу освіти. Уже після першої сесії все стає на свої місця. Головне — не губитися, а у разі, якщо Ви вступали з нашою компанією та у Вас виникла непередбачена обставина, завжди можна звернутися до UP-SUPPORT, де компетентні співробітники допоможуть слушною порадою та підкажуть як вирішити ту чи іншу ситуацію.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини