Більш високі ліміти для прийняття до військових академій Польщі з навчального року 2019/2020

8620
Facebook Twitter
Більш високі ліміти для прийняття до військових академій Польщі з навчального року 2019/2020

У майбутньому навчальному році 2019/2020 будуть збільшені ліміти прийняття на денне відділення до військових академій Республіки Польща.

У майбутньому навчальному році 2019/2020 будуть збільшені ліміти прийняття на денне відділення до військових академій Республіки Польща. Це означає, що у більшої кількості людей з'явиться можливість вступити до університету, який після закінчення навчання надасть освітньо-кваліфікаційний ступінь інженера або магістра, звання молодшого лейтенанта першого ступеня та певний шанс на постійну військову службу. Подібні зміни порадували значна кількість абітурієнтів не тільки резидентів країни, а й іноземних кандидатів, які планують навчання у напрямку військової справи, оскільки якісний європейський диплом котується в усіх індустріальних країнах, попри специфіку кваліфікації, а отримання його у Польщі дає досить багато переваг.

Причина змін, впроваджених з 2019-20 освітнього року

У поточному навчальному році число вступних зарахувань до військових академій Польщі склало 1315 осіб. Наступного разу воно буде збільшено до 1440 осіб. Міністерство науки пояснює, що така зміна викликана тим, що попит на відповідних кваліфікованих кадрів за компонентами військової армії був зроблений. Відповідаючи потребам, польський уряд вирішив трохи розширити пропозицію.

До яких університетів будуть внесені зміни?

Межа допуску застосовується тільки щодо стаціонарної форми навчання у військових академіях з 2019/2020 навчального року.

Це близько чотирьох національних університетів, а саме Повітряно-військова академія у Дибліні (Lotniczą Akademię Wojskową w Dęblinie) — 108 місць, Морська військова академія Гдині (Akademię Marynaryki Wojennej w Gdyni) — 110 місць, Академія сухопутних військ у Вроцлаві (Akademię Wojsk Lądowych we Wrocławiu) — 365 місць, Військово-технологічний університет (Wojskową Akademię Techniczną) — 857 місць.

Затвердження регламенту

Нове положення про правила підготовки солдатів набере чинності дуже швидко, тому кандидати на військові дослідження дізнаються про зміни вже найближчим часом. Це важливо через складний та багатоступеневий вступ, який зустрічають абітурієнти, котрі приймають рішення будувати кар'єру на цьому терені, при цьому бажаючи отримати відповідну освіту в одній з академій Польщі.

Уже не перший рік влада країни та керівництво університетів Польщі вносять зміни з метою залучення якомога більшої кількості іноземців до своїх структур вищої освіти, а також бажаючи зупинити відтік вітчизняних учнів випускних класів, надаючи їм великі можливості економії, перспективи міжнародних стажувань та інші блага. З огляду на останні дані можна сказати, що позитивний результат є, іноземці все частіше вибирають університети РП для отримання професій, пов'язаних зі сферою ІТ-технологій, бізнесу, підприємництва, медицини та багатьох інших. У свою чергу резиденти країни вже більш ґрунтовно замислюються про доцільність досліджень поза межами Батьківщини, адже у Польщі, крім того, що створені всі умови, є можливість отримання фінансової підтримки та інших пільг. Ось і тепер, не беручи до уваги попит на фахівців військової справи, те, що збільшиться кількість місць, для кандидатів на навчання на цьому терені, також, це ще одна можливість утримати перспективну молодь у рамках держави хоча б на роки навчання, а у майбутньому, можливо і на більш тривалу перспективу. Звичайно, можливо і цієї кількості місць буде недостатньо, щоб повною мірою задовольнити попит, але висновки можна буде зробити лише через певний час.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини