Де можна знайти роботу під час навчання у польському університеті?

8625
Facebook Twitter
Де можна знайти роботу під час навчання у польському університеті?

Дана стаття стане цікавою для поточних та потенційних студентів, оскільки ми розповімо про ті напрямки, в яких найбільш ймовірно знайти підробіток, перебуваючи у процесі отримання професії.

Відповідно до думки рекрутерів, сучасні роботодавці сприятливо відносяться до молодих людей, які отримують перший професійний досвід під час навчання. Досвід роботи та навички, такі як вміння взаємодіяти у групі або організовувати свій час, іноді більш цінні, ніж дипломи кількох областей навчання. Не дивно, що все більше студентів, які навчаються у польських та інших європейських університетах вирішують працювати під час навчання. Дана стаття стане цікавою для поточних та потенційних студентів, оскільки ми розповімо про ті напрямки, в яких найбільш ймовірно знайти підробіток, перебуваючи у процесі отримання професії.

Де студенти можуть знайти роботу, та в якій галузі вони можуть рости?

1. Платні стажування для студентів. Багато студентів хочуть почати працювати під час навчання, але крім питань, пов'язаних з гнучкістю графіка або винагородою, також потрібно враховувати адаптацію до специфіки роботи в обраному напрямку. Відповіддю на такі потреби є оплачувані стажування, які зазвичай організовують великі національні та міжнародні підприємства. Наприклад, студенти, які вирішили продовжити кар'єру у LPP SA (https://www.lppsa.com/kariera) — польська швейна компанія, відповідальна за такі бренди, як Reserved, Sinsay, Mohito, House або Cropp, можуть розраховувати на стажування в одному зі штабів (у Гданську чи Кракові). Характер доручених обов'язків залежить від обраного відділу (розділи підтримки стажистів, такі як: ІТ, логістика, облік, організація салонів або підготовка продукту), тому студенти багатьох факультетів можуть розраховувати на успішний набір.

Більшість компаній розміщують інформацію про свої стажування на веб-сайтах або у соціальних мережах. Багато інформації з цього питання можна знайти також у відділеннях кар'єри у будь-якому з університетів РП.

2. Торгівля та мала гастрономія розраховують на студентів. Високий попит на співробітників створюється невеликими підприємствами громадського харчування, які готові прийняти студентів через специфіку своєї роботи. Люди з невеликим професійним досвідом (або відсутністю) в основному зайняті на посадах офіціантів або в якості помічників кухні. Чому варто вибирати цю форму роботи? Перш за все, зарплата доповнюється численними чайовими та приємними бонусами (особливо у ресторанах великих міст), що дозволить трохи поліпшити бюджет на щоденні витрати. По-друге, ресторани — це місця, де є рух весь час. Працюючи у такому середовищі, можна придбати здатність діяти у команді, здатність працювати під тиском часу та можливість заздалегідь планувати заходи. Точно так само справи йдуть у торгівлі. Молоді, енергійні люди фантастично проявляють себе у консультуванні з продажу, а також їм підходять години роботи торгових центрів, що дозволяє їм працювати вдень та у вихідні дні. Великою перевагою такого типу рішення є можливість просування службою — багато студентів починають працювати продавцем, а потім переходять на керівні посади.

3. Агентства з працевлаштування допомагають початківцям. При пошуку підробітку, учні не тільки підтримуються соціальними мережами або пошуковими машинами, а й агентствами з працевлаштування або центрами тимчасового працевлаштування. Використовуючи їх послуги, можна влаштуватися на неповний робочий день, щоб поєднувати роботу з розкладом занять в університеті (багато агентств також пропонують ¼-ставки). У тимчасових робіт також є перевага — деякі вакансії запускаються тільки протягом обмеженого часу, що дозволяє налаштувати роботу, наприклад, до дат екзаменаційних сесій або святкових днів. Більш того, агентства з працевлаштування також полегшують пошук роботи за кордоном, наприклад, на сезон відпусток.Отже, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що для цілеспрямованих студентів університетів Польщі знайти підробіток не складає труднощів. Перший досвід роботи під час навчання є великою перевагою.

Також, завдяки залученню навіть протягом декількох годин на день, можна істотно поліпшити матеріальне становище, а що стосується місць для діяльності, їх безліч у будь-якому напрямку.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини