Карта Побиту на підставі роботи

10780
Facebook Twitter
Карта Побиту на підставі роботи

Карта Побиту на підставі роботи — оригінальний документ, що підтверджує особу, офіційний дозвіл на проживання, право на легальну роботу. Також, він виконує функцію візи, та внутрішнього паспорта жителя Євросоюзу.


Karta czasоwego pobytu або Карта Побиту на підставі роботи — оригінальний документ, що підтверджує особу, офіційний дозвіл на проживання, право на легальну роботу. Також, він виконує функцію візи, та внутрішнього паспорта жителя Євросоюзу. За зовнішнім виглядом — це пластиковий пропуск, з біометричними даними власника (колір очей, відбитки пальців, зріст, імена батьків), та фотознімком. Ще, вказується номер PESEL (аналог нашого ІПН), та адреса польської прописки. Термін дії документа від 1 до 3 років. Вартість пластикового пропуску 50 злотих, плюс, за обробку всіх анкет та даних — 340 злотих.

Хто може претендувати на Карту Побиту?

1. Іноземні громадяни, офіційно працевлаштовані, на підставі довгострокового контракту.

2. Чоловік/дружина польського громадянина.

3. Студенти денної форми навчання у вищих навчальних закладах, та абітурієнти, які навчаються понад півроку на мовних курсах. Основним документом для видачі є довідка про прийняття Вас на навчання від ВНЗ, чи довгострокової школи.

4. Чоловік/дружина іноземця, який має офіційну постійне місце проживання (Karta stałego pobytu) — програма возз'єднання сім'ї.

5. Приїжджий, у якого є власний бізнес, або підприємницька діяльність в Польщі.

Переваги Карти Побиту для іноземних громадян

Найголовніша перевага, яку слід виділити — можливість отримання постійного місця проживання, після трьох років проживання за статусом ВНЖ. Давайте більш детально розглянемо основні перспективи, які відкриває Карту Побиту для українців:

  • легальна робота в Польщі, без необхідності отримання спеціальних дозволів;
  • безкоштовна освіта в вищих навчальних закладах, з умовами вступу, на рівних з польськими студентами;
  • можливість оформлення довгострокової візи для всіх членів сім'ї;
  • переміщення по країнах ЄС у вільній формі, та багаторазовий перетин кордону без постійних оформлень віз;
  • оформлення приватного підприємництва, та ведення свого бізнесу в Республіці Польща;
  • купівля нерухомості, транспорту.

Документи для отримання Карти побиту на робочій основі

У різних містах України вимоги можуть відрізнятися, тому, будьте готові подавати велику кількість документів. Основний перелік:1. Анкета про подання на ВНЖ, заповнена польською мовою в двох примірниках.2. Фотографії. Кількість — 4 штуки.3. Медичний страховий поліс. Оформляється в українських страхових компаніях з перекладом.4. Оригінал закордонного паспорта, та його дві копії всіх сторінок.5. Офіційний папір, який дає право на отримання ВНЖ — контракт на працевлаштування.6. Для біометрії потрібні відбитки пальців.7. Чек, що підтверджує оплату за послуги з оформлення Karta czasоwego pobytu.8. Виписка з банку про наявність коштів, які потрібні для проживання за кордоном.

Додаткові документи:1. Свідоцтво про народження, та про одруження.2. Довідка про те, що на Ваше місце не претендує безробітний поляк.3. Договір про оренду житла, адреса прописки.4. Довідка про несудимість.Всі документи повинні бути переведені у присяжних державних перекладачів. Після подачі пакета документів, через 7-10 діб прийде лист на Вашу електронну адресу, з повідомленням про розгляд, і уточненнями певних нюансів. Після розгляду, від 3 до 7 місяців, тільки Ви особисто зможете отримати пластикову карту на ВНЖ. Не варто засмучуватися, якщо Ви отримали негативну відповідь на видачу Карти. У Вас є шанс подати апеляцію, термін оскарження не більше 15 днів, і справа буде повторно розглянута. Термін на подачу апеляції відраховується з моменту отримання листа, про прийняте рішення з приводу Карти. Такий лист має бути вручено листоношею особисто Вам в руки, або отримано в поштовому відділенні, при наявності паспорта. Варто пам'ятати, що у вихідні, та святкові дні, управління у справах іноземців — не працює. Ви можете подати скаргу до адміністративного суду в Варшаві, якщо Вашу заяву в апеляційній інстанції випустили з уваги. Висновок, прийнятий апеляційним органом, є остаточним.

Підбиваючи підсумки, ми можемо сказати, що Карта Побиту відкриває відмінні можливості для працевлаштування на високооплачувані посади, та комфортного проживання українським громадянам в Польщі. Студентам з України, такий документ надає ряд перспектив для навчання. Процес вступу буде проводиться на рівних умовах з польськими студентами, та Ви зможете претендувати на бюджетні місця в престижних ВНЗ Польщі.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини