Які автомобілі купують поляки та чого очікувати в новому році? У 2017 ситуація кардинально змінилася

5180
Facebook Twitter
Які автомобілі купують поляки та чого очікувати в новому році? У 2017 ситуація кардинально змінилася

Яка модель та марка була найпопулярнішою серед польських громадян у 2017 роки? Які прогнози складені на новий 2018 рік? Що змінилося для водіїв транспортних засобів в Республіці Польща?

Вперше, за 18 років нового століття, в Республіці Польща було продано понад півмільйона нових автомобілів, протягом 1 календарного року. В цьому випадку, не дивно, що деякі бренди отримали збільшення обсягу продажів на 50%. Яка модель та марка була найпопулярнішою серед польських громадян у 2017 роки? Які прогнози складені на новий 2018 рік? Що змінилося для водіїв транспортних засобів в Республіці Польща? Відповіді на всі ці запитання Ви зможете отримати в ході прочитання цієї статті.

У 2017 році, більш ніж 542 тисячі легкових автомобілів та фургонів пройшли реєстрацію в польських офісах. З 1999 року, новий зафіксований результат став найкращим за всі минулі роки.Цікавим є той факт, що марка «Mersedes» є одним з найбільших бенефіціарів торішнього стрибка. Відповідно до даних, які надав Самарський науково-дослідний інститут автомобільного ринку, в минулому році, обсяги продажів цього популярного німецького автомобільного бренду зросли на 50%. Зважаючи на це, марка «Mersedes» увійшла в десятку рейтингу найбільш популярних автомобілів в Польщі. Дивлячись на те, що 4 роки тому, вона займала лише 17-ту позицію, це велике досягнення для компанії.Варто зауважити, що польські підприємці внесли чималий вклад у збільшення обсягів продажів «Mersedes» та інших марок. Аналітики IBRM Samar повідомляють, що економіка, котра розвивається, стабільні податкові правила, навіть ті, які стосуються ПДВ, вплинули на поліпшення результатів багатьох польських компаній.

Також, це очевидно проектується на продаж автомобілів імпортерами та дилерами. Положення уряду PO-PSL, які були введені 4 роки тому, знижують податок на покупку транспортних засобів, які реєструються для компаній.То все ж, які саме марки автомобілів стали мати великий попит серед населення Республіки Польща? На сьогодні, сюрпризів не передбачається, та картина виглядає цілком очікувано. Вперше, серед автомобілів, придбаних польськими підприємцями, лідирує Volkswagen Skoda — Octavia, яка обійшла навіть Fabia та VW Golf, котрі є вище в загальному рейтингу. Водночас, серед автомобілів для поляків, які використовують транспорт в особистих цілях, лідером стала Toyota Yaris. Срібну та бронзову позиції зайняли відповідно: Skoda Fabia та Opel Astra.

У секторі автомобілів преміум класу, також, не було особливих змін, свої позиції утримує BMW. За оновленими даними, у 2017 році було зареєстровано 15 тисяч нових власників автомобілями цієї марки. В цьому класі, Мерседес виявився на другому місці. Але, якщо розглядати обсяги продажів легкових та вантажних фургонів, то вони істотно зросли та знову виводять його в лідери.

Рейтинг автомобілів, придбаних окремими поляками для особистого використання виглядає наступним чином:

1. Toyota Yaris: 6088 шт.2. Skoda Fabia: 6011 шт.3. Opel Astra: 5922 шт.4. Fiat Tipo: 4333 шт.5. Dacia Duster: 4181 шт.6. Skoda Octavia: 3547 шт.7. Opel Corsa: 3539 шт.8. Hyundai Tucson: 3470 шт.9. Toyota Auris: 3270 шт.10. Skoda Rapid: 3207 шт.

Що стосується прогнозів на новий 2018 рік, то, аналітики запевняють, що, поки ринок електронних машин, який розвивається в Польщі не так стрімко, як хотілося б того компаніям, сформовані тенденції 2017 роки зміняться незначно.Також, варто зауважити, що студенти польських університетів, попри тенденції ринку, все ще будуть купувати автомобілі із вторинного ринку, на які вони можуть заробити на підробітку (3-5 місяців), у вільний від навчання час.Що стосується змін, для всіх власників транспортних засобів в Польщі, то, не варто забувати, що з 13 листопада 2017 року, внесено зміни до «Закону про дорожній рух» РП, які передбачають оплату технічного огляду авто, перш його проходження, що виключає приховування недоліків транспортного засобу.В іншому, новий рік обіцяє бути стабільним та нести тільки позитивні зміни.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини