Як пройти курси та отримати водійське посвідчення європейського зразка в Польщі?

9199
Facebook Twitter
Як пройти курси та отримати водійське посвідчення європейського зразка в Польщі?

Стаття буде цікава не тільки для тих, хто планує отримати перші права в Польщі, а й для власників посвідчення, яке було отримано в Україні, Росії та Білорусі, і знаходиться в РП з довгостроковою перспективою.

Водійське посвідчення бажають придбати понад 80% молоді, незалежно від того, чи є автомобіль в наявності або тільки плани на його придбання. Серед людей, старше 30 років, показник трохи нижче, якщо справа стосується першого отримання прав через те, що вони більш свідомо підходять до цього питання, наважуючись на проходження відповідних курсів, лише маючи авто або володіючи засобами на його придбання. Оскільки, українці, на сьогодні, активно іммігрують в Республіку Польща, з метою здобуття вищої освіти, довгострокового працевлаштування, або з інших мотивів, багатьох цікавить питання, що стосується водійського посвідчення. Стаття буде цікава не тільки для тих, хто планує отримати перші права в Польщі, а й для власників посвідчення, яке було отримано в Україні, Росії та Білорусі, і знаходиться в РП з довгостроковою перспективою, бо ми розповімо всі деталі, що стосуються даного питання.

Як іноземцям отримати права в Польщі?

У теорії, вивчитися та отримати права в РП для іноземців не становить проблем. Є тільки дві обов'язкові умови: досягнення необхідного віку (18-ти для всіх типів автомобілів, 16-ти для квадроцикла) та документ, який підтверджує перебування на території держави не менше 185 днів (більше півроку).Далі, необхідно пройти реєстрацію свого наміру пройти навчання та отримати посвідчення водія. Дану процедуру потрібно провести в Profil Kandydate na Kierowce, при собі необхідно мати: заповнену анкету; документ, що підтверджує особу; мед.довідку; фотографію розміру 45*35 мм. Слідом, варто вибрати відповідну школу та визначитися з категоріями (найпопулярніша В, але, часто, відкривають кілька). Після навчання передбачена здача іспиту, яку, з першої спроби, вдало проходять не більше 15% учнів.

Вибираючи школу, також, можна підібрати частоту занять, але, не дивлячись на те, якій інтенсивності віддано перевагу, курс буде містити по тридцять годин теоретичних та практичних занять. Вартість навчання знаходиться в діапазоні 1000-1500 злотих. Після закінчення навчання, учень отримує сертифікат, який стане в нагоді при здачі іспиту Word. Склавши іспити (теоретичну та практичну частину), видається посвідчення водія європейського зразка, бо РП є частиною ЄС.

Чи потрібно міняти права на міжнародні, маючи посвідчення, отримане в Україні?

Якщо студенти з України, або інші іноземці з Росії, Білорусі та країн СНД вже мають посвідчення водія, але знаходяться в Республіці Польща, їм не обов'язково його міняти на міжнародне посвідчення водія. Вся річ в тому, що РП визнає права європейського стандарту (такі можна отримати в РП) та національні права країн, які підписали Віденську Конвенцію `68 року. Відповідно, українські права в Польщі дійсні в їх національному форматі. Правда є нюанс, якщо власники українських прав знаходяться на польській території до півроку року, заміна не потрібна, але плануючи знаходиться понад 180 днів, потрібно їх замінити на польські (які є посвідченням європейського зразка).

Підбиваючи підсумки, варто підкреслити, що посвідчення водія отримати в РП, теоретично не складно, але на практиці, складності виникають на кожному з трьох етапів. Крім того, що ніхто не буде приймати іспити, якщо учень не пройде 30 теоретичних та практичних занять, з першого разу скласти тести та практику — дуже складно. Втім, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що попри це, при належному старанні, всі охочі отримують права євростандарту, та, тоді, навіть на вікенд можна поїхати власним автомобілем, не порушуючи законодавства європейської країни.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2025 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини