Вікенд у Празі «від» та «до». Куди поїхати на вихідні польським студентам?

7909
Facebook Twitter
Вікенд у Празі «від» та «до». Куди поїхати на вихідні польським студентам?

Студенти польських університетів, попри країну походження, перебуваючи на навчанні у РП, дуже часто відправляються подивитися інші держави у вільний час та Прага — це те місце, куди варто поїхати.

Студенти, які здобувають вищу освіту в університетах Республіки Польща, якщо вони приїхали з-за кордону, обов'язково мають національну польську візу категорії D. Даний документ не тільки дозволяє легально перебувати на польській території, а й пересуватися зоною Шенгену. Зважаючи на це, учні структур вищої освіти РП дуже часто на вікенд вибираються до сусідніх держав. Тим більше, у Польщі мають представництва кілька компаній лоукостерів, які пропонують перельоти у більш ніж 150 напрямків у всьому світі, причому за сміховинними цінами. Тому, студенти польських університетів, попри країну походження, перебуваючи на навчанні у РП, дуже часто відправляються подивитися інші держави у вільний час та Прага — це те місце, куди варто поїхати не відкладаючи на потім.

Що подивитися у столиці Чехії під час вікенду?

Попри те, на скільки днів Ви вирішили відвідати цей європейський куточок, Прагу краще один раз побачити на власні очі, ніж сотні разів читати або чути про неї. Вирушаючи лише на два дні-три, бувалі студенти польських освітніх структур радять приділити увагу наступним пам'яткам:

1. Празький град. Якщо Ви вперше прибули до чеської столиці, варто пройти стандартною стежкою туриста, не оминувши цю одну з головних визначних пам'яток. Він розташувався на пагорбі на берегах Влтави. На території, яку він займає, збереглися деякі пам'ятники різних епох, наприклад, собор Святого Віта.

2. Карлів міст. Попри пору року, погоду та інші чинники, даним мостом варто пройтися, приділивши його деталям особливу увагу. Витвір, який має майже 700-річну історію, вражає не тільки своїм виглядом, але й неймовірною атмосферою.

3. Танцюючий будинок. Його можна назвати пам'яткою нового покоління, оскільки йому трохи більш ніж 20 років. Побудований в дусі деконструктивізму, він унікальний у своєму виконанні.

4. Національний театр. Його можна назвати гордістю чеської столиці та центром культурного життя. До речі, цікаво те, що його побудували на пожертвування громадян, адже для них театр завжди мав особливе значення.

Дієві поради для студентів, які планують відвідати на вікенд Прагу

Оскільки студентам притаманно економити, є кілька способів не переплачувати при поїздці до Праги. Фахівці UP-STUDY рекомендують прислухатися до наступних порад:

1. Добиратися з аеропорту автобусом, де квиток коштує всього 1.2 євро.

2. Гроші міняти краще в арабів, наприклад, одна з точок з хорошим курсом знаходиться біля Вацлавській площі. Якщо необхідно кілька крон на проїзд, краще зняти зі своєї карти у будівлі аеропорту.

3. Пересуватися краще громадським транспортом або орендувати міський велосипед.

4. Всі головні визначні пам'ятки знаходяться у вільному доступі і не вимагають плати: Карлів міст, Старомістська та Вацлавська площі, Королівський та Ботанічний сади та Валдштейнский палац.

5. Обов'язково відвідати один або кілька музеїв, наприклад, музей моди або Лапідаріум.

6. Ще одним варіантом економії є придбання карти туриста, яка дозволить входити безкоштовно до тих гарних місць Праги, що передбачають вхідного квитка, а також їздити міським транспортом.

Підбиваючи підсумки, варто особливо підкреслити, що для того, щоб побачити Прагу у всій красі, потрібно піднятися на Празький Град або Вишеград, адже з такої висоти він буде як на долоні. У Празі можна прекрасно провести час, навіть якщо Ви приїхали на 2-3 дні. Студенти польських університетів є частими гостями в європейських столицях, оскільки подорожі не віднімають багато часу та коштів, а Прага принесе незабутнє враження на довго.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини